Z Kuşağının Para Harcayacağı 5 Şey
143 milyar dolardan fazla satın alma gücüyle Z kuşağının perakende sektörünü sarsması bekleniyor.
Z kuşağındaki pek çok kişi ilk maaş çeklerini kazanıyor, üniversiteye giriyor veya iş gücüne yeni katılıyor olsa da, araştırmalar neslin para alışverişini ve harcamasını bin yıllık selefinden çok daha farklı olduğunu gösteriyor.
Peki şu anda ne yapıyorlar? Daha çok internetten alışveriş yapıyorlar.
1. Elektronik ve Teknoloji
Z kuşağı, zaman zaman video oyunları gibi eğlenmelerine yardımcı olan teknolojik deneyimlere savurganlık yapacak. Aslında, 2019 yılında yapılan bir araştırma , Z kuşağı erkeklerinin üçte ikisinin, oyunun kim olduklarının “temel bir bileşeni” olduğunu söylediğini buldu.
Z kuşağının ürünlerinize savurganlık yapmayacağı için pazarlamaya değmeyeceğinden endişe duyabilirsiniz, ancak bu yaş grubu, eğlenceli deneyimler sunan veya günlük yaşamlarını iyileştiren daha büyük satın almalar yapmaya kesinlikle ikna edilebilir.
Ancak, daha yüksek fiyatlı ürünlere yatırım yapacak olsalar bile, Z kuşağının cüzdanlarını çıkarmadan önce yine de kapsamlı bir iknaya ihtiyacı olacak. Gen Z’yi hedefleyen markalar için, yaş grubunun ürünlerine neden ihtiyaç duyduğunu, ürünün günlük sıkıntı veya sıkıntıları nasıl çözebileceğini ve neden bir rakipten daha iyi olduğunu gösteren içerik oluşturması inanılmaz derecede önemlidir.
2. İndirimli Ürünler
5WPR’nin raporunda ankete katılan Z kuşağının yüzde sekseni , bir ürünü satın almadan önce satışa çıkmasını bekleyeceklerini söylüyor .
Z kuşağı harcama alışkanlıkları konusunda neden bu kadar vicdanlı? Artan araştırmalar, yaş gruplarının para hakkındaki düşüncelerinin, büyüdükleri ekonomik çağla doğrudan bağlantılı olduğunu gösteriyor.
Y kuşağı daha istikrarlı finansal zamanlarda büyürken, Z kuşağının en eski anılarının çoğu ABD durgunluğu sırasında gerçekleşti . Bu neslin çoğu, yüksek bütçeli hanelerde büyüdü veya ailelerinin ekonomik sıkıntılardan nasıl etkilendiğini gördü.
Bu arada, Y kuşağının büyük bir yüzdesi ve diğer yaş gruplarındakiler, ekonomilerinin patlama yaptığı zamanları hatırlayabiliyor.
Pew Araştırma Merkezi de dahil olmak üzere kuruluşlar, bu dönemlerin her neslin para hakkında farklı düşünme şeklini psikolojik olarak şekillendirdiğini söylüyor. Araştırmacılar, hem Y kuşağının hem de Z kuşağının finansal istikrarsızlıktan kaçınma hedefleri ile para bilincine sahip olduğuna inanırken, Y kuşağının “daha iyimser” gelecek finansmanı olduğu düşünülüyor.
3. Sağlık ve Zindelik
2019’da yapılan bir anket, Z kuşağının eski nesillere göre zihinsel ve fiziksel sağlıkla daha fazla ilgilendiğini ortaya koydu . Bugün, bu hala doğru geliyor.
5WPR’nin daha önce bahsedilen 2021 tüketici raporuna göre, Z kuşağının harcama yaptığı en yüksek ikinci kategori sağlık ve zindelik.
Aslında, bu grup ruh sağlığı, etik gıda tedariki ve diğer ilgili sağlık sorunları ile ilgili farkındalığı teşvik eden son birkaç yıldır sağlıklı yaşam hareketinde lider gibi görünüyor.
Örneğin, WSL, Z kuşağının geleneksel ilaçlara göre doğal ilaçlar kullanma olasılığının daha yüksek olduğunu bildirdi, bu da Millennials’tan yedi puan daha yüksek. Ayrıca fast food yeme olasılıkları daha düşüktür.
Makale ayrıca Z kuşağının sağlıklı yaşama nasıl Y kuşağına göre daha fazla yatırım yaptığını (tam olarak %5) vurguluyor. Bu, 5WPR’nin 2021 Tüketici Kültürü Raporunda yansıtılan bir veri noktası .
4. Küçük İşletmeler
Ocak 2020’den bu yana küçük işletme harcamaları Afterpay’de Z kuşağı için % 260’tan, Y kuşağına göre %80’den fazla arttı.
Bu bilinçli çaba, büyük olasılıkla, birçok küçük işletmenin hayatta kalma mücadelesi verdiği son pandemiden kaynaklanıyor.
Sendinblue ve CITE Research tarafından Haziran 2021’de yapılan bir ankette, Z kuşağı tüketicilerinin %46’sı , pandemi öncesine kıyasla küçük işletmelerden daha fazlasını satın aldıklarını söyledi.
Çoğu, tüketiciler arasında güçlü bir bağ kurma ve yerel ekonomiye katkıda bulunma yeteneği ile yönlendirildi.
Bir başka ilginç bulgu, tüketicilerin indirimler ve fırsatlar karşılığında verilerini küçük işletmelerle paylaşmaya daha istekli olmalarıdır. Diğer bir uyarı, markaların bilgilerin nasıl kullanılacağını paylaşmaları gerektiğidir.
Bu, Z kuşağı tüketicilerine nasıl ulaşacağını bulmaya çalışan küçük işletmeler için harika bir haber. Bu, işiniz hakkında daha şeffaf olmanız ve perde arkasında neler olduğunu göstermekten korkmamanız için bir davettir.
5. Eğitim
Z kuşağının harcama alışkanlıklarının bir diğer önemli bileşeni de eğitimdir.
Y kuşağı en yüksek eğitimli yaş gruplarından biri olsa da Z kuşağı en yüksek eğitim düzeyine sahip olma yolunda ilerliyor .
2020’de Pew Araştırma Merkezi, Z Kuşağı’nda üniversiteye kaydolmanın benzer bir yaştaki Y kuşağı ve X Kuşağı’ndan daha olası olduğunu bildirdi. Ayrıca üniversite eğitimli bir ebeveyne sahip olmaları daha olasıdır.
Bu noktada, Z kuşağının , Y kuşağından çok daha genç yaşta üniversite için para biriktirmeye başladığı zaten gösterildi .
Neslin üyeleri koleje kaydolurken veya kendi paralarını harcamaya başladıkça, haber kuruluşları, Z kuşağı alışverişçileri tarafından desteklenen okulla ilgili satın alımlarda patlamalar öngördü ve bildirdi .
Z kuşağının, malzeme satın almanın yanı sıra, gelecekteki kazançlarını artıracak kurslara veya eğitim programlarına yatırım yapması da muhtemeldir.
2019’dan 2020’ye kadar Z kuşağı öğrencileri LinkedIn’de %50 daha fazla eğitim içeriği izledi. Ayrıca LinkedIn Learning’de zorlu becerileri geliştirmek için platformdaki ortalama bir öğrenciden %12 daha fazla zaman harcıyorlar.
Sonuç olarak, birçok araştırmacı Z kuşağının akademiye olan ilgisinin finansal istikrar ihtiyacından kaynaklandığına inanıyor . Yaş grubundaki birçok kişi, iyi bir eğitimin yüksek ücretli harika bir işe yol açacağına inanıyor .
Bir pazarlamacı olarak Z kuşağının bütçeleme ve eğitim hedeflerini akılda tutmak önemlidir. Bu nesil yeni şeyler öğrenmek istiyor, üniversite için para biriktiriyor ve geleceklerini daha iyi hale getirecek yatırımlara öncelik veriyor. Paralarının çoğunu bir üniversite fonuna yatırsalar bile, onları ürününüzün satın almaya değer olduğuna ikna etmeniz gerekecek.
Ürün promosyonlarınızı veya kampanyalarınızı oluştururken, ürününüzün kolej, üniversite öğrencileri veya genç profesyoneller için plan yapan birinin deneyimlerine nasıl yardımcı olabileceğini veya fayda sağlayabileceğini düşünün.
Ürününüz özellikle eğitime yönelik değilse, kampanyalarınız bir kolej veya iş hayatı deneyimini nasıl iyileştirebileceğine odaklanabilir.
Örneğin, mobilya pazarlıyorsanız, bir daireye veya yatakhaneye sığabilecek ürünleri öne çıkaran bir promosyon oluşturabilirsiniz. Veya bir giyim firması pazarlıyorsanız, web sitenizdeki bir blog gönderisinde bir iş görüşmesinde giyilebilecek giyim ürünlerini vurgulayabilirsiniz.
Ürününüzü doğrudan kariyer ilgi alanlarına veya akademisyenlere bağlayan içerik oluşturmanın yanı sıra, kitlelere sektörünüz hakkında bilgi veren eğitim içeriği geliştirerek Z kuşağının yeni şeyler öğrenme ihtiyacına da güvenebilirsiniz.
İzleyiciler, eğitim içeriğinizi görüntüledikten sonra ürününüz hakkında daha fazla bilgi edinmek ve markanız için daha güçlü bir güven duygusu geliştirmek isteyebilir. Daha sonra, markanızın sektörüyle ilgili bir ürün satın almak isterlerse, önce markanızı düşünebilirler.
Eğitim içeriğinden yararlanmak istiyorsanız, hedef kitlenizin yaş aralığını göz önünde bulundurun. Z kuşağının genç üyeleri, kolej veya lise yaşları nedeniyle öncelikle B2C marka içeriğiyle ilgilenirken, Z Kuşağı’nın stajlara veya işgücüne girmesi, endüstrilerinde nasıl ilerleyeceklerini gösterebilecek eğitici B2B içeriğine değer verebilir.
Eğitim Serilerimiz İçin: http://digitalmarketmentoring.com/?aff=213
Bizi Youtube’dan takip ederek ayrıcalıklardan yararlanın: https://www.youtube.com/channel/UCAqk72WWxsIezQqJxEgMf1w
İnstagram Sayfalarımız:
https://www.instagram.com/ebayturkiyedropshipping/
https://www.instagram.com/fbturkiyedropshipping/
BU VİDEOLARA GÖZ ATIN: