Şanslı Olmadan Nasıl Zengin Olunur?

Pek çok yatırım ve finansal bağımsızlık blogu, sizi ve ailenizi rahat bir konuma getirecek ve potansiyel olarak hayatınızın geri kalanında çalışmak zorunda kalmayacak bir servet seviyesine nasıl ulaşacağınızı öğretmeye çalışır.

Bence işler gerçekten oldukça basit. 

Zengin olmak istiyorsanız, önemli riskler almanız ve birkaç yıl boyunca bir şeye lazer keskinliğinde odaklanarak son derece sıkı çalışmanız gerekir.

Startupların kurucuları böyle zengin oluyor.

Bu aynı zamanda, en iyi yatırımcıların yatırımlarından büyük oranda getiri elde etmeleridir.

Ve bugünlerde girişimcilerden ve yatırımcılardan daha zengin olan kim? Elbette zengin olmanın birçok yasadışı yolu vardır, ancak yasal yollara sadık kalırsanız, serveti miras almanın yanı sıra girişimcilik ve yatırım yapmanın yoludur.

Ortalama bir insandan daha zengin olmanın bildiğim en iyi yolu bir iş kurmak. İşletmeniz başarılı olduğunda ve dağıtacak sermayeniz olduğunda, yatırım yapmak, bu parayı katlanarak katlayarak daha da yüksek zenginlik ve finansal bağımsızlık düzeylerine ulaşmanın yoludur.

Yatırım kısmı, birçok insanın iki ana şekilde kötüye kullandığını gördüğüm şey.

BIRAKAMAYAN GİRİŞİMCİ

Birçok girişimci, bir iş kurmanın ilk bölümünü yapar ve çok çalışır, ancak işi asla bırakamaz. Sahip olduğunuz en önemli ve doldurulamaz varlık olan tüm hayatlarını tüketir ve onları zamandan mahrum bırakır.

Onları ailelerinden ve 7 gün 24 saat işlerinde çalışan bir ofiste kilitli kalmasalar, başka türlü yaşayabilecekleri harika deneyimlerden uzaklaştırır. Bir girişimci olarak, işi satarak veya sizin yerinize bir yönetim ekibi yerleştirerek, çıkışı akılda tutmak çok önemlidir.

WANNABE YATIRIMCI

Öte yandan, henüz konuşlandıracak sermayeleri olmadığı halde çok erken yatırım yapmaya başlayan birçok insan, özellikle de genç insanlar görüyorum. İnsanları, kendilerini para konusunda eğitmeye ve çok erken yaşta yatırım yapmaya başlamaya şiddetle teşvik ediyorum, ancak bence, fiili yatırım daha sonraki bir aşamada, konuşlandırılacak önemli miktarda sermayeye sahip olduğunuzda başlamalıdır.

Henüz bu sermayeye sahip değilseniz, iki hata yapmanız muhtemeldir:

  1. Muhtemelen, elde edeceğiniz getirilere kıyasla yatırımlarınız hakkında düşünmek ve endişelenmek için çok fazla zaman harcayacaksınız.
  2. Riske atmamanız gereken para yatırma olasılığınız daha yüksektir. Para gerçekten kaybetmeyi göze alamaz.

2 numaralı neden de çoğu genç için ev sahibi olma fikrini sevmememin nedeni. Bir ev satın alarak, tüm paralarını artı gelecekteki gelirlerini gerçekten bir yatırım olmayan bir varlığa bağlamış oluyorlar ve aynı zamanda uzun vadeli seyahat ve yurtdışında yaşama gibi deneyimler yaşamalarını engelleyecekler, bu da her ikisinde de sonsuz büyük ödüller getirecektir. kişisel bir seviye ve yatırım ve bilgi perspektifinden.

Kısacası, özenti yatırımcı, iyi bir sermaye tabanı inşa etmenin zor işinden vazgeçiyor ve bu, mali açıdan bağımsız ya da her açıdan zengin olma şansını ciddi şekilde engelleyecektir. Bu nedenle, pek çok finans bloğunun tutumluluğa çok fazla odaklandığını görüyoruz (çoğu zaman saçma uçlara gidiyor). Sermayeye sahip değiller, bu yüzden bir büyüme zihniyetini benimsemek ve daha fazla para kazanmanın (girişimcilik) yollarını aramak yerine, çalışan olarak ortalama gelirlerinden giderek daha fazla tasarruf etmeye çalışıyorlar ve bu zengin olmanın iyi bir yolu değil.

Max’te, kırklı veya ellili yaşlarınızda finansal olarak bağımsız olabilirsiniz, ancak yalnızca çok ucuz yerlerde yaşamayı karşılayabilirsiniz ve bu benim kitaplarımda gerçek bir bağımsızlık değil.

En sevdiğim iş gurularımdan biri olan Naval Ravikant , Twitter’da zengin olma konusunda blogumda paylaşmaya değer olduğunu düşündüğüm çok güzel ipuçları paylaştı:

SERVET VS PARA – STATÜ

Para veya statü değil, servet arayın. Servet, siz uyurken kazanan varlıklara sahip olmaktır. Para, zamanı ve serveti nasıl transfer ettiğimizdir. Statü, sosyal hiyerarşideki yerinizdir.

Etik Zenginlik

Etik zenginlik yaratmanın mümkün olduğunu anlayın. Eğer serveti gizlice hor görürsen, bu senden kaçar.

NELERDEN KAÇINMALISINIZ?

  1. Statü oyunları oynayan insanları görmezden gelin. Servet yaratma oyunları oynayan insanlara saldırarak statü kazanıyorlar.
  2. Zamanını kiraya vererek zengin olmayacaksın. Finansal özgürlüğünüzü kazanmak için öz sermayeye sahip olmalısınız – bir iş parçası -.

ZENGİN OLMANIN TEMEL KURALI

Topluma  istediğini vererek zengin olacaksın  ama nasıl elde edileceğini henüz bilmiyor. Ölçekte.

NE YAPMALISIN?

  1.  Uzun vadeli insanlarla uzun vadeli oyunlar oynayabileceğiniz bir endüstri seçin  .
  2.  Yüksek zeka, enerji ve hepsinden önemlisi dürüstlüğe sahip iş ortakları seçin  . Alaycılarla ve kötümserlerle ortak olmayın. İnançları kendi kendini gerçekleştiriyor.
  3. Satmayı öğrenin  . İnşa etmeyi öğrenin  . İkisini birden yaparsanız durdurulamaz olursunuz.
  4. Kendinizi  belirli bir bilgi ,  hesap verebilirlik ve  avantajla donatın .
  5. Spesifik bilgi  , eğitim alamayacağınız bilgidir. Toplum sizi eğitebilirse, başka birini eğitebilir ve sizin yerinize geçebilir. Şu anda sıcak olan şeyden çok, gerçek merakınızın ve tutkunuzun peşinde koşarak belirli bilgiler bulunur. Spesifik bilgi oluşturmak size oyun gibi gelecektir ancak başkalarına iş gibi görünecektir. Spesifik bilgi öğretildiğinde, okullar değil, çıraklık yoluyla olur. Belirli bilgi genellikle oldukça teknik veya yaratıcıdır. Dış kaynaklı veya otomatik olamaz.
  6. Sorumluluğu benimseyin  ve kendi adınız altında iş riskleri alın. Toplum sizi sorumluluk, eşitlik ve kaldıraçla ödüllendirecek. En sorumlu kişilerin tekil, halka açık ve riskli markaları vardır: Oprah, Trump, Kanye, Elon.
  7. Kaldıraç:
    “Bana yeterince uzun bir kaldıraç ve ayakta duracak bir yer verin, dünyayı hareket ettireyim.” – Arşimet
    Fortunes kaldıraç gerektirir. İş kaldıracı , marjinal  çoğaltma maliyeti (kod ve medya) olmaksızın sermayeden ,  insanlardan ve  ürünlerden gelir  .
    8.1 Sermaye:  Sermaye para demektir. Para toplamak için, hesap verebilirlikle özel bilginizi uygulayın ve sonuçta ortaya çıkan iyi kararları gösterin.
    8.2 İnsanlar:  Emek, sizin için çalışan insanlar demektir. Bu, en eski ve en çok tartışılan kaldıraç biçimidir. Emek gücü ebeveynlerinizi etkileyecek, ancak hayatınızı onu kovalayarak boşa harcamayın.
    8.3 Ürünler: Kod ve Medya. İnternet, olası kariyer alanını büyük ölçüde genişletti. Çoğu insan bunu henüz çözmedi.
    Kaldıraç Türleri
    * İzin Verilen Kaldıraç:
      Sermaye ve işgücü izin verilen kaldıraçtır. Herkes sermayenin peşinde ama birisinin size vermesi gerekiyor. Herkes liderlik etmeye çalışıyor, ancak birisinin sizi takip etmesi gerekiyor.
    *   İzinsiz Kaldıraç: Ürün (Kod ve medya) izinsiz kaldıraçtır.  Yeni zenginlerin arkasındaki kaldıraç onlar. Siz uyurken sizin için çalışan yazılım ve ortam oluşturabilirsiniz. Bir robot ordusu ücretsiz olarak kullanılabilir – sadece ısı ve alan verimliliği için veri merkezlerinde paketlenmiştir. Kullan onu. Kod yazamıyorsanız, kitap ve blog yazın, video ve podcast kaydedin.
  8. Temel Becerileri Öğrenin:  Kaldıraç, kararınız için bir  kuvvet çarpanıdır *  . Yargı  , deneyim gerektirir, ancak temel beceriler öğrenilerek daha hızlı inşa edilebilir. “İş” diye bir beceri yoktur. İş dergilerinden ve iş derslerinden kaçının. Çalışma  mikroekonomi, oyun teorisi, psikoloji, ikna, etik, matematik ve bilgisayar . Okumak, dinlemekten daha hızlıdır. Yapmak, izlemekten daha hızlıdır.
  9. İstenilen bir kişisel saatlik ücret belirleyin ve uygulayın   Bir sorunu çözmek, saatlik ücretinizden daha az tasarruf sağlayacaksa, dikkate almayın. Bir görevi dış kaynak olarak kullanmak, saatlik ücretinizden daha ucuza mal olacaksa, onu dış kaynak olarak kullanın.
  10. Yapabildiğiniz kadar sıkı çalışın . Kiminle ve ne üzerinde çalıştığın ne kadar çok çalıştığından daha önemli olsa da.
    [3. maddeyi tekrar okuyun].
  11.  Düzenli bir takvim tutarken “kahve yapmak” için çok meşgul olmalısınız  .
  12. Yinelenen oyunlar oynayın. Zenginlik, ilişkiler veya bilgi olsun, hayattaki tüm geri dönüşler  bileşik faizden gelir .
https://youtu.be/okmqtwWkGhY

Bir yanıt yazın