Adım Adım KDV Numarası Nasıl Alınır

KDV, Avrupa Birliği dahil birçok ülkede kullanılacak bir kimlik numarasıdır. Vergi amaçlı katma değer vergisi anlamına gelir. Birleşik Krallık’ta herhangi bir ürün satmak istediğinizde, kimlik numarası olarak bir KDV numarasına sahip olmanız gerekir.

Özellikle Brexit’ten sonra bilmeniz gereken bazı değişiklikler var Bazı yerel KDV kuralları geçiş döneminin sonuna kadar aynı kalmıştır. Ancak, AB’den ve AB’ye yapılan ihracat ve ithalatla ilgili bazı KDV kurallarında bazı değişiklikler olacaktır.

Brexit gerçekleşmeden önce İngiltere, AB KDV rejiminin bir parçası olarak dahil edildi. Birleşik Krallık’taki bir işletmenin her AB ülkesinde KDV numarasını almak için kayıt yaptırması gerekmiyordu. Bununla birlikte, 1 Ocak 2021’den itibaren, AB ülkelerindeki tüm Birleşik Krallık işletmelerinin, AB dışındaki diğer ülkelere olduğu gibi aynı şekilde muamele görmesi gerekecektir. Diğer AB ülkeleriyle ticaret, ihracat ve ithalat olarak anılacaktır. Brexit meydana geldikten sonra Birleşik Krallık artık AB’nin bir parçası olarak dahil edilmiyor.

 

Birleşik Krallık’ta KDV Kaydı Hakkında Bilmeniz Gereken 3 Önemli Nokta

KDV, özellikle evrak işleriyle uğraşıyorlarsa, kendi küçük işletmelerini yöneten insanlar için korkutucu bir süreç olacaktır. Ancak, bu KDV kaydıyla karmaşık prosedürler alma konusunda asla endişelenmenize gerek yoktur. Bu bölümde, VAT UK ile  ilgili bilmeniz gereken bazı önemli şeyleri paylaşacağız .

KDV, Katma Değer Vergisi anlamına gelir. Genellikle Birleşik Krallık’taki çoğu hizmet ve mal satışı için ücret alınır. HMRC’ye kayıtlı değilseniz, müşterilerinizden KDV tahsil etmeniz gerekmez. KDV numarasının KDV’ye tabi satışlar veya vergiye tabi satışlar olarak uygulanacağı tüm satışlar.

 

1. KDV numarasına ihtiyaç duyan tüm işletmeler için minimum yıllık satış gereksinimi 

Yıllık satışlarınız 85.000 $ ‘dan fazlaysa, KDV numarası için kayıt yaptırmanız gerekir. Zorunlu kayıt olarak bilinir. Bununla birlikte, satışlarınız bu eşiğe ulaşmadan önce kaydolmak isteyebilirsiniz. Genellikle gönüllü kayıt olarak bilinir. Birleşik Krallık’ta KDV numarası için kayıtlı olmak, işletmenizin KDV’yi geri almasına izin verebilir.

İşletmeniz KDV için kaydolduktan sonra, müşterilerinize vergilendirilebilir tüm satışlardan KDV tahsil etmeniz gerekir. Müşterilerinizden alacağınız KDV “çıktı KDV’si” olarak adlandırılabilir. Müşterilerinizden ne kadar ücret alacağınızı hesaplamak için bir KDV hesaplayıcısı kullanabilirsiniz. KDV kaydı olan işletmelerinizin, KDV iadesi adı verilen düzenli bir rapor sunması gerekir. Bu rapor HMRC’ye gönderilebilir.

 

2. Ara dönemde KDV’yi nasıl alıyorsunuz? 

İşletmeniz belirli bir tarihten itibaren KDV’ye kaydolduğunda, kayıt tarihiniz ile sertifikanızın varış tarihi ve ayrıca KDV kayıt numarası arasında bir ara süre olacaktır. Bu süre zarfında, resmi KDV faturalarını düzenleyemeseniz de, kayıt tarihinizden sonra satışlarınızdan herhangi biri için yine de çıktı KDV’si almanız gerekir. KDV’nin ilgili oranını% 20 civarında ekleyebilirsiniz.

 

KDV kayıt numaranız geldikten sonra, ara dönem içinde yaptığınız tüm faturaları yeniden düzenleyebilirsiniz. Müşterilerinize resmi KDV faturalarını verecektir. Sizden satın aldıkları herhangi bir ürün veya hizmet için girdi VA’yı geri alabilecekler.

 

3. KDV kaydınızı nasıl değiştirebilirsiniz? 

KDV kaydını iptal etmeniz, değiştirmeniz veya aktarmanız da mümkündür. KDV kaydındaki tüm değişiklikleri yönetmek için başlangıç noktası olarak gov.uk adresindeki resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Tüm bilgileriniz bu web sitesinde mevcut olacak, böylece profilinizi, muhasebeci bilgilerinizi, banka ayrıntılarınızı vb. Düzenlemek için kullanabilirsiniz.

 

 İşletmeler İçin Adım Adım KDV Numarası Nasıl Alınır

1. İlk olarak, Birleşik Krallık hükümetinin resmi web sitesini açacaksınız. Bu web sitesi https://www.gov.uk adresinde mevcuttur “Para ve Vergi” yi tıklayabilirsiniz. Ardından, sonraki sayfada “KDV” yi tıklayabilirsiniz. Bu sayfada, KDV kaydı ile ilgili her şeyi öğrenebileceksiniz.

 

2. Sağda bulunan “KDV Kaydı” na tıklayın. Kayıt prosedürüne başlamak için çevrimiçi kayıt işlemini kullanabilirsiniz. Mevcut formda e-posta adresinizi girmeniz gerekiyor. Google veya Outlook e-postası kullanmanız önerilir.

Ardından, forma yeniden gönderilmesi gereken bir doğrulama kodu alacaksınız. Adınızı, şifrenizi, kurtarma şifrenizi ve ayrıca kurtarma kelimenizi girmeniz gerekecektir. Kayıt işleminin sonunda bir kullanıcı kimliği alacaksınız. Ayrıca ihtiyaçlarınıza göre hesap türünü seçmeniz gerekir (bireysel, organizasyon ve temsilci olarak).

 

3. Web sitesinde bulunan gerekli tüm formları doldurabilirsiniz. İşletme adınız, adresiniz, telefon numaranız, kurumsal siciliniz vb. Gibi tüm iş ayrıntılarınızı ekleyin. Birleşik Krallık hükümeti ayrıca ticari faaliyetlerinizi doldurmanızı zorunlu kılar.

Bu kayıt sürecinde, işletmeniz için taksit sıklığını ve ayrıca vergi ödeme yöntemini belirlemeniz gerekir. İşlemin sonunda bir özet sayfası bulunmaktadır. Bu özet sayfası, sisteme girdiğiniz tüm bilgileri içerecektir. Bu ayrıntıları göndermeden önce “İleri” yi tıklayarak her şeyi kontrol edebilirsiniz.

 

4. İlk fotoğraflı kimlik kanıtı olarak kimlik kartınızı, ehliyetinizi veya pasaportunuzu yükleyin. Ardından, ikincil ve üçüncü kimlik kanıtı olarak kira sözleşmesini, doğum belgesini veya ipotek belgesini koyabilirsiniz. Tüm bu ayrıntıları 28 gün içinde yüklemelisiniz. Bu 28 günlük süreyi geçerseniz, bu şirketin KDV numarasını yeniden başvurmanız gerekir.

Birkaç gün içinde başvurunuzu onaylayacak bir e-posta alacaksınız. Bu e-posta yanıtını 30 günden kısa bir süre içinde alacaksınız. Kayıt işleminin yapılması zor bir şey olmak zorunda değil. KDV numarası almak için yukarıdaki tüm adımları her zaman takip edebilirsiniz, böylece KDV kayıt sürecini kolayca tamamlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın