2021’DE BİLMENİZ GEREKEN 10 EBAY İSTATİSTİKLERİ

1. eBay Kullanıcı Sayısı

Satıcıların bilmesi gereken ilk eBay istatistiklerinden biri, kullanımıyla ilgili – eBay’i kaç kişinin kullandığı.

2021 yılının ilk çeyreği itibarıyla dünya çapında 187 milyon eBay kullanıcısı var . Bu, bir önceki çeyreğe göre eBay kullanıcılarının sayısında yüzde 1,08’lik bir artışa ve bir önceki yıla göre yüzde 7,47’lik bir artışa işaret ediyor (eBay, 2021).

Şirket, üç aylık büyümesinin bir kısmını, kilit kategorilerinde devam eden SEO çabalarına bağlıyor. Daha spesifik olarak, ticaret kartları kategorisindeki aktif alıcıların sayısı iki katına çıktı ve platforma SEO yoluyla ulaşan spor ayakkabı için yeni alıcılar üç katına çıktı.

2016 ve 2019’daki birkaç düşüşün yanı sıra, eBay kullanıcılarının sayısı önceki on yılın başından bu yana istikrarlı bir şekilde artıyor. O zamanlar, çevrimiçi pazarda yalnızca 89,5 milyon aktif alıcı vardı – bugün sahip olduklarından daha az. 

eBay, ABD’de kayıtlı bir şirket olmasına rağmen, kullanıcıları 190 farklı pazara dağılmış durumda . Aslında, eBay’in toplam gelirinin yüzde 57’si uluslararası operasyonlarından geliyor.

2. eBay Uygulaması Kullanımı ve İndirmeleri

eBay uygulaması toplam 476 milyon kez indirildi . ABD’de, uygulama özellikle popüler olduğunu kanıtlıyor.

eBay istatistikleri , her on mobil kullanıcıdan üçünden fazlasının (yüzde 34,9) eBay uygulamasını aylık yaklaşık 66 milyon uygulama kullanıcısıyla kullandığını gösteriyor (Statista, 2019).

Bu, eBay uygulamasını, ABD mobil kullanıcılarının sırasıyla yüzde 80’i ve yüzde 43,8’i tarafından kullanılan e-ticaret devi Amazon’un ve Walmart’ın mobil uygulamalarının arkasında, ABD’deki alışveriş yapanlar arasında üçüncü en popüler mobil alışveriş uygulaması yapıyor.

eBay uygulaması ayrıca dünya çapındaki tüm Android perakende uygulamaları arasında en yüksek erişimi sunar. Tüm Android kullanıcılarının yüzde 6,27’sine eBay uygulamasıyla ulaşılabileceği tahmin ediliyor – Amazon (yüzde 0,97) ve Walmart’tan (yüzde 1,78) çok daha yüksek.

3. eBay’de En Çok Satan Ürün Kategorileri

“Elektronik ve Aksesuarlar”, eBay’de satılan tüm ürünlerin yüzde 16,4’ü bu kategoriye giren en çok satan ürün kategorisidir (Edison Trends, 2018).

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, bu, çoğu eBay kullanıcısının aradığı şeyle bağlantılıdır .

Elektronik ürünler ve aksesuarlar satmakla ilgileniyorsanız, Bluetooth ile ilgili ürünleri düşünebilirsiniz. Bu yıl eBay’de en çok satılan 12 elektronik üründen beşi Bluetooth özellikleri sunuyor.

Ancak elektronik sizin işiniz değilse, giyim ve aksesuarlar da neredeyse aynı derecede kazançlıdır – eBay’de satılan tüm ürünlerin yüzde 16’sı bu kategoridendir.

“Otomotiv” (yüzde 11), “Sağlık ve Güzellik” (yüzde 9) ve “Spor ve Dış Mekanlar”, eBay’de en çok satan beş ürün kategorisinin listesini tamamlıyor.

4. eBay Listelerinin Sayısı

İşte nasıl ve neyi satacağınıza ilişkin kararınızı etkileyebilecek başka bir eBay istatistiği: eBay’de toplam 1,7 milyar liste var (eBay, 2021).

Bu, eBay alıcılarının sayısının dokuz katından fazla, yani 187 milyon alıcının dikkatini çekmek için yarışan çok sayıda ürün var! eBay’in en çok satan ürün kategorisi olan elektronik ve aksesuarlarla, tüm satıcıların bu pastadan bir parça istemesini bekleyin.

Kuşkusuz, satış rekabeti yüksektir, bu da ürün listelemelerinizi optimize ederek ekstra yol kat etmeye hazır olmanız gerektiği anlamına gelir. Bilgilendirici ürün açıklamaları yazmak ve alakalı anahtar kelimeler eklemek, ürünlerinizi eBay’in arama sonuçları sayfalarında daha yukarılara göndermenize yardımcı olacaktır.

Bununla birlikte, ürünlerinizi eBay’de satmanın birçok başka yolu olduğu için yalnızca en çok satan kategorileri düşünmemelisiniz.

Hala çevrimiçi olarak ne satmaları gerektiğinden emin olmayan satıcılar için eBay, satıcıların neyi listeleyip satacaklarına karar vermelerine yardımcı olabilecek son derece kullanışlı bir sayfaya sahiptir. Onların “en çok satan ürün” sayfa potansiyel satıcılar için bir rehber görevi gören ürünlerin bir listesi vardır. Yalnızca kategori önermekle kalmaz, aynı zamanda her kategorideki belirli öğelere de dalar.

5. eBay’in Brüt Ürün Hacmi

eBay, “büyük değeri ve benzersiz seçimi” keşfetmek için çevrimiçi bir platform olarak gurur duyuyor ve kesinlikle bunu destekleyecek rakamlara sahip. 

2021’in ilk çeyreğine ait en son eBay istatistikleri, pazarındaki brüt mal hacminin (GMV) 27,5 milyar dolara ulaştığını gösteriyor (eBay, 2021). 

Layman’ın terimleriyle, bu, bu dönemde pazar platformlarında 27.5 milyar dolarlık malın alınıp satıldığı anlamına geliyor. Bu rakam, mobil uygulamalarını, yerelleştirilmiş benzerlerini ve ebay.com’un kendisini içerir.

GMV’deki 27.5 milyar doların çoğu, eBay’in, çeyreğin genel GMV’sinin 17,1 milyar dolarından (veya yüzde 62,2’sinden) sorumlu olan uluslararası alıcılarından geldi. 

2021 yılının ilk çeyreğinde gerçekleşen toplam işlem değeri bir önceki çeyreğe göre yalnızca yüzde 3,4 daha yüksek olsa da, yıllık yüzde 29,2 gibi etkileyici bir artışa işaret ediyor. Aslında, 3 milyar doların biraz üzerinde olan eBay’in 2021’in ilk çeyreğindeki geliri yıldan yıla yüzde 42 arttı – 2005’ten bu yana en hızlı büyüme oranı.

6. Mobilin eBay’in GMV’si için Önemi

Tüketiciler mobil cihazlarda giderek daha fazla zaman harcarken, birçoğu artık cep telefonlarıyla ürün araştırıyor ve hatta satın alıyor. Bununla birlikte, eBay’in ileriye dönük mobil uygulamalarına büyük önem vermesini bekliyoruz. 

Bu, özellikle eBay’in GMV pazarının yüzde 63’ü bir mobil temas noktası içerdiğinden (eBay, 2019). Bu,  şirketin satış rakamlarını artırmak amacıyla hem alıcılar hem de satıcılar için geliştirilmiş özelliklere sahip bir uygulama güncellemesi olan “eBay 4.0” adını verdiği 2017’ye göre yüzde 10’luk bir artış . Şu anda, eBay’in tüm işlemlerinin yarısından fazlası , satın alma gerçekleştirilmeden önce bir mobil cihazda görüntüleniyor. Dolayısıyla, eBay’de satış yapmak isteyen bir e-ticaret sahibiyseniz, platformdaki ürün listelemelerinizin mobil kullanıcılar için optimize edildiğinden emin olmak için ekstra yol kat etmenizi öneririz.

7. eBay’de Tanıtılan İlanlar

1,3 milyar eBay listelerinden oluşan devasa havuzuyla, bazı eBay satıcılarının, listelerinin kalabalığı kesip kullanıcılara ulaşabilmesini sağlamak için reklama biraz daha fazla yatırım yapmayı seçmesi şaşırtıcı değil.

Halihazırda 940.000’den fazla satıcı , 250 milyondan fazla listede eBay’in “tanıtılan listeler” özelliğini kullanıyor (eBay, 2019). Bu, satıcıların listelerinin görünürlüğünü ve dolayısıyla satışlarını artırmalarına yardımcı olur.

eBay’in yönlendirilmiş listelerini kullanmak, hem eBay hem de satıcıları için bir kazan-kazan durumu sunar. Satıcılar, ilana uygulamak istedikleri oranı seçebilir ve satıcılar, yalnızca ürün satılırsa promosyon için ücretlendirilir.

Açıkçası, son derece iyi çalışan bir özellik. Bu, eBay için yalnızca 2019’un ikinci çeyreğinden itibaren 89 milyon dolar gelir elde etmesine yardımcı oldu ve yıldan yıla yüzde 130’un üzerinde bir büyüme oranına işaret etti.

8. eBay’de Ücretsiz Kargo

eBay işinizi daha da ileriye götürmek istiyorsanız, ücretsiz kargo sunmayı düşünebilirsiniz. Halihazırda, eBay’de yapılan tüm alışverişlerin yüzde 71’i ücretsiz olarak gönderildi (eBay, 2019).

eBay’e göre bu, daha fazla alıcı çekmeye ve listelerin arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer almasını sağlayarak görünürlüğü artırmaya yardımcı olan ek bir teşviktir .

Ancak ücretsiz kargo alıcılar için cazip bir seçenek olsa da satıcı olarak bu seçeneği biraz daha düşünmek isteyebilirsiniz.

Sattığınız ürüne bağlı olarak, ücretsiz kargo hizmeti size daha pahalıya mal olabilir . Bu, özellikle erişilemeyen bölgelerdeki veya sizden uzakta bulunan alıcılara satılan daha hacimli ürünler için geçerlidir.

Karar vermeden önce , kararınızı yönlendirmenize yardımcı olması için ücretsiz kargo teklif edip etmemeniz gerekip gerekmediği konusundaki makalemize göz atmak isteyebilirsiniz .

9. Ebay Listeleri: Yeni veya Kullanılmış

eBay’de satılan tüm malların yüzde 80’i yenidir (PR Newswire, 2018). Ancak satış oranı açısından, kullanılmış ürünler aslında yeni ürünlerden daha iyi performans gösteriyor.

( EBay’de satılan ilk ürünün kırık bir lazer işaretçi olduğunu belirtmek ilginç olabilir !)

Küresel olarak, yeni öğelerin üçte birinin aksine, eBay’de listelenen tüm kullanılmış öğelerin yarısından fazlası satılmaktadır. Bununla birlikte, rakamlar, eBay ABD’de satılan ürünler için oldukça farklıdır; yeni ürünler için yüzde 56,3 ve kullanılmış ürünler için yüzde 39,8’lik satış oranları.

İster yeni ister kullanılmış ürünler satmaya karar verirseniz verin, durumunu buna göre ve doğru bir şekilde listelediğinizden emin olun, aksi takdirde eBay’in satış uygulamaları politikasını ihlal ediyor olabilirsiniz .

eBay, hem yeni hem de kullanılmış ürünler için, ürüne ve içinde bulunduğu duruma göre değişen farklı etiket seçenekleri sunar. Örneğin, yeni bir çift ayakkabı “kutulu yeni” veya “yeni – açık kutu” olarak listelenebilir. Aynı şekilde, ikinci el bir kitabın durumu “yeni gibi”, “çok iyi”, “iyi” veya “kabul edilebilir” olabilir.

10. eBay Satıcılarının Dağılımı

Yukarıdaki eBay istatistikleri sizi çevrimiçi pazarın ABD’deki popülaritesine ikna etmek için hala yeterli değilse, bunu doğrulayabilecek başka bir gerçek daha var: tüm eBay satıcılarından yaklaşık her on kişiden üçü (tam olarak yüzde 28), ABD’de (Statista, 2019).

Bu, dünyadaki 25 milyon eBay satıcısından yedi milyon ABD’li satıcı yapar.

eBay satıcılarının ikinci en büyük grubu, tüm eBay satıcılarının yüzde 25’inin bulunduğu Birleşik Krallık’ta Atlantik’in karşısında yer almaktadır. Bu, dünya çapındaki tüm eBay satıcılarının yarısından fazlasının bu iki ülkeden birinde bulunduğu anlamına gelir.

Bunu yüzde 17 ile Çin ve yüzde 16 ile Almanya izliyor. Bu dört pazar, tüm eBay satıcılarının yüzde 86’sına ev sahipliği yapıyor.

Avustralya, eBay satıcılarının bulunduğu ilk beş ülkenin listesini, satıcıların yüzde üçü Down Under ülkesinden tamamlıyor.

Eğitim Serilerimiz İçin: http://digitalmarketmentoring.com/?aff=213

Bizi Youtube’dan takip ederek ayrıcalıklardan yararlanın: https://www.youtube.com/channel/UCAqk72WWxsIezQqJxEgMf1w

İnstagram Sayfalarımız:

https://www.instagram.com/ebayturkiyedropshipping/

https://www.instagram.com/fbturkiyedropshipping/

BU VİDEOLARA GÖZ ATIN:

Ebay Amazon Shopify Facebook Dropshipping ? İnternetten Hangisi daha çok Para Kazandırır 2022

Bir yanıt yazın