2022’de Blog Yazarak Nasıl Para Kazanılır | İnternetten para kazanmak

Blog yazmayı seviyor ve ekstra para kazanmak istiyor musunuz? Blog yazmak, ayda binlerce dolar kazanma potansiyeli olan düşük maliyetli bir iş fikridir . Bu kılavuz, web siteleri aracılığıyla tam zamanlı gelir elde eden profesyonel blogcular tarafından kullanılan 11 gelir akışıyla blog yazarak nasıl para kazanabileceğinizi paylaşıyor. 

Blog yazarak para kazanmak için 11 fikir

Ekstra gelir yaratacak yaratıcı bir yan iş mi arıyorsunuz ? İster yeni bir blog başlatıyor olun ister mevcut bir blogu büyütüyor olun, işte blog yazarak para kazanmanın 11 yolu.

1. Karlı bir niş seçin

Bir niş , vegan tarifleri gibi geniş bir konu içindeki belirli bir konudur. Blogunuz için birini seçerek, okuyucular sitenizle bir ilişki kurar. Ziyaret ettiklerinde tam olarak ne alacaklarını bilirler ve tavsiye ararken ilk uğrayacakları liman olma şansınızı artırırlar.

The Website Flip’in kurucusu Mushfiq, “Para kazanmadan önce, öne çıkmak istiyorsanız her şey kalite ve uzmanlıkla ilgili” diyor ve ekliyor: “Önce, nişinizin ne olduğunu ve neden bunun hakkında yazmanız gerektiğini anlayın ve bunun için bir karakter oluşturun. bu konuda kendiniz olmak için kendiniz olun. Bu gerçekleştiğinde, zamanla bir takipçi kitlesi oluşturacaksınız. Para kazanma daha sonra gelir.”

Karlı bir blog nişi üç kriteri karşılar:

  • Bu, yetenekli olduğunuz ve/veya ilgilendiğiniz bir şeydir. Bloglar, bir kitle oluşturmak ve para kazanmak için sürekli olarak yüksek kaliteli içeriğe ihtiyaç duyar. Gerçekten ilgi duyduğunuz bir şey hakkında blog yazmak sadece daha eğlenceli olmakla kalmayacak, aynı zamanda para kazanma olasılığınızı da artıracaksınız. Sevdiğimiz bir hobiye bağlı kalmak daha kolay. 
  • Rekabette düşük. Niş alanınızdaki popüler bloglar, markalar veya forumlar, başkalarının bundan para kazandığını gösterir. Benzer şekilde, anahtar kelime sıralama zorluğunu değerlendirmek için bir Google araması yapın. Büyük markalar (daha da büyük pazarlama bütçeleri olan) arama sonuçlarının ilk sayfasına hükmediyorsa, organik trafik çekmek daha zor olacaktır.
  • Para kazanma potansiyeli. Kısa listenizdeki her niş için para kazanma fırsatlarına bakın. Bu niş içindeki şirketler, ürünlerinin reklamını diğer bloglarda yapmak için para ödüyor mu? Bu sektörde ürün satan çok sayıda bağlı kuruluş programı var mı? Her ikisi de karlı bir blog nişinin açıklayıcı işaretleridir. 

2. Bir e-posta listesi oluşturun 

Blogunuzdan para kazanmak için önerilerinize değer veren sadık okuyuculara ihtiyacınız var.

Bunu yapmanın en iyi yollarından biri, kendi blogunuz için bir e-posta listesi oluşturmaktır. Birisi blogunuzdan haber almayı seçtiğinde, okuyuculara diğerlerinden daha kutsal bir yerde, yani onların gelen kutusuna ulaşma izni verilir.

“E-posta pazarlaması benim için açık ara en kazançlı satış kanalı. WorkBrighter’ın kurucusu Brittany Berger, “Artık diğer kanallardan doğrudan satış yapmaya çalışmıyorum, bunun yerine insanları sosyal medyadan, işbirliklerinden ve SEO’dan e-posta listeme yönlendiriyorum” diyor.

Bir açılır kutu kullanarak blog ziyaretçilerini posta listenize kaydolmaya teşvik edin. Amaç, ilk kez ziyaret eden herkesin aşağıdaki gibi bir teşvik kullanarak sizden haber almayı seçmesini sağlamaktır:

  • Ücretsiz kontrol listeleri
  • Kaynak listeleri veya önerilen ürünler 
  • PDF olarak paketlenmiş blog içeriği (yazdırılabilir tarifler gibi)

Kaydolduktan sonra, bu ilişkiyi eğitici veya eğlenceli içerikle beslemeye devam edin. Önerilerinizden ürün satın almaya hazır bir kitle oluşturacaksınız. 

FindingBalance.Mom blogunu ilk başlatan Lily Ugbaja’dan alın “çünkü oğlumla evde kalmak, sevdiğim bir şey yapmak ve yine de para kazanmak istedim.”

Lily’nin blogdan para kazanması iki hafta sürdü: “Ürünlerimi ve ilgili bağlı ürünlerimi tripwires ve Facebook gruplarıyla tanıtmak için e-postalar kullandım. İnsanların makalenizi okuduktan sonra kaydolması için sitenize kurşun mıknatıslar eklersiniz. Bir başarı sayfası yerine, tek seferlik bir teklifi paylaşırsınız – benim durumumda 7 $ süper indirimli fiyatla düşük kaliteli bir ürün. 

Blogun aylık 1.000’den az sayfa görüntülemesi görmesine rağmen, Lily ilk ayının 100 doların üzerinde olduğunu ve kısa bir süre sonra 100 doların her ay “birkaç bin” olduğunu söylüyor.

Lily, “Blogunuzu sonun kendisinden ziyade bir sona giden yol olarak düşünün” diyor. “Başarılı blog yazarlarının çoğu, ürünlerden ve bağlı kuruluşlardan para kazanır ve bu akışlar ciddi bir planlama olmadan dönüşmez. Dönüşüm hunileri oluşturun, geriye doğru inşa edin. Satmak istediğiniz bir ürünle başlayın, ardından o ürünün satışını destekleyen blog içeriği oluşturun.”

3. Sponsorlu ürün incelemeleri yazın

Tüm işletmeler, müşterilerine ürünlerinin satın almaya değer olduğunu göstermek için sosyal kanıt ister. Bunu toplamanın bir yolu, blogculara incelemeleri yayınlamaları için ödeme yapmaktır.

Favori markalarınıza ulaşın ve blogunuzdaki bir incelemeye sponsor olmak isteyip istemediklerini sorun. Ürünü inceleme amacı dışında kullanırsanız, bu taktik aslında hiçbir maliyeti yoktur. Zaten sahip olduğunuz bir ürün hakkındaki görüşlerinizi paylaşmak için para alıyorsunuz. 

Ancak, bu para kazanma stratejisi biraz bulanıklaşıyor. Federal Ticaret Komisyonu (FTC) kısa süre önce , bir üçüncü taraf hizmeti tarafından talep edilmesine rağmen, olumsuz yorumları bastırdığı için  Fashion Nova’yı 4,2 milyon dolar para cezasına çarptırdı .

FTC, e-ticaret tüccarlarını ve nihayetinde sponsorlu incelemeler yazmak için ödeme yaptıkları blog yazarlarını etkileyecek yepyeni bir dizi yönergeye sahiptir. 

Blogunuzu sıcak suya düşürmekten kaçının:

  • İnceleme yazmaya teşvik edilip edilmediğinizi açıklamak. Örneğin, bir inceleme yayınlamak için para alıyorsanız, makalenizin girişine aşağıdaki sorumluluk reddi beyanını ekleyin: “Bu incelemeyi yazmak için bana ödeme yapıldı ve bu ürünü satın alırsanız komisyon alabilirim.”
  • Dürüst olmak. Okuyucuların, incelediğiniz ürünü satın alıp almamaları konusunda bilinçli bir karar vermelerine yardımcı olmak için iyiyi ve kötüyü paylaşın. 

4. Reklam yerleşimleri satmak

Şirketler, web sitelerinde reklam yerleşimleri için blogculara ödeme yapmaya isteklidir. Bir ücret karşılığında onlara kullanılmayan alanı ödünç verin. 

Blogunuz için bu gelir akışını oluşturmanın iki yolu vardır:

  1. Firmalarla tek tek görüşün. Alanınızdaki şirketleri bulun ve sitenizde reklam vermekle ilgilenip ilgilenmeyeceklerini sorun. Bu daha fazla zaman alan bir yaklaşımdır ve güçlü müzakere becerilerine ihtiyacınız olacaktır, ancak iyi yapıldığında en fazla parayı netleştirebilir. 
  2. Bir reklam ağı kullanın. Elden çıkarma yaklaşımını mı tercih ediyorsunuz? Google AdSense , Mediavine ve AdThrive gibi platformlar blogunuzda yer talep eder ve reklamverenlerin faturalandırmasını yönetir. Kodlarını sitenize yerleştirin ve reklam göstermek için ödeme alın.

Emily May’de bir blog yazarı olan Emily Brookes için , görüntülü reklamlar blogum için en kazançlı satış kanalıdır. “Blogumun gelirinin yaklaşık %60’ı görüntülü reklamlardan geliyor” diyor. “Yeni içerik yayınlamamış olsam bile, reklamlar bana her ay tutarlı bir şekilde para kazandırıyor.” 

Reklamcılığı blogunuz için önemli bir gelir akışı haline getirmek için, web sitesi trafiğini artırmak bir öncelik olmalıdır.

Google AdSense gibi reklam ağları, 1.000 gösterim (BGBM) başına ödeme yapar ve görüntülü reklamların ortalama BGBM’si 1,25 ABD doları civarındadır. Blogunuzdaki reklamlara ne kadar çok kişi maruz kalırsa, o kadar çok para kazanırsınız. 

Hem Mediavine hem de AdThrive, blog yazarlarının ağa katılmak için başvurmadan önce minimum sayfa görüntüleme gereksinimlerini karşılamasını gerektirir. Uzun vadede temettü ödeyecek bir yatırım. Not a Nomad Blog’un kurucusu Monica Lent, bu tür blog reklamcılığı yoluyla en yüksek gelir payını elde ediyor.

“Pasif bir şeye ihtiyacım vardı, bu yüzden reklamları ve bağlı kuruluş bağlantılarını seçtim. Şu anda dijital ürünler veya hizmetler yapmak veya satmak istemiyorum ve sponsorlu gönderilerin büyük bir hayranı değilim, bu nedenle reklamlar mükemmel bir seçimdi. Tek ihtiyacım olan trafik.

Orta Dereceli Okumak şu anda ayda 800 ila 1000 dolar arasında kazanıyor – bunun dörtte üçü bu tür reklamlardan geliyor. Afoma, “Reklam kullanmaktan korkmayın veya utanmayın. Bazı kullanıcılar için sakıncalıdırlar, ancak değer sağlar ve bunları makul bir şekilde kullanırsanız, çoğu kullanıcı reklamları neredeyse hiç fark etmez.”

5. Bağlı kuruluş pazarlama programına katılın 

Bağlı kuruluş pazarlaması , blogunuzun hedef kitlesine ürün önerme sürecidir. Özel bağlantınızı kullanarak ürünü satın aldıklarında komisyon alırsınız. 

Paylaştığınız içerik zaten satın alma kararlarını etkileyeceğinden, blogcular için harika bir gelir fırsatı. Blogunuzu eğitim içeriği için bir merkez haline getirin ve satış yapmak için gereken bilgi, beğeni ve güven faktörlerini oluşturacaksınız. 

Bağlı kuruluş pazarlamasının güzelliği, kendi ürünlerinizi yaratmanıza gerek olmamasıdır. Mevcut bir e-ticaret işine bağlanın ve onlar için sanal bir satış elemanı olun. Pazarlama materyalleri üretme, ürünleri sevk etme veya müşteri hizmetleriyle ilgilenme konusunda endişelenmenize gerek yok.  

Bu yöntemi kullanarak blog yazarak para kazanmak için ShareASale , AWIN veya ClickBank gibi bir bağlı kuruluş pazarlama ağına katılın . Sektörünüzdeki mevcut programlara göz atın, bunlara katılmak için başvurun, özel bağlantılar oluşturun ve gösterge tablosu aracılığıyla bağlı kuruluş gelirlerini takip edin. 

Elektronik, mücevher veya yazılım gibi pahalı ürünler satan satıcılardan yüksek bilet satış ortağı programlarını da arayabilirsiniz . Blogcular, bu öğeleri okuyuculara önerirken büyük çekler kazanırlar. Örneğin Shopify satış ortakları , herhangi bir abonelik planının ilk iki ödemesinden %100 komisyon kazanır.

6. Hizmetler sunun

Hedef kitlenizi oluşturmanın doğal bir yan ürünü, daha fazla kişinin adınızı yazdığınız blog konularıyla ilişkilendirmesi anlamına gelir. Bu, otorite oluşturmanın harika bir yoludur; insanların bir hizmeti tamamlamaları için işe alırken aradıkları bir şeydir.

“Benim gibi B2B alanındaysanız, danışmanlık büyük bir gelir kaynağı. Biraz uzmanlığınız varsa ve insanlar içeriğinizi gerçekten okuyorsa, onlar için ne tür bir danışmanlık yapabilirsiniz? The Website Flip’in kurucusu Mushfiq, blog yazarak para kazanmanın yüksek gelirli, düşük taahhütlü bir yolu” diyor.

Hizmet tabanlı bir iş yürütmek zaman alıcı olsa da, çevrimiçi para kazanmanın hızlı bir yolu olabilir . Uzmanlığınızı göstermenin bir yolu olarak blog içeriğinizi kullanarak daha yüksek bir saatlik ücret talep edin ve yüksek ücretli müşteriler bulun. 

Blogunuzla birlikte satabileceğiniz hizmet örnekleri şunları içerir:

  • Danışmanlık servisleri
  • Grafik dizayn
  • Serbest yazarlık
  • Sanal yardım 
  • Sınıflar veya atölyeler 

Acuity ve Calendly gibi uygulamalarla randevu planlamak ve ödeme almak için zaman kazanın . İster bağımsız bir açılış sayfası olsun, ister kenar çubuğunuzdaki görüntülü reklam olsun, hizmetinizi blog aracılığıyla tanıtın ve yeni müşteriler kazanmaya başlayın. 

7. Dijital ürünler satmak 

Dijital ürünler, blogunuzun yanında bir şeyler satarak para kazanmanın daha ölçeklenebilir bir yoludur. Hizmete dayalı işletmelerin aksine, zamanı parayla değiş tokuş etmezsiniz. Ve fiziksel ürünlerin satışından farklı olarak, nakliye veya üretim maliyeti yoktur. 

Dijital ürünleri bir kez oluşturabilir ve blogunuz aracılığıyla sonsuz sayıda satabilirsiniz – bu nedenle “bir kez inşa et, iki kez sat” ifadesi. “Gelirimi çeşitlendirmek ve kontrolü kendi ellerime almak için basılabilir ürünleri ve yakında diğer dijital ürünleri eklemeye karar verdim. Şimdiye kadar okuyucuların basılabilir ürünlerim için ne kadar ödemek istediklerine karar vermelerine izin verdim, bu yüzden gelir rakamları çılgın olmadı. Ancak 800’den fazla indirme işlemi gerçekleştirdim, bu yüzden bununla gurur duyuyorum.” —Dylan Houlihan, Swift Maaşının kurucusu

Hedef kitlenizin hangi dijital ürünleri satın alacağını, “Blogun sizin için henüz çözemediği hangi sorunla ilgili yardıma ihtiyacınız var?” Sorusunu içeren bir okuyucu anketi kullanarak belirleyin. Cevaplar, paketleyip satabileceğiniz fikirleri ortaya çıkarabilir:

  • e-kitaplar
  • Yazdırılabilirler
  • çalışma kitapları  
  • Çevrimiçi kurslar 

Benjamin Houy, French Together blogunu sekiz yıldır tam zamanlı olarak yönetiyor. Blogun para kazanma stratejisinin bir parçası, dijital ürünleri, özellikle de blog gelirinin %90’ını sağlayan Fransızca kursu içerir.

Benjamin, “Reklamlar ve bağlı kuruluş bağlantıları, nişe bağlı olarak harika para kazanma stratejileri olabilir, ancak bir ürün oluşturmak çoğu blog yazarının düşündüğünden hem daha kolay hem de daha karlı” diyor. “Ürününüzün piyasaya sürdüğünüzde şimdiye kadarki en iyi ürün olması gerekmez, yalnızca kitlenizin gerçekten yararlı bulacağı ve ödeme yapmaktan mutluluk duyacağı bir şey olması gerekir.

“Kendi ürününüzü satmak harika çünkü onu insanların geri bildirimlerine göre geliştiriyorsunuz ve bağlı kuruluş programlarının durdurulması veya reklam engelleyicileri kullanan daha fazla insan hakkında endişelenmenize gerek yok.”

8. Fiziksel ürünler satmak

Blogunuzun bir tarikatı var mı? Bir blogun sadık okuyucuları, en sevdikleri etkileyiciyi desteklemeye istekli, hızla çılgın hayranlar haline gelir. Fiziksel ürünler satarak blogunuz için gelir elde ederken aynı zamanda bunu yapmalarına yardımcı olun.

Talep üzerine baskı modeli , yalnızca bir okuyucu bir ürün satın aldığında üretim maliyetlerini ödediğiniz için küçük blog işletmeleri için iyi çalışır. Toplu üretim ürünleri yaparken fazla envanter, depolama ücreti veya yüksek ön maliyet yoktur. 

Aşağıdakiler gibi özel ürünler oluşturmak için Printful veya Printify gibi bir hizmet kullanın :

  • kupalar
  • tişörtler
  • çıkartmalar 
  • Posterler
  • Bez çantalar
  • Telefon kılıfları 

İlham aramak? İlk 100 bin doları , hedef okuyucunun desteklediği mesajlarla mal satıyor. Markalı bez çantalar ve tişörtlerde “Ataerkilliği Smash” ve “Financial Feminist” gibi blogun bildiği ifadeleri göreceksiniz. 

9. Bir üyelik topluluğu oluşturun

En ilgili okuyucularınıza, karşılığında küçük bir ücret ödemeleri gereken bir VIP deneyimi sunun. 

Bu tür bir topluluk, sosyal bağlantının önemli bir parçasıdır – giderek daha fazla çevrimiçi hale gelen bir dünyada özellikle önemli bir şey. 

“Üyelik ücretlerinizi aylık veya yıllık olarak ayarlayın. Yıllık ödeme yapanlar için küçük bir indirim sağlayın. Bu size üyeler için yeni içerik ve ürünler geliştirmek için kullanabileceğiniz güzel bir nakit enjeksiyonu sağlıyor.”

10. YouTube videolarından para kazanın

Blogunuzdan para kazanmak için bir ortaklık programına katıldınız mı? Oluşturduğunuz içeriği çeşitlendirerek erişiminizi ve ardından gelir akışlarınızı genişletin. 

Bağlı kuruluş komisyonunu en üst düzeye çıkarmak için video pazarlamayı listenize ekleyin. İnsanların yaklaşık %88’i markalı bir video izledikten sonra bir şey satın almaya ikna oldu. Bunu öğreticiniz, incelemeniz veya çekmeniz haline getirin ve bir izleyici tavsiyenizin arkasından satın aldığında ödüllendirileceksiniz. 

Her bir içerik parçasına bir video senaryosunun temeli gibi davranarak blogunuzdan kazandığınız parayı artırın. Aynı konu hakkında konuşurken kendinizi kaydedin, ardından videoyu düzenleyin ve YouTube’a yükleyin.

Örneğin A Beautiful Mess’in arkasındaki blogcular , yerleşik rafların nasıl oluşturulacağını gösteren bir YouTube videosu yayınladı . Video açıklaması, insanları öğreticide kullanılan ürünlere bağlı kuruluş bağlantılarını içeren blog yazısına yönlendirir. 

Blog yazısı ile Youtube

Bu strateji birkaç nedenden dolayı çalışır. İlk olarak, herkes çevrimiçi içerik okumaktan hoşlanmaz. Bazı insanlar video izlemeyi tercih eder. Sadece yazılı metin üreterek potansiyel olarak binlerce insanı yabancılaştırıyorsunuz.

11. Bir podcast üretin ve bir sponsor bulun

Alternatif formatlardan bahsetmişken, podcast’ler her zamankinden daha popüler. ABD’li tüketicilerin yarısından fazlası , 2015’te %33 olan bir podcast dinledi.

Ancak bölümler sadece sabah işe gidip gelme zamanlarını doldurmaz. Araştırmalar , dinleyicilerin %53’ünün podcast sponsorlukları aracılığıyla bir ürün hakkında bilgi aldıktan sonra daha fazla bilgi için çevrimiçi arama yapacağını gösteriyor. Başka bir %35, bir arkadaşınızla söz konusu öğe hakkında bir sohbete yol açacaktır. Her iki nokta da, erişimlerini genişletmek isteyen markalar için onları çekici teklifler haline getiriyor.

Kendi podcast’inizi üreterek kitlenizin dikkatinden yararlanın. Alanınızdaki bir konu hakkında konuşurken kendinizi kaydedin ve her bölümü Apple Podcast’ler veya Spotify gibi bir akış platformuna gönderin.

Sponsorluk fırsatları ile nişinizdeki markalara ulaşın. Bir sponsorluk ücreti karşılığında reklam alanı satın ve şirketlere hedef kitlelerine ulaşmaları için bir kısayol verin. 

Blog yazarak para kazanma SSS

Yeni başlayan blogcular nasıl para kazanıyor?

Bir blogdan para kazanmanın en hızlı yolu görüntülü reklamcılıktır. Blogunuzda Google AdSense’e yer kiralamak için özel becerilere ihtiyacınız yoktur, ancak reklamı gören her 1000 web sitesi ziyaretçisi için ödeme alırsınız. 

Blogger olmak için deneyime mi ihtiyacınız var?

Blog yazarak para kazanmak için herhangi bir profesyonel deneyime ihtiyacınız yok. Web siteniz üzerinde tam kontrol sizde, bu da size deneme yanılma yoluyla dijital pazarlama becerilerinizi geliştirme özgürlüğü veriyor. 

Ayda 100$ blog yazarak nasıl kazanabilirim?

Blog yazmak, çevrimiçi olarak ilk 100 dolarınızı kazanmanın harika bir yoludur. Karlı bir niş seçerek, bir e-posta listesi oluşturarak ve bağlı olduğunuz ürünleri önererek başlayın. İnsanlar tavsiyeniz üzerine satın alırsa ayda binlerce dolar kazanabilirsiniz. 

Ne tür bloglar para kazanıyor?

Yüksek kazanç sağlayan blogların ortak bir özelliği vardır: hedef kitleleriyle güçlü bir ilişki. Blogunuzu ziyaret eden ve önerilerinize güvenen ne kadar çok insan olursa, blog yazarak para kazanma olasılığınız o kadar artar. 

Hangi blog platformu para kazanmak için en iyisidir?

WordPress en popüler blog platformudur, ancak diğerleri Blogger, Squarespace veya Tumblr gibi başka bir CMS lehine bir WordPress blogundan vazgeçer. Hangi platformu seçerseniz seçin, bu makalede paylaşılan para kazanma stratejileri blogunuzdan para kazanmanıza yardımcı olacaktır. 

Eğitim Serilerimiz İçin: http://digitalmarketmentoring.com/?aff=213

Bizi Youtube’dan takip ederek ayrıcalıklardan yararlanın: https://www.youtube.com/channel/UCAqk72WWxsIezQqJxEgMf1w?app=desktop&sub_confirmation=1

İnstagram Sayfalarımız:

https://www.instagram.com/digitalmarketmentoring/

https://www.instagram.com/okyanusiakinyilmaz/

Bir yanıt yazın