2022’de Facebook Reklamlarının Maliyeti Ne Kadar?

Facebook reklamcılığı, birçok küçük işletmenin pazarlama planlarında düzenli bir özelliktir. Facebook üzerinden reklam kampanyaları yürüten 3,7 milyon işletme var ve sosyal medya platformunu kullanarak potansiyel müşterilere ulaşmak için  toplam 5,5 milyar dolar harcıyor.

Bunun gibi rakamlar etkileyici… ama ürkütücü. Platformda dikkat çekmek için bu kadar çok rekabet, sürekli artan maliyetler anlamına gelir. Bu, uygulama aracılığıyla trafik, olası satışlar ve satışları artırmak için bir milyon dolarlık Facebook reklam bütçesine ihtiyacınız olduğu anlamına gelmez.

Facebook reklam maliyetinizi ne belirler?

Haber akışınızda gördüklerinize rağmen, Facebook reklamlarla hedef kitlesini aşırı yüklemek istemiyor. İşletmelerin Facebook ve Instagram’da sponsorluk yapabilecekleri sınırlı reklam yerleşimleri vardır. 

Facebook’un reklam algoritması, reklamı hangi reklamverenin kazanacağını belirlemek için onları bir reklam işlemine sokar.

Kampanyalarını gönderen her reklamveren, hedef kitlesinin önünde belirli bir reklam yerleşimi için rekabet eder. Örneğin, iki güzellik markası haber akışında Y kuşağı kadınlarına ulaşıyorsa, müzayedede birlikte rekabet ederler.

Bir müzayede kazananına karar verirken dikkate alınan tek faktör fiyat değildir. Reklam spotunu ödüllendirmek için Facebook, bir reklamın toplam değerini, başka bir deyişle, hedef kitlenin reklamı ne kadar beğeneceğini veya reklamla ne kadar etkileşime geçeceğini belirler. 

Algoritma, reklam kalitesine (önceki geri bildirimler dahil) ve tahmini işlem oranlarına (reklamı beğenen, paylaşan veya yorum yapan kişi sayısı) bakar. Bu üç kutuyu en iyi işaretleyen kampanya en yüksek değere sahip olur ve reklam alanını kazanır. 

Facebook reklamlarının maliyeti nedir?

Facebook, reklamverenleri iki metriğe göre faturalandırır: tıklama başına maliyet (TBM) ve bin gösterim başına maliyet (BGBM) – aksi takdirde 1000 gösterim başına maliyet olarak bilinir.

Oyunda çok fazla değişken olduğu için reklam maliyetlerini karşılaştırmak zor. Ancak araştırmalar, reklamverenlerin aşağıdakileri ödemeyi beklemesi gerektiğini gösteriyor:

  • tıklama başına 0,94 ABD doları
  • 1000 gösterim başına 12,07 ABD doları

Facebook reklamları için ortalama TBM

Facebook’taki ortalama TBM 0,94 ABD dolarıdır , bu da onu LinkedIn, Instagram veya YouTube’da reklam vermekten daha ucuz hale getirir .

Belirtildiği gibi, mevsimsellik ve rekabet, kazanan bir Facebook reklam açık artırma teklifinin maliyetinde önemli rol oynar – özellikle de birçok reklamveren için bir web sitesi ziyareti istenen sonuç olduğundan. Pahalı reklam maliyetleri söz konusuysa kampanyaları yılın ilk yarısında yayınlayın.

Facebook reklamları için ortalama BGBM

Birçok çevrimiçi mağaza, marka bilinirliği oluşturmak için Facebook’u bir platform olarak kullanır. Bu mantıklı – uygulama , çoğu favori markalarıyla etkileşim kurmak için sosyal medya platformunu kullanan 2,8 milyar aylık aktif kullanıcıya sahip.

Hedefleriniz erişim ve farkındalıksa , Facebook uygulaması aracılığıyla 1.000 kişiye ulaşmak için 12.07 $ ödemeyi bekleyin.

Eğitim Serilerimiz İçin: https://okyanusiuniversity.com/

Bizi Youtube’dan takip ederek ayrıcalıklardan yararlanın: https://www.youtube.com/channel/UCAqk72WWxsIezQqJxEgMf1w?app=desktop&sub_confirmation=1

İnstagram Sayfalarımız:

https://www.instagram.com/digitalmarketmentoring/

https://www.instagram.com/okyanusiakinyilmaz/

BU VİDEOLARA GÖZ ATIN:

💥Ebay Dropshipping Autods İle Artık Çok Kolay ! Autods Dropshipping Tool – Products Finding, Lister

Bir yanıt yazın