Amazon satışlarınızı artırmanın 6 yolu

Amazon pazarının sürekli büyümesi, onu e-ticaret işletmelerinin ürünlerini satmaları için temel bir platform haline getirdi. Amazon üçüncü taraf satıcılarının genel yüzdesi, son üç yılda %55’e yükseldi. Rekabet artarken, Amazon’un gelirlerindeki artış da bunu izledi. Birçok Amazon satıcısı, platformu tam potansiyeliyle kullanmaz ve web trafiğini ve potansiyel satışları kaçırır. Neyse ki, Amazon satışlarınızı artırmak ve Amazon satış sıralamanızı iyileştirmek için bir öneri listemiz var.

1. Amazon’da Reklam Vermek

Amazon satışlarını artırmanın temel bir yönü, etkili ve verimli reklam akışlarına sahip olmaktır. Google Ads gibi platformlar aracılığıyla güçlü bir PPC kampanyası, web trafiğini Amazon pazarına yerleştirilen ürünlerinize yönlendirmeye yardımcı olabilir. Sponsorlu ürün reklamları, Amazon’un arama sonuçlarında daha fazla görünürlük kazanmanızı sağlayan harika bir Amazon pazarı özelliğidir. Bunu basitleştirmek için ürününüzle alakalı anahtar kelimelere teklif verebilir ve ardından onu Amazon arama sonuçları listesinde daha yukarılara itebilirsiniz. Amazon’un , Amazon satışlarınızı artırmak ve müşteri trafiğini ürünlerinize yönlendirmek için sponsorlu reklamları nasıl kullanacağınız konusunda kendi önerileri vardır .

2. Amazon SEO’nuzu İyileştirme

Fiyat, ürün açıklaması, ürün başlığı ve ürün resmi, tüm Amazon satıcıları tarafından dikkate alınması gereken Amazon SEO’nun dört temel yönüdür.

Çok basit bir yönü, ancak ücretlendirdiğiniz fiyatın dönüşüm oranınız üzerinde doğrudan bir etkisi olacaktır. Bir ürün ne kadar çok satış biriktirirse, Amazon arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer alma olasılığı o kadar artar. Bu nedenle, Amazon’da satılan diğer benzer ürünlere dayalı olarak rekabetçi bir fiyatın belirlenmesi önerilir.

Ürün açıklaması Ürününüz hakkında ayrıntıları ve bilgi vermek için bir şans verir. Bununla birlikte, ürününüzün faydalarını sergilemek ve müşterileri diğer şirketler yerine ürünlerinizi seçmeye gerçekten ikna etmek için bir fırsattır. Anahtar kelimelerin ayrıca ürün sayfasının genel SEO’sunu iyileştirmek için ürün açıklamasının etrafına dağılması gerekir.

Ürün başlığı , Amazon SEO’nun tartışmasız en önemli parçasıdır. Amazon arama sıralamanızı optimize etmek için ürün başlığınıza ilgili anahtar kelimelerin yerleştirilmesi gerekir.

Sağlam bir ürün başlığı oluşturmak için birkaç ipucu:

  • Marka adınızı ekleyin
  • Ürününüzün rengini ve boyutunu vurgulayın
  • Kısaltmalardan kaçının
  • Kelimeleri değil sayıları kullanın (ör. üç yerine 3)

Dikkat edilmesi gereken bir şey. Anahtar kelimeleri kullanmak önemlidir, ancak ürün başlığının kulağa doğal gelmesi gerektiğinden, bunları başlığınızda aşırı yüklemeyin.

Ürün resimleri söz konusu olduğunda , araştırmalar, daha kaliteli resimlerin daha iyi dönüşüm oranları sağladığını göstermiştir. Amazon, yeni bir ürün görseli yüklerken uyulması gereken bir dizi gereksinime sahiptir. Bu gereksinimler karşılanırsa, arama sıralamanızın yükselme şansı artar.

3. Dönüşümleri artırmak için incelemelerinizi iyileştirme

Amazon satışlarını artırmak söz konusu olduğunda, çok sayıda olumlu eleştiriye sahip olmak gerçek bir etki yaratabilir. Müşterileri sadece ürüne değil, bir bütün olarak işletmenize güvenle doldurur. Benzer ürünleri satan diğer rakiplere karşı benzersiz bir satış noktası olarak da kullanılabilir. 

Daha fazla Amazon incelemesi oluşturmak için kullanabileceğiniz birkaç ipucu:

  • “İnceleme İste” düğmesini kullanın
  • Mevcut müşteri e-posta listelerinden inceleme isteyin
  • Varsa Amazon Vine Programını kullanın
  • Mevcut alıcıları doğru yöne çekmek için ürün eklerini kullanın

Keşfedilecek başka bir yol da Amazon’un en iyi yorumcular listesi . Bu liste, yalnızca birçok ürünü incelemekle kalmayıp aynı zamanda yararlı tavsiyeler vermesiyle tanınan hesaplardan derlenmiştir. Bir inceleme bıraktıklarında, diğerlerine Amazon’un en iyi yorumcularından biri olduklarını belirtmek için özel bir afişleri olur. Bu onların geri bildirimlerini ekstra değerli kılar. Şirketinizin sattığı ürünlere benzer ürünleri yaygın olarak satın alıp almadığını belirlemek için listedeki etiketlerini kontrol etmeye değer. O zaman onlara ulaşmak ve onları ürününüzü denemeye ikna etmek söz konusudur.

4. Amazon Satışlarını Artırmak için Amazon FBA’yı Kullanma

Amazon FBA (Fulfilled by Amazon) denilince, işletmeler genellikle ürünlerini depolamak veya göndermek zorunda kalmamak açısından faydalarını düşünürler. Bu doğru olsa da, gözden kaçan ve Amazon satışlarını artırmaya yardımcı olan bir faktör var. Amazon FBA, ürününüzün Amazon Prime’a bağlanmasına izin verir . Bu, müşterinin bir satın alma işlemi yaparken tüm Prime avantajlarına erişmesini sağlar. En önemlisi, müşteriler ücretsiz Amazon Prime nakliye maliyetlerine erişebilecekler.

amazon satışlarını artırın - ücretsiz gönderim müşterinin alıcı davranışını nasıl etkiler
Ücretsiz gönderim, müşteri alıcı davranışını nasıl etkiler?

Yukarıdaki grafikte görüldüğü gibi, ücretsiz gönderim, bir müşterinin satın alma işlemini gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceği üzerinde önemli bir etkiye sahiptir.

5. “Satın Al Kutusunu” kazanın

Amazon’da iki tür satıcı vardır: Amazon’un kendisi ve üçüncü taraf satıcılar. Amazon her zaman “satın al kutusuna” (sepete ekle/şimdi satın al düğmelerine) erişebilirken, üçüncü taraf satıcılar olmayabilir. Basitçe söylemek gerekirse, bunun nedeni birden fazla şirketin aynı ürünü satıyor olabilmesidir. Bu, şirketler için “Satın Alma Kutusunu” kazanmak için bir savaşla sonuçlanır.

İşletmenizin Amazon Buy Box’a uygun olması için gereken birkaç gereksinim vardır:

  • Profesyonel bir satıcı hesabından satış yapmak
  • Satın Alma Kutusu uygunluğunuzun olması gerekir (bu, Amazon Seller Central’da kontrol edilebilir )
  • Öğeniz yeni olmalıdır (koşul açısından)
  • Mevcut stoğunuz/stokunuz olmalıdır
amazon satışlarını artırın - satın alma kutusu

Amazon Buy Box kazanmak için birkaç ipucu:

  • Rekabetçi fiyatlandırma sunun
  • Olumlu satıcı geri bildirimi için güçlü bir temel sağlayın
  • Envanter seviyelerinizin taleple eşleştiğinden emin olun

Yan not: Sattığınız ürün aynı zamanda Amazon tarafından da satılıyorsa, satın alma kutusunu Amazon’un kazanma olasılığı yüksektir.

6. Promosyon Zamanlamasını Kullanın

E-ticaret yükselişi dijital perakendeciler için adanmış “satış gün” yol açmıştır. Geleneksel perakendeciler gibi, bu e-ticaret işletmeleri de eğrinin önünde kalmalı ve promosyonlarını ve envanter seviyelerini bu satış günlerinde planlamalıdır.

Hangi promosyon günlerine odaklanmam gerekiyor?

Dolayısıyla, yeni başlayanlar için bu, ne tür ürün/ürünler sattığınıza bağlı olabilir. Ancak, Amazon’daki satıcıların daha fazla ürün satmak ve ünlerini artırmak için odaklanmaları gereken üç önemli olay vardır:

  • Kara Cuma
  • Siber Pazartesi
  • Başbakan Günü

Bu üç gün Amazon ile eş anlamlı hale geliyor. Bir işletme, reklam kampanyalarını bu promosyon etkinlikleri doğrultusunda zamanlıyorsa, büyük olasılıkla yeni müşterilerde bir artış ve satışlarda bir artış görecektir. Bu bizi Amazon satışlarınızı nasıl artırabileceğinizin en önemli yönüne götürüyor. Mutlu müşteriler, gelecekte satın almalarını tekrarlama olasılığı daha yüksek olan müşterilerdir. İşletmeniz için, tekrar eden müşteriler, Amazon Satıcı Hesabınızda yüzlerce ve binlerce kazanma arasındaki fark olacaktır. Bu nedenle, bahsettiğimiz gibi günlerin sorunsuz geçmesini sağlamanın anahtarı!

Tüm promosyon günlerini optimize ettiğinizden emin olmak için bazı öneriler :

  • Pazarlama ve envanter yönetimi ile erken hazırlanın!
  • Mümkünse ücretsiz nakliye sunun
  • Müşteri geri bildirimlerine karşı dikkatli olun
  • Satışlar için anahtar kelimelerinizi potansiyel olarak değiştirin

Dikkatli bir şekilde takip edilirse, bu işaretçiler, ürünlerinizi daha fazla sayıda potansiyel müşteriye sunmanıza yardımcı olacaktır. Tüm bunların uzun vadeli hedefi, bu yeni müşterileri tekrar eden müşterilere dönüştürmek ve Amazon satışlarında sürdürülebilir bir artış sağlamak olacaktır. 

Eğitim Serilerimiz İçin: http://digitalmarketmentoring.com/?aff=213

Bizi Youtube’dan takip ederek ayrıcalıklardan yararlanın: https://www.youtube.com/channel/UCAqk72WWxsIezQqJxEgMf1w

İnstagram Sayfalarımız:

https://www.instagram.com/ebayturkiyedropshipping/

https://www.instagram.com/fbturkiyedropshipping/

BU VİDEOLARA GÖZ ATIN:

Amazon Dropshipping Gercekleri | 10 Dakikada Amazon’da 0 dan Satici Olunur? 🤑 -Adım Adım Satış Yap

Bir yanıt yazın