Çevrimiçi Satılacak Ürünler Nerede Bulunur?

Ürün kaynağı

Ürün tedariki, vitrininizde satmak istediğiniz ürünleri bulma ve alma sürecidir.

Ürün tedarikinin amacı, kaliteli ürünler bulmak ve bunları makul bir fiyata elde etmektir. Bu şekilde markanız için birinci sınıf hissi korur ve yine de bir satıştan kar elde edersiniz.

özel-denim-siperlik-şapka

Ancak kaliteli ürünler nasıl elde edilir? Ne yazık ki, bunun için tek bir büyü yok. Ancak, ürünleri tedarik etmek için kullanabileceğiniz beş harika yöntem var, o yüzden başlayalım.

Direk nakliye

Damla nakliye , en popüler ürün dış kaynak yöntemlerinden biridir. Envanter tutmadan üçüncü taraf ürünleri sattığınız bir iş modelidir.

Evet, envanter olmadan çevrimiçi ürün satmanın büyüsü gerçek. Ürünler üçüncü şahıs depolarda tutulmakta ve sizin adınıza müşterilerinize sevk edilmektedir.

Diyelim ki bir çevrimiçi mağazanız var ve bir damla nakliye hizmeti kullanıyorsunuz. Bir müşteri mağazanızdan sipariş verdiğinde, nakliye şirketiniz siparişi alır, gönderir ve ardından ürünü müşterinize gönderir. Ta-da!

Artıları :

  • Peşin yatırım
    yok Önceden envanter satın almanız gerekmez: Ürün için yalnızca müşteri sipariş verdiğinde ödeme yaparsınız.
  • Trendlere atlamak kolaydır
    Çoğu stoksuz nakliye şirketi trendleri takip eder ve arzu edilen ürünleri sunduklarından emin olur. Bu trend ürünleri listeleyebilir ve hemen satabilirsiniz.

Eksileri :

  • Çevrimiçi satıcılar arasında zorlu rekabetBirçok mağaza sahibi aynı stoksuz nakliye şirketlerini kullanır, bu nedenle herkesle tamamen aynı ürünleri satma olasılığınız yüksektir.
  • Uzun nakliye süreleri
    Damla nakliye ürünleri yurtdışında depolanıyorsa, siparişlerin müşterilere ulaşması aylar alabilir.
printfulfillment-depo

Aşağıdaki ürün tedarik yöntemi damla nakliyeye benzer, ancak kendine has bir çekiciliği vardır.

Talep üzerine baskı

Talep üzerine baskı (POD), stoksuz nakliyeye benzer bir iş modelidir; envanter tutmadan vitrininizde üçüncü taraf ürünleri satarsınız. POD şirketlerini farklı kılan, ürünlerin üzerine de baskı yapmalarıdır. Dilediğiniz kadar tasarım üretebilir, kupalara baskı yaptırabilir , çantalara işleyebilir, mücevherlere işleyebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz.

Talep üzerine baskının çalışma şekli şudur: Diyelim ki bir çevrimiçi mağazanız var ve Printful gibi bir POD şirketi kullanıyorsunuz. Bir müşteri mağazanızdan bir şey sipariş ettiğinde, POD şirketiniz siparişi alır ve size bildirir. Şirket daha sonra ürünü sizin adınıza yazdırır, paketler ve müşterinize gönderir.

Artıları :

  • Peşin yatırım yok
    Tıpkı stoksuz nakliyede olduğu gibi, ürünler için yalnızca müşteri sipariş verdiğinde ödeme yaparsınız. 
  • Özgürlük yaratmak
    Sen edebilirsiniz kendi tasarımları yapmak ve kimse teklifler orijinal ürün satmak.
özel kapüşonlu

Eksileri :

  • Üretim ve hizmet kalitesi üzerinde etkisi yokDrop Shipping’de olduğu gibi, müşterilerinize ne gönderildiğini göremezsiniz. Bu nedenle, POD şirketinize güvenmeniz ve ürün numunelerini satmadan önce sipariş etmeniz önemlidir. 
  • İade politikasıÇoğu talep üzerine baskı şirketi, alıcının pişmanlığı nedeniyle iadeleri kabul etmez. Bunu müşterilerinize açıklamak zor olabilir.

Hem talep üzerine baskı hem de stoksuz ürün tedarik etme yöntemleri, ürünleri stok sahibi olmadan satmanıza olanak tanır. Ancak, elinizde bulunan ürünleri satmanız için size güç veren başka kaynak bulma büyüleri de var.

Toptan

Toptan, düşük fiyatlarla büyük miktarlarda ürün satma işidir. Ürünleri tedarik etmek için toptan satış yöntemini kullandığınızda, ürünleri toplu olarak satın alır ve ardından bu malları bir işaretleme ile müşterilere yeniden satarsınız.

Çevrimiçi mağazanız için ürün tedarik etmek için öncelikle ilgilendiğiniz ürünleri sunan bir toptancı bulmalısınız. Ardından ürünleri toplu olarak satın almanız ve aşağıdakilerden birini yapmanız gerekir:

  • müşterinin siparişlerini yerine getirecekseniz envanteri istediğiniz gibi gönderin
  • ürünleri, markanız altında müşterilere depolayacak ve sevk edecek bir üçüncü taraf lojistik (3PL) şirketine gönderin
depolama-yerine getirme-hizmetleri

Artıları :

  • Toplu indirimler
    Büyük miktarlarda satın almak, ürünlerde toplu indirim almak anlamına gelir. Fiyatlarını yükseltmek ve kar elde etmek için daha fazla alana sahip olacaksınız.
  • Stokunuz üzerinde kontrol
    POD ve stoksuz nakliye şirketleri ile çalışırken stok seviyelerini her zaman izleyemezsiniz. Envantere sahip olduğunuz için stok seviyelerini takip edebilir ve sahip olduğunuzdan daha fazla ürün satmadığınızdan emin olabilirsiniz.

Eksileri :

  • Peşin yatırımEnvanter satın almak için para harcamanız ve harcadığınız parayı geri kazanmak için ürünleri satabildiğinizden emin olmanız gerekir.
  • Depolama alanıToptancılar, ürünleri POD ve stoksuz nakliye şirketlerinin yaptığı gibi müşterilere depolamaz ve/veya göndermez. Bir toptancıdan satın aldığınızda, stoğu depolayacak bir yeriniz ve müşterilere ulaştırmak için bir yolunuz olmalıdır.

Bir sonraki ürün tedarik büyüsü toptan satışa benzer. Yaklaşın ve size nasıl biraz farklı olduğunu göstereyim.

Üretici firma

Üretici, tıpkı bir toptancı gibi, ürünleri büyük miktarlarda ve düşük fiyatlarla satan bir şirkettir. Üretici ile toptancı arasındaki fark, toptancıların başkası tarafından yapılan ürünleri yeniden satması, ancak üreticilerin kendi ürettikleri ürünleri satmasıdır.

üretim-süreç-baskı

Bir üreticiyle çalışma şekliniz, bir toptancıyla çalışmaya benzer. Satmak istediğiniz ürünleri yapan bir üretici buluyorsunuz. Daha sonra ürünleri sipariş edersiniz, üretici bunları üretir ve müşteri siparişinizin yerine getirilmesini kimin gerçekleştirdiğine bağlı olarak, envanteri size veya 3PL şirketinize gönderir.

Artıları :

  • Düşük ürün taban fiyatı
    Bir üreticiden satın alırsanız, toptancıların sunduğundan daha düşük ürün maliyetleri ödemeniz olasıdır.
  • Eşsiz ve kaliteli ürünler
    Kendi özel ürünlerinizi üretebilir ve uzman bir üreticiye yaptırabilirsiniz.

Eksileri :

  • Peşin yatırım: Tüm üreticiler toplu siparişlerle çalışır. Ürünlere para yatırmanız ve hepsini satabileceğinizi ummanız gerekecek.
  • Depolama alanı: Üreticiler, toptancılara benzer şekilde, ürünleri müşterilere depolamaz ve/veya göndermez, bu nedenle stoğu depolamak için bir yere ve onu göndermenin bir yoluna ihtiyacınız olacaktır.

Ne yazık ki, öğrenmek için nihai ürün tedarik yöntemine geldik. Ve bu tamamen kendi ellerinizle sihir yapmakla ilgili .

El yapımı

Çevrimiçi mağazanız için ürün tedarik etmek üzere bir şirketle çalışmak istemiyorsanız, ürünleri kendiniz oluşturabilirsiniz. Bunları sipariş başına mı yoksa önceden toplu olarak mı yapmak istediğinize karar verin.

Hangi ürün yapım yöntemini kullanacağınıza bağlı olarak, sipariş edilen ürünleri kendiniz gönderebilir veya işi sizin için yapması için bir 3PL şirketine emanet edebilirsiniz.

el yapımı ürünler

Artıları :

  • Sevgiyle yapılmış
    “El Yapımı” kesinlikle bir satış noktasıdır çünkü müşteriler ürünün seri üretilenden daha yüksek bir değere sahip olduğunu görür.
  • Kalite üzerinde kontrol
    Ürün üreticisi ve muhtemelen onun da kalite kontrol uzmanı olacaksınız. Ürünleri kendiniz yapmak, müşterilerinizin %100 kefil olabileceğiniz ürünleri almasının kesin bir yoludur.

Eksileri :

  • Kendin Yap becerileri ve gerekli malzemeler: Kendin Yap rotasına gidiyor olsanız bile, el işi malzemeleri gibi bazı masrafları karşılamanız gerekecek.
  • Zaman alıcı: İnsanlar siparişlerini almak konusunda sabırsız olabilirler. Ürünlerinizi üretmenin zaman aldığını açıklamanız gerekecek.

Eğitim Serilerimiz İçin: http://digitalmarketmentoring.com/?aff=213

Bizi Youtube’dan takip ederek ayrıcalıklardan yararlanın: https://www.youtube.com/channel/UCAqk72WWxsIezQqJxEgMf1w

İnstagram Sayfalarımız:

https://www.instagram.com/ebayturkiyedropshipping/

https://www.instagram.com/fbturkiyedropshipping/

BU VİDEOLARA GÖZ ATIN:

eBay Dropshipping ile Ayda £1000 Nasil Kazanilir – İnternetten Nasıl Para Kazanılır?

Bir yanıt yazın