Çok Satan Bir Niş Nasıl Bulunur? Kârlı Bir Niş Anatomisi #2

İlk yazımızda Kârlı Bir Niş Anatomisi’nin temellerini oluşturmuştuk. Bu yazıda ise bu konuyu daha ayrıntılı bir şekilde inceleyeceğiz. Hadi, hemen içeri girelim!

Çok Fazla Aksesuar Gerektiren Ürünleri Satmak

kamera, kamera çantası, kamera ekipmanları, lens, kamera lensi, kamera şarjı, kamera fotoğrafı, kameralar, 2021 en iyi kamera,

Perakendecilerin pahalı ürünlerden yığınla para kazandığı yaygın bir yanılgıdır. Yapmazlar. Best Buy’a gidip 600$’lık bir televizyon satın alırsanız, muhtemelen üründen %10 (muhtemelen daha az) kazanıyorlardır ve bu, Visa ödemenizi işleme koymak için %2,5 ödemeden öncedir. Büyük bilet kalemleri, özellikle elektronik ürünler, çok daha küçük marjlara sahip olma eğilimindedir.

Diyelim ki, satın aldığınız devasa düz ekranla uyumlu olmak için yeni bir HDMI kablosu satın almanız gerekiyor ve muhtemelen mağazada 30 dolar ödeyeceksiniz. Muhtemelen kablonun maliyetini düşünmüyorsunuz bile; az önce harcadığınız 600$’ın üstüne başka bir 30$ nedir? Pekala, tekrar düşün. Bu kablo muhtemelen Best Buy’a 5 dolara mal oluyor ve bu da %500’lük bir marj anlamına geliyor.

Sadece iki veya üç kablolu satışla Best Buy, 600 dolarlık büyük ekran satışından elde ettiği kadar SADECE para kazanıyor! Bu ne çılgınlık! Ve garanti ederim ki, büyük biletli TV’lerden çok daha fazla kablo taşıyorlar.

Yani, iki seçeneğiniz:

  • Büyük Biletli Ürünler: %10 kar marjı
  • Aksesuarlar: %100 ila %1.000 işaretleme

Nişinizde aksesuar ağırlıklı bir satış yaklaşımına sahip olmanın avantajını görebiliyor musunuz?

İnsanlar, bir ürün ne kadar pahalıysa fiyata duyarlı olma eğilimindedir, ancak nadiren işaretlemeye odaklanır. Best Buy’ın 600 dolarlık televizyonunu ele alalım. Piyasadaki birçok kişi, özellikle de istediği modeli biliyorsa, yeni bir TV almak için, ürünün en düşük fiyatına sahip mağazayı aramak için saatlerini harcayacaktır. akıl yürütürler,

“Bu büyük bir satın alma ve mümkün olduğunca çok para biriktirmek istiyorum! Araştırmamı yapacağım.”

Sonunda, aradıkları birincil üründe en düşük fiyata sahip perakendeciyi seçerler. Ancak, bunun için ihtiyaç duyacakları aksesuarların (HDMI kabloları, duvar montajı vb.) fiyatlarını karşılaştıran insanların yüzde kaçını düşünüyorsunuz? Çok değil. Çoğu, bu ürünleri büyük bilet ürününü aldıkları yerden satın alacak. Dört ile beş aksesuar için alışveriş karşılaştırması yapmak ve paket için en düşük fiyatı belirlemek, yalnızca ana ögenin tek fiyatını aramaktan çok daha zordur. Bu yüzden çoğu tüketici rahatsız etmiyor.

İşte bu yüzden bol aksesuar gerektiren ürünleri satmak çok cazip. Müşteriler, çok sayıda düşük fiyatlı aksesuar söz konusu olduğunda, fiyata çok daha az duyarlıdır; bu, özellikle başka şekillerde de değer sunuyorsanız , bunlardan kolayca prim almanızı sağlar. Zengin aksesuarlı ürünler satmak, yalnızca daha yüksek marjlı ürünler satmanıza izin vermekle kalmaz, aynı zamanda sipariş başına satabileceğiniz ürün sayısını da artırarak kârınızı daha da artırır.

Aksesuar açısından zengin nişler, para kazanmanın büyük bir yoludur. Yüksek değerli bir web sitesiyle birleştiğinde, karlı bir e-ticaret sitesi oluşturmada önemli bir stratejik unsur olabilir.

Düşük Ciro Olan Ürünleri Sat

Ayrıntılı açıklamalar, incelemeler ve harika resimler içeren ürün listelemeleri içeren başarılı bir e-ticaret sitesi için ürünlerinize değer katmanın ne kadar önemli olduğunu zaten tartışmıştık. Bunların hepsi zaman alır, ancak uzun vadeli harika bir yatırımdır… her yıl ürünlerinizin %50’si durdurulmadıkça veya değiştirilmedikçe. Böyle bir durumda, sitenize yeni bir ürün almak ve artık satışa sunulmadan önce pazarlamak için çok az zamanınız olacak!

Bir niş pazar ararken, yıldan yıla oldukça tutarlı ve istikrarlı bir ürün grubu seçmek istiyoruz. TÜM pazarlarda her yıl durdurulan ve piyasaya sürülen modeller olacaktır, ancak bu sayının oldukça düşük olmasını istiyoruz, böylece önümüzdeki yıllarda faydalı olacağını bildiğimiz harika ürün listeleri oluşturmaya zaman ayırabiliriz.

Kaliteli Üreticilerden Ürünler Satmak

Bu, özellikle bir pazar hakkında hiçbir şey bilmiyorsanız, ancak mükemmel, kaliteli ürünlere sahip en az bir (tercihen daha fazla) tanınmış üreticiye sahip bir niş seçmek istediğinizde zor olabilir. Tanınmış üreticiler genellikle aşağıdakileri oluşturur veya bunlara sahiptir:

  • Çok sayıda ürün özelliği ve resim içeren harika web siteleri
  • Satışları artırmaya yardımcı olacak saygın bir marka
  • Hem siz hem de müşterileriniz için soruları yanıtlamaya yardımcı olabilecek daha uzun ürün garantileri ve temsilciler
  • Marjları koruyacak ve prim ödemeyi kolaylaştıracak minimum perakende fiyatlandırmasını uygulama olasılığı daha yüksektir
  • Pazarın büyük bir üreticiyi haklı çıkaracak kadar büyük olduğunun kanıtı

Ciddi bir pazar düşünüyorsanız, ürünlerin arkasındaki üreticiler hakkında biraz araştırma yapın. Web sitelerine göz atın. Hangi markalara en çok saygı duyulduğu hakkında bir fikir edinmek için diğer perakendeciler ve toptancılardaki satış temsilcileriyle sohbet edin. Umarım uzaydaki birkaç büyük oyuncuyu tanımlayabilirsiniz.

Büyük oyuncuları bulmakta sorun yaşıyorsanız veya gerçekten kötü web sitelerine sahip çok sayıda küçük oyuncuyla karşılaşırsanız dikkatli olun. Muhtemelen düşündüğünüzden daha az pazar vardır ve satacağınız ürünler hakkında bilgi edinmek/pazarlamak/değer katmak daha zor olacaktır.

Küçük Ürünler Sat

Her şey eşit, tüm nakliye masrafları nedeniyle büyük ürünler yerine küçük fiziksel ürünler satmayı tercih ederim. Daha küçük ürünlerin nakliyesi daha ucuzdur, bu nedenle müşterilerinize ücretsiz gönderim sunmak daha kolaydır ve iade maliyetini düşürür.

Bir stoksuz nakliye modelinden kendi mallarınızı satın almaya karar verdiğinizde, bunu daha küçük ürünlerle yapmak iki nedenden dolayı daha ucuzdur: Ürünleri lojistik evinize göndermek daha az maliyetlidir ve daha düşük depolama ücretleri ödersiniz.

Son olarak, küçük parçalar hızlı teslimatı çok daha kolay bir şekilde sunmanıza olanak tanır. Saat veya kolye mi satıyorsunuz? Gece teslimatı biraz daha fazladır, ancak müşterileriniz için aşırı pahalı değildir. Ancak 8 fitlik kürek kürekleri satıyorsanız, müşterileriniz onları bir gecede almanın 140 $ olduğunu anladıklarında şok olacaklar.

Yerel Olarak Bulunması Zor Bir Şey Satmak

Sevgilinizle özel bir akşam için mum almanız gerekseydi, nereye giderdiniz? Ciddi romantikler Bed, Bath & Beyond veya bir Hallmark mağazasına gidebilir. Daha pragmatik ve maliyet odaklı insanlar sadece Wal-Mart’ı ziyaret etmeye daha meyilli olabilir.

Ama diyelim ki bir ortaçağ kılıcı replikası ya da evde bira yapma seti satın almak istiyorsunuz. Yerel büyük kutu mağazalarınız muhtemelen bunları stoklamayacak. Şanslı olsanız ve topluluğunuzda özel bir ortaçağ veya ev yapımı bira dükkânına sahip olsanız da, şansınız o kadar iyi değil. Peki sonra nereye döneceksin? Muhtemelen internet.

Yerel olarak bulması zor olan niş bir ürün seçmek, çevrim içi başarı şansınızı artıracaktır, ancak oldukça ince bir çizgide yürümek zorundasınız. İdeal olarak, müşterileri çekmek ve karlı bir e-ticaret işini desteklemek için yeterli talebe sahip bir niş istiyoruz, ancak bu, ürünlerinin çoğu yerel toplulukta yaygın olarak satılmaması için yeterince uzmanlaşmıştır.

Zor, değil mi? Bulması zor bir denge olabilir, ancak bir kez yaptığınızda, pazarda gerçekten tatlı bir noktadır. Talebin nasıl ölçüleceğini ilerideki bir bölümde tartışacağız, ancak şimdilik “Yerel Olarak Bulunması Zor” kriterini aklınızda bulundurun.

İlgilendiğiniz Bir Şeyi Satmak

Diğer kriterlerin çoğunu karşılayan bir niş bulabilirseniz ve niş konusunda heyecanlıysanız, bu harika. Ancak karlı bir niş seçmek için tüm kriterler arasında en az önemli olanın bu olduğunu düşünüyorum. Aslında, neredeyse buraya koymadım. İnsanlar genellikle klişeyi tekrarlar:

“Sadece tutkunun peşinden git ve başarılı olacaksın!”

Ne yazık ki, bunun her zaman böyle olmadığını kanıtlayacak binlerce liberal sanat ve felsefe uzmanı var. Tutku önemli mi? Kesinlikle. Başarı ile yüksek oranda ilişkili mi? Kesinlikle. Ancak kârlı bir e-ticaret nişi seçme açısından, kişisel “tutku” karar vermenin kötü bir yoludur. Dallas Mavericks’in sahibi ve renkli iş adamı Mark Cuban’ın bu konuda harika bir yazısı var :

“’Tutkunuzu Takip Edin’, verebileceğiniz veya alabileceğiniz en kötü tavsiyedir… [I]Eğer biraz başarı elde edebildiyseniz, başarının anahtarı neydi? Öyle miydi tutku veya çaba sen koymak? …

Bunu olabildiğince açıklığa kavuşturalım:

  1. Bir şey üzerinde çok çalıştığınızda, o işte iyi olursunuz.
  2. Bir şeyi yapmakta iyi olduğunuzda, bundan daha çok zevk alacaksınız.
  3. Bir şeyi yapmaktan zevk aldığınızda, o konuda tutkulu ya da daha tutkulu olmanız için çok iyi bir şans var.”

– Mark Küba

TrollingMotors.net’e başladığımda, trolling motorlarına hiç ilgim yoktu. Hayatımda hiç kullanmadım! Ama işi büyüttüğümde, motor sattığımda ve müşterilerimi tanıdığımda komik bir şey oldu. Gerçekten ilgilenmeye başladım!

Otoyolda sürerken, trol motorlu bir römorklu tekne görür ve “Vay canına! Bu bir Minn Kota Kalesi!” Müşterilerle telefonda merakla, satın aldıkları yeni motor hakkında ne düşündüklerini ve önceki motorlarından ne kadar çalışma süresi kazandıklarını sorardım.

Yavaş yavaş, trolling motorları ve onları kullanan insanlar konusunda tutkulu oldum. Ve iş büyüdükçe, daha tutkulu oldum. Kendinize şu soruyu sorun: İki seçenek verildiğinde, sahip olmayı mı tercih ederdiniz:

  • Ayda yalnızca 300 dolar kazanan [tutkunuzu buraya ekleyin] temelli bir iş mi?

– VEYA –

  • Sizi tam zamanlı olarak destekleyecek kadar para kazanan ve dünyanın herhangi bir yerinde yaşamanıza izin veren bir su arıtma şirketi mi?

Bir şeyde başarılı olduğunuzda, doğal olarak o konuda tutkulu olursunuz. Hayat böyle işliyor. Su arıtma cihazı veya inek gübresi olması umurumda değil; Size başarı getiriyorsa, bir düzeyde bu konuda tutkulu olmayı öğreneceğinize SÖZ VERİYORUM.

Amaç, çevrimiçi başarı olasılığı yüksek bir niş seçmek ve buna tonlarca zaman ve çaba harcamaktır. Başlangıçta ürün hakkında tutkulu olmanıza gerek yok, ancak süreç ve sonuç konusunda tutkulu olmanız gerekir. İşinizi büyütme konusunda tutkulu olmanız gerekir. Ve sonunda, neredeyse kesinlikle iş hem tutkulu olacak ve ürünün sen satış.

Bununla birlikte, yalnızca tartıştığımız kriterlerin çoğunu karşılamayan ve tutkulu olduğunuz bir niş bulabilirseniz, elbette buna atlayın! Nişle zaten ilgilendiğiniz için, işin ilk günlerini kolaylaştıracaktır. Bu alanda muhtemelen adil bir bilgi birikimine sahip olduğunuz için daha fazla değer katabileceksiniz. Ve pazarlama konusunda bir adım önde olacaksınız çünkü bir meraklı olarak, müşterilerinizin ne gibi sorunları olduğunu ve onlar için neyin önemli olduğunu bilirsiniz. Hatta onların kuruluşlarına veya kulüplerine ait olabilirsiniz.

Ancak, tutkulu olduğumuz karlı bir niş bulamayan çoğumuz gibiyseniz, korkmayın. İyi bir şirkettesin. Endişelenme – daha farkına varmadan bu konuda tutkulu olacaksın!

Tek Kullanımlık veya Tüketilebilir Ürün Satmak

Hiçbir şey tekrar müşterilerden daha tatlı değildir. Bir müşteri sizden sipariş verdiğinde, harika bir iş çıkardığınızı varsayarsak, sizden tekrar sipariş verme olasılığı çok daha yüksektir. Mutlu müşterileri tek kullanımlık ve/veya tüketilebilir bir ürünle birleştirebiliyorsanız, harika bir sürekli gelir akışı için bir tarifiniz var demektir.

Ben oldukça uzun bir adamım ama her zaman oldukça zayıf oldum. Bu bahar, biraz kas kütlesi oluşturmayı bir öncelik haline getirmeye karar verdim. Planımın bir kısmı, günlük rutinime protein sallamalarını dahil etmeyi içeren diyetimi değiştirmekti.

Mevcut düzinelerce protein tozunu sıralamak için Amazon’a gittim. Araştırırken ilginç bir şey fark ettim: Amazon, örneğin her ay düzenli olarak almayı kabul edersem, birçok üründe indirim yaptı. Gelecekte daha fazla protein tozuna ihtiyacım olacağını biliyorlardı ve onlardan satın alma şansımı artırmak istediler. Beni düzenli bir programa göre sipariş vermeye ikna etmek için bir indirim sarkıtmak harikaydı.

Amazon, tek kullanımlık veya tüketilebilir ürünler satın alan kişilerden elde edilen yinelenen gelirdeki değeri tanır. Sen de yapmalısın. Düzenli olarak değiştirilmesi gereken bir ürün bulmak, bir işi ve geliri hızla büyütmenin harika bir yoludur.

Önemli Bir Sorumluluk Reddi

Bu yazıda birçok önemli bilgiyi ele aldık! Bu kriterleri akılda tutmak, seçtiğiniz nişin uygun bir e-ticaret sitesi oluşturmanıza yardımcı olma şansını önemli ölçüde artıracaktır. Ancak, aşağıdakileri akılda tutmak önemlidir:

Hepsi önemli olan iyi bir nişin çeşitli yönlerini tartıştık. Ama şimdi sizi uyarmama izin verin: Hepsini yerine getiren bir niş asla bulamayacaksınız. Eğer denerseniz, fikirleri araştırmak için 18 ay harcarsınız, kararsızlıktan deliye dönersiniz ve asla gerçekten bir işe başlamazsınız. Bunu aklınızda bulundurun ve fikirlerinizi kriterlerimize göre filtreleme zamanı geldiğinde çok daha iyi durumda olacaksınız. Hepsine uyan birini asla bulamayacağımızı anlarken, mümkün olduğunca çok kriterimizi karşılayan bir niş istiyoruz.

Daha fazla öğrenmek ister misiniz?

Bir mağaza kurabilmeniz, işinizi pazarlayabilmeniz ve Amazon, Facebook, Ebay gibi platformlardan nasıl yararlanacağınızı bilmeniz gerekir. Yapacak çok şey var!

ilk mağazanızı kurma hakkında daha fazla bilgi edinmek ve aksiyona geçmek istiyorsanız :

✨

Okyanusi üniversitesi temelleri atıldı ve ilk dersimiz sizin için özenle müfredatı hazırlanmış eBay kampı. Bu eğitim kampında öğreneceklerin hayatını tamamen değiştirecek ve sizin için evinizin rahatlığında iş hayatı başlamış olacak. Bu kampta; 

  • Sıfırdan, uzmanlığa eBay özel dersleri,
  •  eBay suspend çözümleri ve desteği,
  • Özel ekip desteği,
  • Özel interaktif Telegram grubu ve bir çok imkan imkan bulunuyor…
  • En önemlisi, en doğru kafa yapısı ile Ticaret hayatınızı yoluna koymayı, paranızı nasıl en iyi şekilde kullanacağınızı, zamanınızı nasıl yönetmeniz gerektiğini ve bunlar ile gelecek sürdürülebilir başarının oluşturduğu mentalite ile ticaret hayatınıza anlam ve değer katacaksınız.
  • Şimdi sen de yerini ayır , sınırlı sayıda kontenjan bulunmaktadır. Hepiniz geleceğin milyonerisiniz…🏆
EBAY KAMPI

Ne düşünüyorsun?

Doğru Bir Niş hakkındaki düşüncelerinizi, merak ettiğiniz soruları ve görüşlerinizi yorumlar bölümünden bize iletebilirsiniz. Başarılar dilerim…

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı 1-13.png

Eğitim Serilerimiz İçin: https://akademi.digitalmarketmentoring.com/courses/?ref=332

Bizi Youtube’dan takip ederek ayrıcalıklardan yararlanın: https://www.youtube.com/channel/UCAqk72WWxsIezQqJxEgMf1

Bizi Facebook, Telegram ve Forum kanallarımızdan takip ederek toplu yardımlaşma ağlarımızda istediğiniz soruları bulabilir, sorabilir ve görüşlerinizi bize iletebilirsiniz.

Bir yanıt yazın