Dropshipping vs. Amazon FBA: Hangi e-Ticaret Modeli Daha Kazançlı?

Dropshipping vs. Amazon FBA [Karşılaştırma Tablosu]

Ayrıntılara girmeden önce hızlı bir genel bakış istiyorsanız, Amazon FBA ve stoksuz satışın ana artıları ve eksileri arasında bir karşılaştırma:

 Direk nakliyeAmazon Amazon.com.tr
Peşin MaliyetlerDüşükYüksek
RiskDüşükYüksek risk
Kar marjlarıDüşükDaha yüksek
Müşteri tabanıKüçük BaşlarGeniş Kitleye Erişim
Hızlı sevkiyatNumaraEvet
ölçeklenebilirlikİyiBütçe/Ürünlerle Sınırlı
YarışmaYüksekYüksek

Amazon FBA ile satış başına daha fazla para kazanabilirsiniz, ancak başlamak için çok daha fazla yatırım yapmanız da gerekir.

Hangi modelin sizin için en iyi olduğuna karar vermeden önce bilmeniz gereken tek fark bu değil.

Dropshipping ve Amazon FBA’nın artılarını ve eksilerini daha yakından inceleyelim.

Dropshipping nedir?

Dropshipping, herhangi bir envanter satın almadan veya herhangi bir ürün göndermeden çevrimiçi bir mağaza açmanıza ve ürün satmanıza olanak tanıyan bir e-ticaret iş modelidir.

Stoksuz satış ürünlerini, sipariş karşılama hizmetleri sunan tedarikçilerden temin edersiniz. Bir müşteri mağazanızdan bir ürün satın aldığında, tedarikçi ürünü doğrudan müşteriye gönderir.

Dropshipping modeli, çevrimiçi para kazanmanın en popüler yollarından biri haline geldi. 2021’den 2026’ya kadar yıllık %32’lik bir bileşik büyüme oranına ulaşacağı tahmin edilen büyüyen bir sektör:

İş modeli çok az risk içerir veya hiç risk içermez. Satabilecek veya satamayacak yüzlerce ürünü toplu olarak almanıza gerek yok.

Dropshipping, minimum ön yatırımla çevrimiçi bir iş kurmanıza olanak tanır.

Dropshipping’in Artıları ve Eksileri

Dropshipping düşük riskli bir stratejidir, ancak bu e-ticaret modelinin olumsuz yönleri vardır.

İşte dropshipping’in artıları ve eksilerinin bir dökümü.

Dropshipping’in Artıları

1. Düşük Ön Yatırım

Minimum ilk yatırımla giriş engeli düşüktür.

Dropshipping’e başlamak için envantere veya bir işyerine para harcamanıza gerek yok. İlgili tek maliyet, bir çevrimiçi mağaza kurmak, doğru tedarikçiyi ve pazarlama maliyetlerini bulmak için birkaç numune sipariş etmektir.

2. Düşük Risk

İlgili tek risk, satmayan bir ürünü tanıtmak için zaman kaybetmektir. Garajınızda yüzlerce satılmamış ürününüz olmayacak veya depolama ücretlerinde size mal olmayacak.

3. Esneklik

Envanter satın almanız gerekmediğinden yeni ürünleri deneyebilir ve nasıl performans gösterdiklerini görebilirsiniz. Stok taşımak zorunda kalmadan geniş bir ürün yelpazesini listeleyebilirsiniz. Bir ürün satılmazsa, hemen bırakıp farklı bir ürün deneyebilirsiniz.

Geleneksel e-ticaret ve Amazon FBA ile ürün yelpazenizi genişletmek için envanterinizi genişletmeye yatırım yapmanız gerekir.

4. Pasif Gelir Akışı

Her iş, başarılı olmak için özveri ve çaba gerektirir. Ancak dropshipping mağazanız kurulduğunda ve satış yaptığında, uyurken para kazanabilirsiniz.

Tedarikçiniz yerine getirmeyi halledecektir. Herhangi bir ürünü paketlemeniz, envanterinizi yönetmeniz veya nakliye sürecini yönetmeniz gerekmez. Doğru tedarikçi ile stoksuz satış, pasif gelir elde etmenin kazançlı bir yolu olabilir.

5. İyileştirilmiş Nakit Akışı

Yetersiz nakit akışı, yeni işletmelerin %82’sinin başarısız olmasının nedenidir .

Standart bir perakende veya e-ticaret mağazasında, işletme sahibinin ürünleri satmadan önce satın almak için para harcaması gerekir. Bu, ürünler satılana kadar sermayenin bağlı olduğu anlamına gelir.

Dropshipping ile envantere para bağlamanız gerekmez. Bunun yerine, işinizi büyütmek için pazarlamaya yatırım yapabilir ve yalnızca satış yaptığınızda tedarikçinize ödeme yapabilirsiniz.

6. Her Yerden Çalışın

Tedarikçinizin sipariş karşılama işlemi ile dünyanın her yerinden internet bağlantısı ile çalışabilirsiniz. Mağazanızı dizüstü bilgisayarınızdan yönetebilirsiniz.

Dropshipping’in Eksileri

1. Düşük Kar Marjları

Bir stoksuz satış ürünü için ortalama kar marjı, diğer e-ticaret iş modellerinden daha düşüktür. Aynı anda yüzlerce ürünü toplu olarak satın aldığınızda, ürün başına daha düşük bir maliyet için pazarlık yapabilir ve satış başına daha büyük bir kâr elde edebilirsiniz.

Dropshipping ile sipariş aldıkça ürünleri tek tek satın alıyorsunuz. Fiyatlarınızı yükselterek marjlarınızı artırabilirsiniz, ancak çok pahalı hale gelirseniz satışları kaybetme riskiniz vardır.

2. Yüksek Rekabet

Dropshipping’in en önemli faydalarından biri, giriş engelinin düşük olmasıdır. Ancak bu aynı zamanda rekabetin yüksek olduğu anlamına da geliyor.

Nişinizde benzer ürünler satan dropshipping rakiplerini her zaman bulacaksınız. Başarılı olmak için markanızı oluşturmanız ve rekabette öne çıkmanız gerekir.

3. Daha Az Kontrol

Dropshipping için güvenilir bir tedarikçi bulmak çok önemlidir. Sattığınız ürünler doğrudan tedarikçiden müşteriye gönderildiği için kalite üzerinde çok az kontrole sahipsiniz.

Mağazanızın ve markanızın itibarı tedarikçinize bağlıdır. Mağazanızda ürün listelemeden önce numune ürün siparişi vererek riski en aza indirebilirsiniz.

4. Ayrık Tedarik Zinciri

Farklı tedarikçilerden geniş bir ürün yelpazesi satıyorsanız, müşterinin siparişi ayrı paketlerde ve genellikle farklı tarihlerde gelir. Bu, müşterileriniz için nakliye maliyetlerinin daha yüksek olabileceği anlamına gelir.

Amazon FBA’sı nedir?

Amazon Lojistik (FBA), e-ticaret devinin satıcılar için sipariş karşılama hizmetidir. Ürünlerinizin müşterilere paketlenmesi ve nakliyesi için Amazon’un dağıtım ve lojistik ağını kullanabilirsiniz.

Siz mallarınızı Amazon’a gönderirsiniz, gerisini FBA halleder. 

Amazon, son on yılda muazzam bir büyüme kaydetti:

Amazon FBA’yı kullanarak, 2020’de net satışların 386,06 milyar dolara ulaştığı büyüyen bir pazardan yararlanabilirsiniz.

Janson Smith, “Amazon’da satış yapmak, herkese mağaza bulmak, büyük masraflar yapmak veya reklamlara büyük miktarda para harcamak zorunda kalmadan milyonlarca müşteriye açık bir perakende işletmesi kurma fırsatı sunuyor” diye açıklıyor. Aylık 100.000 ABD Dolarına varan gelir sağlayan Amazon satıcısı. 

Amazon FBA’nın Artıları ve Eksileri

10 çevrimiçi alışverişçiden yaklaşık 9’u , satın alma yapmadan önce ürünlerin fiyatını kontrol etmek için Amazon’u kullanıyor. Amazon, e-ticaretteki en büyük isimdir ve çevrimiçi satış yapmak için kazançlı bir yer olabilir.

Ancak FBA satıcıları için bazı önemli zorluklar var. Bu herkes için uygun bir iş modeli değil.

Amazon FBA’nın artılarına ve eksilerine bir göz atalım.

Amazon FBA’nın Artıları

1. Geniş Bir Müşteri Tabanına Erişin

Amazon, anında satış yapmaya başlayabileceğiniz devasa bir müşteri tabanına sahiptir. Ürünlerinizi geniş bir potansiyel müşteri kitlesinin önüne getirebilirsiniz.

Smith, “Amazon’un inanılmaz derecede yüksek trafik ve satış dönüşümü sayesinde, herhangi birinin işini birkaç ay içinde 6 haneli bir iş modeline hızlandırabilen yeni başlayanlar için uygun bir iş modeli” diye açıklıyor. “Amazon’da satışın gücü sayesinde, düzenli olarak günde 200’den fazla birim satan bir iş kurdum ve en iyi yanı, bunu yapabilmek için evden çıkmama bile gerek yok. bu – Amazon her şeyi benim için yapıyor.”

Dropshipping ile müşteri tabanınızı sıfırdan oluşturmanız gerekir.

2. Artan Karlar

Satılan her üründen daha büyük bir kar marjı elde etmeyi bekleyebilirsiniz. FBA’nın dezavantajı, ürünleri önceden toplu olarak satın almanız gerektiğidir, ancak bu, tedarikçilerle indirim için pazarlık yapabileceğiniz ve satış başına daha fazla kazanabileceğiniz anlamına gelir.

Smith, “Amazon’da satılacak en iyi ürün türleri, fiyatı 40$ / 30£’un altında olan ürünlerdir, çünkü bu seviyede bunlar daha dürtüsel alımlardır ve müşterinin fazla fazla düşünmesini gerektirmez,” diye tavsiyede bulunuyor. “Ayrıca nakliye, depolama ve sipariş karşılama maliyetlerinin düşük tutulması için çok hacimli ve ağır olmayan ürünlerin de satılması önerilir. Satışları ve dönüşümü artırmak için ürünü düşünürken her zaman kendinizi müşterinin yerine koyun. Ne gibi sorunlar var? çözüyor mu ve neden müşteri hizmetleri olsun? Bunları listeleme açıklamanız aracılığıyla kısa ve öz bir şekilde yanıtlayabilirseniz ve ürün gerçekten bunları çözerse, o zaman kazanan sizsiniz.”

3. Müşteri Hizmetleri ve İade Yönetimi

Amazon FBA, paketleme, nakliye ve iade sürecini yönetir. Böylece zamanınızı iadeler veya geri ödemelerle uğraşarak harcamanıza gerek kalmaz – bunların tümü FBA kapsamındadır.

4. Hızlı Teslimat

Amazon FBA ürünleri, ücretsiz Amazon Prime teslimatı için uygundur. Sonuç olarak, müşterileriniz size hiçbir ek ücret ödemeden hızlı teslimattan yararlanabilir. Dropshipping ile birçok tedarikçi Çin’de yerleşiktir ve teslimat 7 gün veya daha uzun sürebilir.

5. Tüketici Güvenini Arttırın

Tüketiciler Amazon markasına aşinadır. İnternetten ürün satın almak için en güvenilir yerlerden biridir. Amazon’un Amazon Lojistik programına katılarak, ürün listelemenizdeki “Amazon Tarafından Gönderim” notundan hemen yararlanabilirsiniz.

Bunun tüketici güveni ve dönüşümler üzerinde etkisi olacaktır. Amazon müşterileri size daha fazla güvenecek ve “Şimdi satın al”ı tıklama olasılıkları daha yüksek olacaktır.

Amazon FBA’nın Eksileri

1. Peşin Maliyet

Amazon FBA modeli, başlamak için stoksuz satıştan çok daha maliyetlidir. Amazon’un sipariş karşılama hizmeti aracılığıyla satış yapmaya başlamadan önce envanteri önceden satın almanız gerekir.

Amazon’un ücretlerinin yapılandırılması nedeniyle, düşük maliyetli ürünler FBA modeline pek uygun değildir. Sonuç olarak, programa kaydettiğiniz ürünler konusunda seçici olmanız gerekecektir.

Hizmeti kullanmanın uygun olup olmadığını görmek için FBA hesaplayıcısını kullanabilirsiniz .

2. Daha Yüksek Getiri Oranı

Amazon’un bu kadar başarılı olmasının nedenlerinden biri de açık iade politikasıdır. 2018 raporuna göre , tüketicilerin %82’si satın alma kararı vermeden önce bir ürünü görmek ve deneyimlemek istiyor. Amazon’un açık iade politikası, alışveriş yapanların satın alma önündeki bu engeli aşmasına yardımcı olur.

Bununla birlikte, cömert iade politikası, birçok satıcının platformda daha yüksek bir iade oranı bildirdiği anlamına gelir.

3. Depolama Ücretleri

Mallarınızın satılması ne kadar uzun sürerse, Amazon’a depolama ücreti olarak o kadar fazla ödemeniz gerekir. Yavaş satılan ürünler için ücret ödememek için stoğu kaydırmak için indirimleri göz önünde bulundurmanız veya fazla envanterin tesisinize iade edilmesini sağlamanız gerekir.

4. Amazon Ürün Gereksinimleri

Ürünleri Amazon Lojistik’e kaydettirmek için envanterinizin Amazon kriterlerini karşıladığından emin olmanız gerekir. Bu, paketleme ve etiketleme gerekliliklerini içerir. Amazon web sitesinde Amazon Lojistik gereksinimlerinin ve yönergelerinin tam listesini bulabilirsiniz .

5. Markanızı Oluşturmak Daha Zor

Tüm müşteri iletişimi Amazon üzerinden gerçekleşirken, müşterilerinizin bir listesini oluşturamaz veya ürünlerinizin rakiplerinizden öne çıkmasına yardımcı olacak benzersiz markalar geliştiremezsiniz.

Kendi hedef kitlenizi ve müşteri tabanınızı oluşturmak yerine üçüncü taraf bir platform kullanıyorsunuz.

Hangisi Daha İyi, Amazon FBA veya Dropshipping?

E-ticarette yeniyseniz ve düşük maliyetli ve düşük riskli bir modelle başlamak istiyorsanız, dropshipping daha iyi bir seçenektir. Satamayacak ve genel giderlerinizi düşük tutabilecek envantere para yatırmaktan kaçınabilirsiniz.

Başlamak kolaydır ve çok rekabetçi bulursanız farklı bir alana dönebilirsiniz. Tek yapmanız gereken yeni tedarikçiler bulmak, temanızı yeni bir etki alanına geçirmek ve yeni mağazanızı başlatmak.

Ön ödeme maliyeti düşüktür ve satılmayan envanterde para kaybetmezsiniz.

Dropshipping konusunda biraz deneyim kazandıysanız, nişinizde en çok hangi ürünlerin satıldığı konusunda iyi bir fikriniz varsa ve işinizi genişletmek istiyorsanız, Amazon FBA bir sonraki mantıklı adımdır.

Çok daha fazla yatırım gerektirir ve daha fazla risk vardır, ancak ödüller daha büyük olabilir.

Amazon FBA ve Dropshipping Sıkça Sorulan Sorular

Dropshipping vs. FBA: Hangisini Başlatmak Daha Ucuz?

Dropshipping’e başlamak için çok daha az ön yatırım gerektirir. Envanter satın almanıza gerek yoktur ve yalnızca bir müşteri satın alma yaptığında ödeme yaparsınız.

İlgili tek maliyet, bir çevrimiçi mağaza açma ve ürün bulma masrafıdır. Maliyetleri daha da azaltmak için Shopify’ı kullanabilir ve aylık bir ücret ödeyebilir veya bir WooCommerce mağazası oluşturabilirsiniz.

Ayrıca ürünlerinizi tanıtmanız gerekecek. Yüzlerce dolar harcayabilir ve Facebook Reklamlarını kullanarak hızlı sonuçlar elde edebilir veya çok az veya hiç maliyet olmadan daha uzun vadeli bir SEO stratejisi seçebilirsiniz.

Amazon FBA ile envanteri toplu olarak satın almanız gerekir. Ayrıca Amazon SEO ve ücretli reklamları kullanarak ürünlerinizi tanıtmanız gerekecek.

Genel olarak, stoksuz satış iş modeline başlamak çok daha ucuzdur.

Hangi İş Türünü Çalıştırmak Daha Kolay, Amazon FBA veya Dropshipping?

Amazon FBA ile paketleme ve nakliyeden iade ve para iadelerine kadar her şeyi halledecektir. Bu, müşteri hizmetleri hakkında endişelenmenize gerek olmadığı anlamına gelir.

Envanteriniz kaydedildikten sonra, ürünlerinizi tanıtmak ve listelemelerinizi yönetmekten başka bir şey yapmanız gerekmez. Amazon lojistik ve müşteri destek altyapısından yararlanan, uygulamalı bir yaklaşımdır.

Dropshipping ile, sipariş karşılama ortağınız ürünlerinizin paketlenmesini ve nakliyesini üstlenir. Ancak, müşteri hizmetlerinden siz sorumlu olacaksınız. Tabii ki, müşteri destek temsilcilerini işe alabilirsiniz, ancak bu, kârınızı yiyebilir.

Genel olarak, bir Amazon FBA e-ticaret işini yürütmek daha kolaydır.

Amazon FBA, Dropshipping’den Daha Kazançlı mı?

Her e-ticaret modelinde olduğu gibi, bireysel işletmeye bağlıdır. Örneğin, çok başarılı birçok dropshipper ve birçok kârlı Amazon FBA işletmesi var.

Dropshipping ile envantere sermaye yatırma riski olmadan birçok farklı ürünü test edebilirsiniz. Bu, dropshipping mağazanız için kazanan ürünleri çok daha hızlı bulabileceğiniz anlamına gelir. Daha sonra, daha fazla satış elde etmek için reklam ve promosyonunuzu büyütebilirsiniz.

Ayrıca, web sitenize gelen ziyaretçileri izleyebilecek ve daha fazla satış elde etmek için yeniden pazarlamadan yararlanabileceksiniz. Ayrıca bir e-posta listesi oluşturma ve başka bir kazançlı pazarlama kanalı oluşturma fırsatı da var.

Amazon FBA ile başlangıçta daha fazla para yatırmanız ve işinizi adım adım büyütmeniz gerekir. Amazon deposuna göndermeden önce doğru üreticiyi bulmanız ve envanteri toplu olarak satın almanız gerekir.

Oynamak için büyük bir bütçeniz yoksa, ürün yelpazenize eklemek için yeni ürünlere yatırım yapmadan önce envanterden geri dönüş yapana kadar beklemeniz gerekir.

Her şey Amazon platformunda gerçekleştiğinden, yeniden pazarlamayı kullanma veya bir e-posta listesi oluşturma fırsatınız da olmayacak. Üçüncü taraf bir pazaryerine bağımlı olduğunuzda ölçeklendirmek daha zor olabilir.

Eğitim Serilerimiz İçin: http://digitalmarketmentoring.com/?aff=213

Bizi Youtube’dan takip ederek ayrıcalıklardan yararlanın: https://www.youtube.com/channel/UCAqk72WWxsIezQqJxEgMf1w

İnstagram Sayfalarımız:

https://www.instagram.com/ebayturkiyedropshipping/

https://www.instagram.com/fbturkiyedropshipping/

BU VİDEOLARA GÖZ ATIN:

Fatura hakkında Genel Sorular Dropshipping Ebay Ve Amazon

Ebay dropshipping

Bir yanıt yazın