eBay hakkında 10 şaşırtıcı gerçek | Kulaklarınıza İnanamayacaksınız!!!

1995 yılında kuruluşundan bu yana eBay, e-ticaret dünyasını fırtına gibi estirdi. Milyonlarca olmasa da binlerce yeni işletmenin yaratılmasından sorumludur ve hepsi eBay sayesinde başlamıştır. Şimdiye kadar satılan en pahalı ürün ve bugün hala var olan en tuhaf kategoriler de dahil olmak üzere, platformla ilgili en harika gerçeklerden bazılarını derledik.

Gerçek 1: Kırık lazer işaretçi

eBay’de satılan ilk ürün 14,83 dolarlık kırık lazer işaretçiydi. Ne düşündüğünü biliyorum, neden biri bunu almak istesin ki? Yaratıcı Pierre Omidyar’ın düşündüğü de tam olarak buydu. Alıcıya bozuk olduğunu bildirmek için e-posta gönderdikten sonra, alıcının aslında bir kırık lazer işaretçi koleksiyoncusu olduğunu söyleyen bir yanıt aldı – kimin aklına gelirdi!

Gerçek 2: Birleşik Krallık eBay’i seviyor

2018 için eBay İngiltere Raporuna göre , siteyi her ay 24 milyon İngiliz ziyaret ediyor. Ayrıca her zamankinden daha fazla İngiltere merkezli eBay milyoneri var! Bu, sitede yılda 1 milyon sterlini aşan Birleşik Krallık işletmeleridir. eBay baştan sona Birleşik Krallık’ın kalbine kazınmıştır!

Gerçek 3: Bir yat parası

ebay hakkında en pahalı yat satılan gerçekler

eBay’de şimdiye kadar satılan en pahalı ürün, Frank Mulder tarafından tasarlanan ve sinema salonu gibi gerekli olanaklarla tamamlanmış 405 fitlik bir yat olmaya devam ediyor. Alıcı, 168 milyon dolarlık yedek bozuk parayla ayrıldıktan sonra gün batımına doğru yola çıktı.

Gerçek #4: Yeni yaşam keşfedildi

İster inanın ister inanmayın, eBay’de nadir bulunan bir deniz kestanesi şeklinde yeni bir yaşam keşfedildi. 2006’da biri bunu eBay’de yayınladığında, Doğa Tarihi Müzesi bunun keşfedilmemiş bir tür olduğunu fark etti ve sonunda ona Coelopleurus Exquisitus adını verdi.

Gerçek #5: İsim değişikliği

Hepimizin bildiği ve sevdiği markanın başlangıçta eBay olarak adlandırılmaması gerektiğini düşünmek garip. Aslında, başlangıçta AuctionWeb adıyla başladı – ve bu, ‘kutuda ne diyorsa onu yapar’ etkisi sağlarken, kurucu Pierre Omidyar’ın istediği gibi değildi . 1997’de bunu diğer işinin adı olan EchoBay ile değiştirmeye çalıştı. Bunu bir maden firması çektiği için kısalttı ve böylece eBay doğdu.

Gerçek #6: Satılık Bridgeville

ebay en iyi gerçekler bridgeville

Bridgeville adında bir Kaliforniya kasabası, eBay’de bir değil iki kez açık artırmaya çıkarılan türünün ilk örneği oldu. 2002’de neredeyse 1,77 milyon dolara satıldı, ancak alıcı son anda vazgeçti. Daha sonra bir sağlık merkezine dönüştürmek amacıyla resmi olarak 700.000 dolara satıldı ve nihayet 2006’da tekrar iki katına satıldı. Şanslı arazi sahipleri üç inek, sekiz ev ve bir postane kazandı!

Gerçek #7: Satılan en çılgın ürünler

eBay hakkındaki en havalı gerçeklerden biri, insanların platformda sattığı ve satın aldığı tuhaf eşyaların listesidir. Bunlar arasında Meryem Ana’nın portresi olduğuna inanılan bir peynirli sandviç, Justin Bieber’ın saçı, William Shatner’ın böbrek taşı, Hollywood işareti ve hayatın anlamı var – kimsenin bu eşyaları neden istemediğini düşünmek zor.

Gerçek #8: NASA, eBay’i kullandı

eBay ile ilgili en şaşırtıcı gerçeklerden biri, dünyaca ünlü uzay organizasyonu NASA’nın yedek parça almak için siteye dönmesidir. Bu, artık başka yollarla elde edilemeyecek kadar eski olan disket sürücüleri ve Intel yongalarını içeriyordu. eBay’e eski bir disket koymanın uzay yolculuğuna katkıda bulunabileceğini kim düşünebilirdi.

Gerçek 9: Çok özel bir şapka

ebay 2020 prenses beatrice hakkında gerçekler

Kraliyet Ailesi hakkında bilginiz varsa, Prenses Beatrice’in William ve Kate’in kraliyet düğününde giydiği “simit” şeklindeki şapkayı da bilirsiniz. Şapka, Unicef ​​ve Children in Crisis için para toplamak amacıyla eBay’de müzayedede yapıldı ve 80.000 sterline satıldı.

Gerçek #10: Garip olanı kucaklamak

Ebay, ‘satılık oldukça garip koleksiyon ürünleri’ kategorisini oluşturarak platformda satılan tuhaf ve harika ürünleri benimsedi. Bu, el şeklinde bir sırt kaşıyıcı gibi tuhaf öğeler içeren ‘gerçekten o kadar da tuhaf değil’ ve eski duvar asmalarının ve yanlış basılmış net paketlerin kopyalarını içeren ‘sıra dışı koleksiyonlar’ gibi alt kategorilere ayrılmıştır.

Eğitim Serilerimiz İçin: http://digitalmarketmentoring.com/?aff=213

Bizi Youtube’dan takip ederek ayrıcalıklardan yararlanın: https://www.youtube.com/channel/UCAqk72WWxsIezQqJxEgMf1w

İnstagram Sayfalarımız:

https://www.instagram.com/ebayturkiyedropshipping/

https://www.instagram.com/fbturkiyedropshipping/

BU VİDEOLARA GÖZ ATIN:

Ebay Dropshipping Amazon Fba Etsy Facebook SMA Benimle Yürü Derneği

Bir yanıt yazın