eBay Satışlarınızı Nasıl Artırırsınız? | Bu Taktikler Satışlarınızı İkiye Katlayacak!!!

Ebay, çevrimiçi satışlar için bir platform canavarıdır. Binlerce ürün ve satıcının bulunduğu platformda satış yapmaya başlamak, yeni başlayanlar ve küçük işletmeler için oldukça yıldırıcı olabilir.

Bir platform olarak eBay, ürünlere ve içeriğe aşırı doymuş görünebilir ve yeni satıcıların gerçekten damgasını vuracakları bir yer yokmuş gibi görünebilir. Bizim görüşümüze göre durum böyle değil, listelerinizi optimize ettiğiniz ve eğrinin önünde kalmak için en iyi uygulamaları takip ettiğiniz sürece, eBay’i kesinlikle uygun bir satış platformu haline getirebilir ve ondan büyük bir getiri elde edebilirsiniz.

En iyi açıklamaları yazın

Ürün başlığınız ve açıklamanız, ürününüzün tonunu belirler. Müşterinizin siz, şirketiniz ve sattığınız ürün hakkında edindiği ilk izlenimdir, bu yüzden onu iyi bir ürün haline getirseniz iyi olur. Ürün + özellikler + faydalar olan bir başlık yazmak için eBay’in önerdiği formüle bağlı kalmanızı öneririz .

Başlık, satmanız ve ilk bakışta ürün listenize olabildiğince fazla değer katmanız için ana gayrimenkul olduğundan, mümkün olduğunda formüle bağlı kalmanız önemlidir.

Bunun kullanımdaki bir örneği:

Apple iPhone X 256GB RAM Altı Çekirdekli 2.39Ghz Uzay Grisi | Evrensel Kullanım, KİLİTSİZ

Bu, ürünü (bir iPhone), özelliklerini (altı çekirdekli, dahili saat hızı) net bir şekilde detaylandırır ve listelemeyi artırmak için bir veya iki avantajı listeler (evrensel kullanım, kilitsiz). Bu, bir bakışta müşteriye ürününüz hakkında bilmeleri gereken her şeyi söyler. Müşteriler tarafından çok hevesli olarak algılanabileceğiniz ve başlığınıza çok fazla anahtar kelime doldurduğunuz için ürününüzü olduğundan daha düşük kaliteli hale getirebileceğiniz için “anahtar kelime doldurma” veya başlığınıza gereksiz açıklama seviyeleri eklemekten kaçınmak istiyorsunuz. stoktan kurtulmak için çok uğraşıyormuşsunuz gibi görünmesini sağlar.

Örneğin, Wish gibi sitelerde anahtar kelime doldurma örneklerini görebilirsiniz. Çin’de çok sayıda ürün üretiliyor ve gerçek listede açıklanandan/fotoğraflanandan çok daha düşük kaliteye sahip olmasıyla ün salmış durumda.

ebay satışlarını artırmak

Fotoğraflarınızı optimize edin

Ebay satışlarını artırmanın bir başka yolu da ürün fotoğraflarınızın alabileceğiniz kadar yüksek kalitede olmasını sağlamaktır. Bir akıllı telefon kamerası gayet iyi çalışır – her ürünü desteklenmiş veya yerleştirilmiş (en iyi sergileyen hangisiyse) kurun ve ardından fotoğraf çekmeye başlayın. Mümkün olan her yerde doğal ışığı yakalamaya çalışmalı ve önden olduğu kadar yan ve arka çekimleri de dahil etmelisiniz. Müşteri kapısına ulaştığında herhangi bir sürprizle karşılaşmamak için ürünün üzerine herhangi bir etiket, beslenme bilgisi veya uyarı yapıştırdığınızdan emin olun.

Ürün fotoğraflarınızın yerinde olduğundan emin olmak yalnızca ebay satışlarını artırmaya yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda iadelerinizi de azaltır. Çoğu zaman, bir e-ticaret işletmesi çok fazla geri dönüş aldığında, ürün listelemeleri suçlanır. Müşterileriniz yüksek kaliteli fotoğraflar yükleyerek tam olarak ne bekleyeceklerini bilirler ve buna karşılık yanlış ürünlerle karşılaşmazlar, bu nedenle bu nedenle iade alma şansınızı azaltır.

Reklamlarınızı/listelerinizi rakiplerle karşılaştırın

Sizinkine benzer diğer listeleri eBay’de aramak için anahtar kelimelerinizi kullanın. Kendinize sorun, benim yapmadığım şeyleri mi yapıyorlar? Fotoğrafları, açıklamaları, başlıkları ve ürün incelemeleri nasıl? Bu karşılaştırmalardan, listelemelerinizi iyileştirmeye ve satışları artırmaya yardımcı olabilecek belirli eylem noktaları çıkarabilirsiniz.

Örneğin, sizinkine benzer listelemelerin açıklamalarının üst kısmında 3 adet önemli bilgi olduğunu fark edebilirsiniz, yani **tamamen çalışır ve test edilmiştir** *İngiltere Özelliği* *12 aylık garanti*. Bunlar, müşterinin tam açıklamayı okumak zorunda kalmadan ürünün avantajlarından yararlanabilmesi içindir ve endüstri standardıyla daha uyumlu olması için bunu ürün listenize eklemek isteyebilirsiniz.

Trafiği artırmak için eBay dışında promosyon

Kullanabileceğiniz tüm promosyon araçlarını kullanın! eBay sitenize organik olarak sosyal medyada bağlantılar gönderin ve eBay mağazanızın trafiğini artırmak için Facebook ve Twitter gibi platformlarda ücretli reklamları düşünün. Telefon satışı gibi bir niş içinde çalışıyorsanız, gruplar aracılığıyla Facebook’ta organik promosyondan yararlanabilir ve popüler telefon listelerinizi en son telefonlarda gruplar içinde yayınlayabilirsiniz (çoğu grubun satışla ilgili kuralları vardır, bu yüzden bunları önceden okuduğunuzdan emin olun. ürünlerinizi yayınlamaya başlayın)

Eğitim Serilerimiz İçin: http://digitalmarketmentoring.com/?aff=213

Bizi Youtube’dan takip ederek ayrıcalıklardan yararlanın: https://www.youtube.com/channel/UCAqk72WWxsIezQqJxEgMf1w

İnstagram Sayfalarımız:

https://www.instagram.com/ebayturkiyedropshipping/

https://www.instagram.com/fbturkiyedropshipping/

BU VİDEOLARA GÖZ ATIN:

EBAY ÜRÜN YÜKLERKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER | Ebay Dropshipping Eğitimiyle İnternetten Para Kazan

Bir yanıt yazın