eBay Ürün Başlığı Nasıl Yazılır ? SEO Uyumlu Listing

eBay’de satış yaparken satıcıların etkili bir eBay başlığı yazmanın önemini nasıl vurguladıklarını fark ettiniz mi? Bu, ilk sorunuzu sormanızı sağlar. Liste başlıkları eBay’de neden bu kadar önemli? İkincisi, etkili bir eBay listeleme başlığı yapan şey nedir? Bu gönderi şunları yapmaya çalışacaktır:

  • Bu soruları cevapla
  • İyi bir başlığı etkileyen çeşitli faktörleri inceleyin
  • İyi başlıklar oluşturmanın arkasındaki mantığı anlayın.  

Listeleme başlıkları eBay için neden önemlidir?  

Bu soruyu yanıtlamak için iyi makaleler yazan, bilgi grafikleri oluşturan eBay uzmanlarını ve son olarak aynı şeyden bahseden YouTube videolarını bulacaksınız – İyi ve etkili eBay başlıkları. Peki, eBay’deki satıcılar arasında büyük ilgi uyandıran bir başlıkta ne var?

Tüm bu kaynaklar ortak bir şeye işaret ediyor, ARANABİLİRLİK. Ürün başlıkları, listelemeniz için önemlidir, çünkü insanların ürününüze bakmasını sağlamak için iki zayıf şansınızdan biridir. Birincisi görüntü kaliteniz, ikincisi başlığınız.  

Optimize edilmiş başlıklar, arama motorlarında iyi bir konum , potansiyel müşterilerden daha fazla görüntüleme ve eBay mağazasındaki aynı nişin geniş listelerine kıyasla daha iyi bir konum sağlar. Bunlarla birlikte artık iyi ve etkili bir unvana sahip olmanın ‘nedenini’ anlayabiliyoruz.  

Bir eBay unvanını iyi ve etkili yapan nedir?  

Bir eBay başlığını etkili kılan ana faktör anahtar kelimelerdir. Başlığa doğru anahtar kelimeyi eklemek, onu insanlar tarafından aranabilir hale getirir ve sonuç olarak ürününüzü en iyi arama motorlarının önüne çıkarır. Diğer faktörler, konu başlıklar ve açıklamalar oluşturmaya geldiğinde eBay’in en iyi uygulamalarının “yapmalı” ve “yapmamalı” bölümlerinde yer almaktadır.

Doğrudan eBay’den bir başlık oluşturmak için en iyi uygulamalar!

** NE YAPMALISINIZ?**

  • Öğenin marka adını, sanatçısını veya tasarımcısını ekleyin (hem başlıkta hem de özelliklerde).
  • Ürün özelliklerini dahil edin! Örneğin, rengi, boyutu, durumu ve model numarasını ekleyebilirsiniz.
  • Başlığınız kategori adını tekrarlasa bile öğenizin tam olarak ne olduğunu belirtmelisiniz  .

** NE YAPMAMALISINIZ?**

  • Çoğul (yer tasarrufu sağlar) kullanmayın
  • Noktalama işaretleri (!) veya Asteriks (*) kullanmaktan kaçının
  • “ vay ”, “ bak ” veya “ yeni ” gibi kelimelerin kullanımından uzak durun – alıcılar bu kelimeleri aramıyor
  • BÜYÜK HARFLER kullanmaktan kaçının

Ancak, yeni bir eBay listesi oluştururken göz önünde bulundurabileceğiniz daha fazla eBay başlık ipucu vardır:

Etkili Bir eBay Liste Başlığı Yazmak İçin İpuçları

1. Stratejik olarak çok araştırılmış anahtar kelimeleri başlığınıza yerleştirin.

Bu, başlığınızın ilk bölümünde ana anahtar kelimenizi kullanmak anlamına gelir.   Bu, listelemeniz üzerinde büyük bir etki yaratır. Başlığınızın en başına yerleştirilen anahtar kelimelerle, teknik olarak insanların ürününüzü bulmasını kolaylaştırırsınız (SEO’da bunu yapmak arama botlarının sizi bulmasını kolaylaştırır).

Nişinizdeki  en iyi anahtar kelimeyi bulmanıza yardımcı olması için Google Anahtar Kelime Planlayıcı’yı kullanın  . Anahtar kelime planlayıcının nasıl kullanılacağına dair hızlı bir eğitim.

Google Anahtar Kelime Planlayıcı’nın Nasıl Kullanılacağına İlişkin Hızlı Eğitim

Alternatif olarak, en yüksek aramalara sahip en iyi anahtar kelimeleri aramak için benzer bir araç da kullanabilirsiniz. Kullanabileceğiniz ücretsiz araçlar vardır veya en iyi anahtar kelime araçlarının ücretsiz sürümlerinden yararlanabilirsiniz Ahrefs, MOZ ve Semrush, birçok yönden sınırlı olsa da ücretsiz sürümler sunan SEO araçlarıdır. Anahtar kelime araştırmanızda size yardımcı olacak en iyi anahtar kelime araçlarını başka bir gönderide tartışacağız.

Dolayısıyla, köpek tasmaları satıyorsanız ve en çok aranan anahtar kelimeler deri köpek tasmalarıysa, eBay başlığınızın başında bu anahtar kelimeleri kullanmalısınız:

2. Uygun Büyük Harf

Bu, doğru kelimeleri büyük harf yapmak veya uygun olduğu yerde büyük harf yapmak anlamına gelir.  Bu nasıl yardımcı olur? Teknik olarak, botlar, büyük harfle yazılmış olup olmadığına bakılmaksızın listenizi bulabilir. Ancak botları değil insanları hedefliyoruz. Bu nedenle, botlar sizi bulsa bile, insanlar gördüklerine bağlı olarak listenizi tıklayabilir veya tıklamayabilir.

Büyük harf kullanımının etkili olduğu en az iki alan vardır:

  • Ürün başlığınızdaki her kelimenin ilk harfini büyük yapın. Bu yazı stili profesyonelce yapılmış, çekici ve okunması kolay görünüyor.

   Örnek:

  • Bir noktaya değinmek için güçlü kelimeleri büyük harf kullanın. eBay’in en iyi uygulamaları BÜYÜK HARF’e HAYIR’ı içerse de, bu büyük harf kullanımı tarzı bir ürünün en güçlü noktalarını vurgular. Müşterilerin hemen görmesini istediğiniz bir şey. Ayrıca başlık hala profesyonel görünüyor ve okunması kolay.

   Örnek:

VE BÜYÜK HARF VE BÜYÜK HARF KULLANMAMANIN ETKİLİ OLMADIĞI İKİ ALAN
  • Listeleme başlığınızdaki tüm kelimeleri büyük harfle yazma.  Bu yazı tarzı çok güçlü ve spam gibi görünüyor, alıcıları ve potansiyel alıcıları korkutuyor. Bu yazım tarzından uzak durmak isteyeceksiniz.

Örnek:

  • Başlığınızdaki her kelimenin ilk harfinin büyük olmaması.  Bu yazım tarzı profesyonellikten yoksundur ve satıcının inisiyatiften yoksun olduğu ve sattıklarına odaklandığı yönünde kötü bir izlenim bırakır.

Örnek:

Bahsedilen eBay başlıklarının sunumuna dayanarak, insanlar profesyonel ve düzgün yazılmış bir listeye tıklamayı ve spam içerikli ve daha az çekici görünen başlıklara tıklamayı tercih ederler.

Büyük harf kullanımı ne kadar basit görünse de, satıcının profesyonelliğini ve iş görgü kurallarını yansıtır. Müşteriler iyi hizmet konusunda iyi bir izlenime sahip olacaklardır.  

3. Ürün başlığınızda izin verilen 80 karakter kullanımını en üst düzeye çıkarın

Bir ürüne başlık yazarken 80 karakter sınırını karşılamak her zaman mümkün olmasa da en az 75 karaktere ulaşmak her zaman iyidir. Ebay’in en iyi uygulamaları, bu eBay başlık sınırını kullanma hamlesinin, satıcının ürünlerini tanımlamak için en uygun kelimeleri eklemesine izin verdiğini belirtir. Aynı zamanda, eBay listesinin başlığı bir ürünü sunmak için ne çok uzun ne de çok kısa.

4. Başlık oluştururken genel bir formül kullanın

Ürün + Ürün Özellikleri + Önemli noktalar/Faydalar

Süslü kelimeler kullanmanıza gerek yok, hedef kitlenizin dikkatini çekmek için sadece gerçekleri kullanın.

Etkili eBay listeleme başlıkları yazarken bu formülü takip edin ve süreç hızlı ve kolay gelecektir:

  • Ürün her zaman önce gelir çünkü ürün genellikle ana anahtar kelimedir. eBay SEO botlarının anahtar kelimeleri kolayca bulmasını isteyeceksiniz . Bu nedenle, stratejik olarak eBay listeleme başlığınızın başına yerleştirin.
  • Ürün Özellikleri renk, beden, marka, model ve ambalaj olabilir. Müşterilerin ürünün özelliklerini hemen görmesini istiyorsunuz. Sonuç olarak, onu liste başlığına eklemek önemlidir (aşağıdaki notlarda daha fazlasını görün).
  • Kilit noktalar veya Avantajlar , nakliye avantajları, ürün katkıları, ücretsiz ürünler ve diğerleri olabilir. Müşterinin ürününüzü satın alarak elde edebileceği faydaları eBay başlığına yazmak, ürün teklifinizin diğerinden daha iyi olup olmadığına karar vermelerine yardımcı olur. Ayrıca, ürününüzü daha çekici hale getirir.

Örnek:

Siyah ürün, turuncu ürün özellikleri, mavi ise faydaları.

eBay’de Ürün Listelemenizi Optimize Etme

Başlıklar kadar önemli olan, iyi bir eBay listesine katkıda bulunan başka faktörler de vardır. Bu faktörler, ürününüzü tanıtmanıza yardımcı olur. Buna öğe özellikleri, resim düzenleme, şablon kullanımı, içerik düzenleme ve mobil uyumlu olma dahildir. Satış deneyiminizi bir patlama haline getirmek için pazarlama tekniğinizin bir parçası olarak eBay SEO ile ilgili eksiksiz kılavuzumuzda bununla ilgili daha fazla bilgi edinebilirsiniz .  

İyi yazılmış, etkili bir eBay listeleme başlığının ve bu diğer faktörlerin bir kombinasyonu, birkaç saniye içinde ilk iyi izlenimi yaratır, birkaç dakika içinde satışa dönüşebilir ve birkaç saat içinde daha fazla görüntüleme elde edebilir. 

eBay Başlıkları ile akılda tutulması gereken 2 ana şey vardır. Sıralamayı İyileştirme ve Rekabette Öne Çıkma.

Sıralamayı İyileştirmenin amacı, öğe başlığını yanıltıcı hale getirmeden öğenize daha fazla ilgi çeken anahtar kelimeler ekleyerek gerçekleştirilir,

Rekabette Öne Çıkma hedefi, kelimeleri farklı bir sırayla kullanarak, farklı kelimeler kullanarak ve Arama Sıralamasında kaybetmeden rakiplerinizden farklı olmak için başka yaratıcı yollar düşünerek gerçekleştirilir.

İyi başlık optimizasyonu, bu kavramların her ikisinden de yararlanmak anlamına gelir. Bununla birlikte, bazı insanlar diğerinden daha fazla odaklanır.

Çözüm

Artık yukarıda bahsedilen eBay istatistikleri size sunulduğundan, eBay kullanıcılarının tercihleri ​​ve eBay listelerinin bazı özellikleri hakkında daha iyi bir fikre sahipsiniz. Bununla, zaten orada olan rakiplerinize paraları için koşmak veya eBay’in sahip olduğu e-ticaret potansiyelini henüz fark etmemiş olanlara bir başlangıç ​​yapmak için eBay stratejinizi oluşturmaya ve çalıştırmaya başlayabilirsiniz. 

Evet, artık eBay’de bir stoksuz satış işine başlamaya hazırsınız!

Bu makaleyi bir kereden fazla okumaktan korkmayın, hatta onu ve bağlantı verdiğim diğer makaleleri yer imlerine eklemek bile faydalı olabilir. Tarayıcınıza yer işareti koyabilir veya bir belge dosyası açıp bağlantıları buraya kopyalayabilirsiniz.

Bunalmış hissediyorsanız, bu iyi. Bir damla nakliye işine başlamanın zorluğu, kendi çevrimiçi işinizi kurma sürecini nasıl ele alacağınızı öğrenmeniz için bir fırsattır. 

Başarılı olacağına söz veremem, bunu yapmak benim için sorumsuzluk olur. Ama çok şey öğreneceğine söz verebilirim. Bir girişimci olarak kendiniz hakkında bilgi edinecek ve çevrim içi para kazanma dünyasını ilk elden deneyimleyeceksiniz. 

eBay stoksuz satış Kursu

Dünyanın 165 ülkesinde 50.000’in üzerinde öğrencimiz ile beraber hayallerinizi gerçek olgulara dönüştürmek, ailenize,kendinize ve çevrenize değer katmak için sizinle beraber gece gündüz çalışıyoruz. Hep birlikte başaracağız…

Bu eBay stoksuz satış kursunun diğerlerinden daha iyi olduğunu söylemeye çalışmıyorum, her ne kadar bunu yapmak için çok çaba sarf etmiş olsak da. Söylemeye çalıştığım şey, ücretli kurslardan biriyle eBay’de bir stoksuz satış işine başlamak ve kendi işinizin uzun vadeli olmasını istiyorsanız bu maliyeti göz önünde bulundurmanız gerekebileceğidir.

Özel Ebay Eğitimimiz İçin: https://bit.ly/2W0fkUs

Ne düşünüyorsun?

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı 1-13.png

Özel Ebay Eğitimimiz İçin: https://bit.ly/2W0fkUs

Ebay dropshipping hakkındaki düşüncelerinizi, merak ettiğiniz soruları ve görüşlerinizi yorumlar bölümünden bize iletebilirsiniz. İşinizi büyütmeniz için gerekecek mentaliteye sahip olmanız için yazığımız makalelerin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bizi Youtube’dan takip ederek ayrıcalıklardan yararlanın: https://www.youtube.com/channel/UCAqk72WWxsIezQqJxEgMf1

Bizi Facebook, Telegram ve Forum kanallarımızdan takip ederek toplu yardımlaşma ağlarımızda istediğiniz soruları bulabilir, sorabilir ve görüşlerinizi bize iletebilirsiniz.

Fikrini Söyle

Etkili eBay başlıklarının nasıl yazılacağına dair bu tavsiyeleri beğendiniz mi? İyi bir ürün başlığı oluşturmak için başka bir ipucu biliyor musunuz? Yorumlarda aşağıdaki diğer eBay satıcılarıyla paylaşın.

Size bol satış getirecek daha etkili listeleme başlıkları diliyoruz! 

Bir yanıt yazın