eBay’de Başarı mı İstiyorsunuz? Bu Ürünleri Satmaktan Kaçının

eBay’de Satılacak En İyi 5 Ürün 

1. Mücevher ve saatler.

İyi fotoğrafçılık, karlı mücevher satışlarının anahtarıdır. Bu kategori, ürünlerin hafifliği (düşük nakliye maliyetleri anlamına gelir) ve yüksek finansal getirisi nedeniyle satıcıların favorisidir. 

Mücevherat , aynı zamanda, kaybolma belirtisi göstermeyen ve mevsimselliğe tabi olmayan “her zaman yeşil kalan” bir kategoridir. Bu kategorideki ürünler arasında saatler, nişan yüzükleri, küpeler ve kolyeler bulunur.

2. Bilgisayarlar/tabletler ve ağ.

Bilgisayarlar, tabletler ve kişisel bilgisayar aksesuarları genellikle değerlerini uzun yıllar korur. İyi durumda tutulan ve kişisel verilerden arındırılmış kullanılmış bir dizüstü bilgisayar, çoğu zaman yepyeni bir dizüstü bilgisayar kadar iyi performans gösterir, ancak fiyatının çok altında.

Bu kategorideki öğeler arasında yazıcı mürekkebi, video kartları, dizüstü bilgisayarlar, netbook’lar ve bilgisayar yedek parçaları bulunur. 

3. Cep telefonları ve aksesuarları.

Bilgisayar satışları için geçerli olan aynı ilkeler akıllı telefon ve akıllı telefon aksesuarları için de geçerlidir. Tek fark, akıllı telefonların daha hafif olması ve satılması ve gönderilmesi daha da kolay olması, bu da onları eBay pazarı için bariz adaylar haline getiriyor. 

4. Video oyunları ve konsollar.

Büyük oyun markaları yeni konsollarını döngüsel olarak piyasaya sürerek eski konsolları “eskimiş” hale getiriyor. Peki bir oyuncu en yeni ve en iyi sistem için ekstra paraya ihtiyaç duyduğunda ne yapmalı? Elbette internetin en sevilen müzayede evine dönün. Bilgisayarlara benzer şekilde, video oyun sistemleri, iyi durumda tutulurlarsa, kullanılmış pazardaki değerlerinin çoğunu koruyabilirler.

5. Giyim, ayakkabı ve aksesuarlar.

İkinci el giysi ve aksesuarlar, eBay’deki listelerin büyük bir bölümünü oluşturuyor. Giyim, kaliteli bir şekilde yapıldığında uzun ömürlü bir değere sahip olan bir öğenin başka bir örneğidir. 

Ve satıcıların kullanılmış ürünlerin yanı sıra yeni ürünler de satmalarına izin veren eBay sayesinde , alıcılar her iki dünyanın da en iyisine sahip olabilir: ender moda buluntuları ucuz bir kutu fiyatına veya yeni, kullanıma hazır temel ürünler.

eBay’de Asla Satmamanız Gereken 14 Ürün

eBay’in mirası kırık bir lazer işaretçiyle başlasa da, “onaylı ürünler” için şartlar yıllar içinde zorunlu olarak daha katı hale geldi. Aşağıdaki liste, çeşitli nedenlerle eBay’de asla satmamanız gereken ürünleri içerir. 

Bazıları eBay tarafından kesin olarak yasaklanmıştır, diğerleri nakliye ve işleme için bir güçlüktür veya eBay tüketici tabanı ile iyi performans göstermez.

Herhangi bir şekilde dilimleyin, eBay satış stratejinizi planlarken aşağıdaki 14 maddeden uzak durun. 

1. Yasadışı öğeler.

Bariz olanı aradan çıkaralım. Bu, açıkça yasa dışı, sahte, çalıntı veya aldatıcı olan listeler için her şeyi kapsar.

Uyuşturucu, çalıntı devlet belgeleri, insan vücudu parçaları (evet, daha önce denendi) veya başka türlü şüpheli gereçler satmak istemezsiniz.

eBay’in bu ürünlerde sıfır tolerans politikası vardır ve yakalanırsa satıcılar ciddi cezalarla karşı karşıya kalabilir. 

2. Yiyecek.

Tüketilebilir ürünleri her sevk ettiğinizde, daha fazla risk almış olursunuz. Bozulma riski, müşterileri hasta etme riski ve bozulabilir envanteri yönetme sorumluluğu.

eBay teknik olarak kısa bir gıda maddesi listesine izin verirken, riskle birleşen şartları onu çok fazla güçlük çekiyor. Yemek senin işinse, yerel bir çiftçi pazarını denemekten daha iyisin.

3. Mobilya veya ağır eşyalar

Acemi satıcıların sıklıkla unuttuğu en önemli şeylerden biri, nakliye maliyetlerinin kâra dönüşmesidir. Ve bu sadece gerçek nakliye ücretini değil, kırılgan eşyaların nakliyesi için gerekli tüm malzemeleri (kutular, balonlu naylon vb.) içerir.

Mobilya gibi hacimli, ağır eşyalar tam olarak bu kategoriye girer. O kettlebell setini veya o küçük sehpayı eBay’de satmak iyi bir fikir gibi görünebilir. Ancak nakliye için küçük bir servet ödemek istemiyorsanız, bunun yerine Craigslist veya Facebook Marketplace gibi yerel bir platformu tercih etmeniz daha iyi olur. 

4. Sıvılar.

eBay’in şarap satmak için bazı ödenekleri olsa da, genellikle platformda sıvı halde herhangi bir şey satması önerilmez. Buna güzellik ürünleri, içecekler veya nakliye sırasında dökülme veya yanma olasılığı olan her şey dahildir. 

Çoğu zaman, potansiyel ödül, hasar riskinden daha ağır basmaz.

5. Kimlik doğrulama gerektiren öğeler.

eBay, satıcıların kimlik doğrulama gerektiren öğeleri listelemelerine izin verir, ancak yalnızca bir dizi katı boşluktan geçtikten sonra.

Kimlik doğrulama gerektiren öğeler arasında saat veya spor ayakkabı gibi şeyler bulunur. Bu şeyler, nadir olmaları ve kişisel önemleri nedeniyle genellikle bir prim olarak listelenir, ancak sahteciliklerin yaygınlığı, eBay’in satıcılara karşı özellikle katı olması gerektiği anlamına gelir. 

Bu nedenlerle, son derece nadir, milyonda bir öğeniz yoksa, bu kategoriden uzak durmak en iyisidir.

6. Canlı olan her şey.

Bunun tarihsel olarak gerçek bir sorun olması endişe verici, ancak lütfen kedinizi eBay’de satmaya çalışmayın. 

Aslında, canlı olan her şey (buna bitkiler de dahildir) yerel pazar yerleri veya belirlenmiş hayvan bakım tesisleri için daha uygundur. 

eBay şaşırtıcı bir şekilde arıların, ıstakozların ve tropik balıkların (diğer garip ödeneklerin yanı sıra) satışına izin verirken, güvenli, gece nakliyesini sağlama yükü satıcılara aittir. Canlı yaratıklarla uğraşırken bu kolay bir iş değil. 

7. Geri çağırmaya veya yasal güvenlik standartlarına tabi öğeler.

Çocuğunuz büyüdüğünde eski bir beşik veya araba koltuğunu çevirmenin akıllıca olduğunu düşünebilirsiniz, ancak bu öğeleri eBay’de listelemekten uzak durmak en iyisidir.

Bebek kapıları, araba koltukları ve beşikler gibi bebek güvenlik ekipmanlarıyla ilişkili yüksek risk nedeniyle, bu öğelerin çoğu hem federal güvenlik standartlarına hem de sık sık ürün geri çağırmalarına tabidir. 

eBay, yukarıda belirtilen kategorilerin kullanılmış çeşitlerinin (kullanılmış bisiklet kaskları dahil) satılmasını açıkça yasaklar ve hatta yeni ürünlerin bile uygun yönetim organları tarafından onaylanması gerekir. 

Risk çok yüksek ve uğraşmaya değmez. Bu öğeleri tamamen listelemekten kaçınmak veya yerel bir pazar yeri seçmek en iyisidir.

8. El yapımı ürünler.

Senin dışarı oluştururken e-ticaret eBay stratejisini, bu pazar bilmek çok önemlidir. eBay’de bir şeyler arayan tüketici türünü inceleyin. 

Yukarıda listelenen en çok satan kategorilerinde üstünkörü bir bakış eBay olduğunu ortaya çıkaracaktır değil ısmarlama, el yapımı ya da zanaat ürünleri için tasarlanmış. Elbette, sizi bu tür ürünleri listelemekten alıkoyan hiçbir şey yok, ancak bunların iyi performans göstermesini beklemeyin.

En çok satan ürünlere tekrar bakın ve şu soruyu düşünün: “Ortalama eBay tüketicisi ne arıyor?” 

İndirimli, duygusal değil, pratik, faydacı ürünler aradıkları açık. El yapımı sizin işinizse, Etsy veya Amazon El Yapımı gibi uygun demografiyi hedefleyen bir site kullanmanız daha iyi olur.

9. Ateşli silah aksesuarları.

eBay, platformlarında ateşli silah satışını kesinlikle yasaklarken, ateşli silah aksesuarları için belirli izinler verir. Bunlar, variller, ateşleme pimleri ve çekiçler gibi şeyleri içerir. Ancak, ateşli silahlarla ilgili katı hükümler ve çeşitli eyalet yasaları nedeniyle, bu kategori için eBay’den kaçınmak en iyisidir. 

Bunun yerine, ateşli silahlara ve ateşli silah aksesuarlarına ayrılmış yerel tabanlı bir pazarı tercih edin. 

10. Bere bebekler.

Bu öğe, sivri ironisi doğası gereği “kaçınma” listesini yapar. Bere Babies, eBay’i haritaya koyan şeylerden biriydi. Aslında, eBay’in erken başarısının çoğu, 90’ların ve 2000’lerin başlarındaki inanılmaz Beanie Babies Boom sayesinde oldu.

Analistler, çevrimiçi müzayede evinin, bu sevimli küçük fasulye dolgulu yaratıkların popülaritesi tarafından desteklenen çok fazla kârı nedeniyle başarısız olacağını bile tahmin ettiler. Eh, eBay açıkça galip geldi ve Beanie Babies toz içinde kaldı.

Artık platformda nispeten popüler değiller ve dolar üzerinden kuruşlar karşılığında satın alınabiliyorlar.

11. Kaçak medya.

Sahte veya kaçak medyanın eBay’de yasaklanacağı oldukça açık göründüğünden, bu kategoriyi listede görmek garip görünebilir. Ancak kurallar, özellikle filmlerin veya video oyunlarının yasa dışı kopyaları kadar kesin olmadığında, oldukça grileşebilir. 

Örneğin , klasik bilimkurgu filmlerinin özel “hayran düzenlemelerini” yapan ve bunları DVD’lerde dağıtan Star Wars hayranlarının gelişen bir yeraltı kültürü var . Bunlar, bariz kopyaları olmasa da eBay’in platformunda hala yasak olan öğelere örneklerdir. 

12. Dijital veya elektronik olarak teslim edilen ürünler.

Çevrimiçi kurslar, e-Kitaplar ve yazılım geliştirmeleri gibi dijital ürünlerin önemi son on yılda fırladı. 

Sonuç olarak, birçok girişimci, tamamen elektronik teklifler oluşturarak genel giderlerini düşük tutmanın bir yolunu buldu.

Fikri mülkiyet ihlalini önlemek için eBay’in elektronik olarak teslim edilen ürünlere ilişkin hükümleri vardır.

eBay’in demografisi tamamen kullanılmış maddi malları satın almakla ilgilidir. eBay’de dijital ürünler satmak, kare bir çiviyi yuvarlak bir deliğe sığdırmaya çalışmak gibidir.

Dijital bir ürün işi kuruyorsanız, Udemy (çevrimiçi kurslar için) veya Gumroad (dijital araçlar ve yazılımlar için) gibi dijital ticaret platformlarına bakmanız daha iyi olur. 

13. Tıbbi cihazlar.

 eBay, bu ürünlerin veya reçete gerektiren herhangi bir tıbbi ürünün listelenmesini kesinlikle yasaklar.

Eğitim Serilerimiz İçin: http://digitalmarketmentoring.com/?aff=213

Bizi Youtube’dan takip ederek ayrıcalıklardan yararlanın: https://www.youtube.com/channel/UCAqk72WWxsIezQqJxEgMf1w

İnstagram Sayfalarımız:

https://www.instagram.com/ebayturkiyedropshipping/

https://www.instagram.com/fbturkiyedropshipping/

BU VİDEOLARA GÖZ ATIN:

Günde 100 Pound Nasıl Kazanılır – Ebay Dropshipping İle Kendi İşinizin Patronu Nasıl Olursunuz 2021

Bir yanıt yazın