eBay’de Dropshipping Nasıl Yapılır (En Akıllı Yol)

Ebay’de stoksuz satış yapmak neden iyi bir fikirdir?

Yeni başlayanlar için hızlı. Ebay, satıcıların kolayca bir açık artırma oluşturmasını ve bir hafta içinde para kazanmasını sağlar. İkincisi, mağaza açıp eşyalarınızı satmaya başlamanın fazla maliyeti yoktur. En önemlisi, mobil uygulamasında yerleşik olarak bulunan kullanışlı özellikler sayesinde Ebay’deki milyonlarca potansiyel müşteriye ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Statista tarafından hazırlanan bu rapora göre, 2018 yılının Şubat ayı itibarıyla, uygulamanın ABD’de yüzde 31,7’lik bir kitle erişimi var.

Ebay Satıcılarının Türleri

Hizmeti kullanırken kimlerle rekabet edebileceğiniz konusunda size bir fikir vermek için Ebay’deki farklı satıcı türlerine hızlıca bir göz atalım.

İlk Kez Satıcılar

Ebay’e ilk kez giriş yapan insanlar, genellikle önceden kullanılmış ürünleri satmak istiyor.

Ara sıra Satıcı

Bu Ebay kullanıcıları, yalnızca satacakları, genellikle evde sahip oldukları ürünler olduğunda ortaya çıkar.

Yan Satıcı

Bu Ebay satıcısı grubu, boş zamanlarında ticaret yapar ve genellikle iş genişlemek için gerçek bir potansiyel gösterdiğinde büyür.

Dropshipper’lar

Bunlar, stoksuz satış ürünlerini satmak için Ebay’i kullanan girişimcilerdir.

Büyük Zaman Satıcıları

Geniş bir müşteri tabanına ve önemli ürün cirosuna sahip yerleşik işletmeleri ifade eder. Genellikle Ebay işlerinde tam zamanlı olarak çalışırlar.

Ebay’de satılacak ürünler nereden alınır

Ebay’de başarılı bir stoksuz satış işine sahip olmak istiyorsanız, ürünlerinizi kimden alacağınızı bilmek ve tedarikçilerle güçlü bir ilişki kurmak bulmacanın en önemli parçalarından biridir.

Acemi stoksuz satış yapanların çoğu muhtemelen Google’ı çalıştıracak ve satacak bir ürün ve nereden tedarik edileceğini aramaya çalışacak. Ama inan bana, bu samanlıkta ufacık bir iğne aramaya benziyor. Sadece zor olmakla kalmayacak, aynı zamanda “potansiyel” toptancılar bulursanız, işin gerçekten meşru olup olmadığını anlamanın hiçbir yolu yoktur. Ve onlara bir şans vermek isteyebilirsiniz, ancak Scam-O-Meter’ınız size aksini söyler.

Ve bu, hangi ürünü satacağınızı zaten bildiğinizi varsayar. Ama ya sıfırdan başlıyorsanız?

Başlamanıza yardımcı olması için, Ebay stoksuz satış işinizi başlatmak için gereken ana adımları not edelim:

  1. Hangi ürünün satılacağının belirlenmesi
  2. Bir toptancıda sıfırlama
  3. Ebay’in nasıl çalıştığını anlamak

Ebay’de nasıl başarılı bir dropshipper olunur?

Artık sürece genel bir bakışa sahip olduğumuza göre, Ebay’de büyük bir stoksuz satış yapmak için yapmanız gereken temel eylemlere daha yakından bakmanın zamanı geldi.

Ürünlerinizi akıllıca seçin

Herkes iPhone ve stres çarkı satıyor, yani sizin de satmanız gereken şey bu değil mi? eBay’de en çok satan ürünlerin listelerini bulmak ve bunları mağazanızı doldurmaya başlamak için kullanmak cazip gelebilir, ancak bu kötü bir hareket. Gerçek şu ki, bu ürünler o kadar çok rekabete sahip ki, satışların büyük kısmını yalnızca pazarlama ve büyük siparişler için harcayacak binlercesi olan en çok satanlar alıyor.

Talebi olan ancak rekabette boğulmayan bir kazanan seçin. Blogumuzda satmak için iyi ürün örneklerini görebilirsiniz .

Araştırmanı yap

Dropshipper olarak sadece tedarikçilerinizin envanteri ile sınırlısınız ve iş ortaklarınızı seçerken dikkatli olursanız bu hiçbir şekilde sınır değildir.

Odağınızı eBay’de gerçekten satılanlara daraltmak için SaleHoo Pazar Araştırma Laboratuvarı gibi bir listeleme analiz aracı kullanmayı deneyin . Bu araç, listelemek istediğiniz öğeyi halihazırda kaç kişinin sattığını, zaman içinde nasıl performans gösterdiğini ve öğenin genel kâr potansiyelini gösterebilir. Satmak istediğiniz ürün türünü seçtikten sonra sıra bir sonraki adıma geçiyor.

eBay’de stoksuz satış yoluyla para kazanmak için avucunuzun içi gibi bilmeniz gereken iki şey vardır: eBay platformu ve stoksuz satış tedarikçileriniz.

Doğru Tedarikçileri Bulma

Blogumuzda bunun hakkında çok konuşuyoruz ve tekrar etmekten çekinmiyoruz: tedarikçilerinizi akıllıca seçin. Fiyat elbette önemlidir, ancak devreye giren başka faktörler de vardır.

Tedarikçinizin güvenilir ve profesyonel olması çok önemlidir. Bir dropshipper olarak, can damarınızın yerine getirilmesinde (mallarınızı paketleme ve nakliye) olduğunu bilirsiniz. Tedarikçiniz sizi başarısızlığa uğratırsa, işiniz çok geride kalmayacak.

Potansiyel tedarikçilerinizi kapsamlı bir şekilde araştırmak için zaman ayırın. Mümkünse, nasıl çalıştığını görmek için iş yerlerini ziyaret edin. Özensiz ve düzensiz bir operasyonla hiçbir şey yapmak istemezsiniz.

İdeal olarak, yerel toptancılarla çalışacaksınız. Ürünlerinizi ithal ediyorsanız ve tedarikçiyi ziyaret etmek bütçenizi aşıyorsa, en iyi seçeneğiniz, yasal olduklarından emin olmak için denetlenmiş tedarikçilerden oluşan bir dizin bulmaktır.

Potansiyel bir veya iki tedarikçi bulduktan sonra, ne kadar hızlı teslim ettiklerini, ayrıca ürünlerin ve ambalajlarının kalitesini test etmek için birkaç küçük satın alma işlemi yaparak başlayın. Bazı alıcılar stoksuz satış yapanlarla uğraşmaktan hoşlanmazlar. Bu nedenle, tedarikçinizin ürünleri istediğiniz şekilde markalayıp markalayamayacağını görmek önemlidir.

Ayrıca tedarikçinizin sizinle ne kadar iyi iletişim kurduğunu da göreceksiniz, bu da satış yapmaya başladığınızda çok önemlidir. Envanter ve satın alma işlemlerini kolayca takip edebilmelisiniz. Herhangi bir sorun ortaya çıkarsa, müşterinizin huysuzlaşmasına fırsat vermeden bunları tespit etme ve yanıt verme fırsatına ihtiyacınız vardır.

Ebay’in nasıl çalıştığını anlayın

eBay’de satış yapmak, eBay’de başarılı olmakla aynı şey değildir. Hafta sonu listeleyicisi, ara sıra yaptığı satışlarla oldukça başarılı olabilir, ancak ciddi bir satıcı olarak bundan daha iyisini yapmak istersiniz. Mevcut tüm avantajları değerlendirmeniz ve bunu yapmak için site hakkında bilmeniz gereken her şeyi bir satıcının bakış açısından öğrenmelisiniz.

Buna üyelik katmanları, satıcı ücretleri, listeleme araçları, politikalar, geri bildirim, sıralama faktörleri, bağlı kuruluş programları vb. dahildir. Platformunuzun nasıl çalıştığını bilmek, daha az adanmış satıcılara göre size bir avantaj sağlayacaktır.

eBay’i tepeden tırnağa tanımak zaman gerektirir. Bunu, yazılı sınav olarak eBay listelerinizle birlikte okula dönüş olarak düşünün. Tıklanabilir her şeye tıklayın, not alın, forumları kontrol edin ve sorular sorun.

Nasıl gittiğini görmek için elinizde bulunan birkaç öğeyle bir deneme çalışması yapabilirsiniz. Bunu iş başında eğitim olarak kabul edin. Hata yaparsanız, iki kez yapmadığınızdan emin olun. Neyin işe yarayıp neyin yaramadığını ve bunun neden böyle olduğunu düşündüğünüzü not alın.

Son olarak, müşterinin her zaman 1 numara olduğunu unutmayın. Sihirli bir Magic 8 Ball sattığınız için olumsuz geri bildirim alma riskini almak istemezsiniz . Test çalıştırmanız sırasında ne olursa olsun, dürüst, kibar ve müşterilerinize karşı duyarlı olun.

eBay’de nasıl para kazanılır (adım adım)

Tedarikçinizi bulduktan sonra, eBay listelerinizi oluşturma ve satışa başlama zamanı! Bir sonraki adımınız, rakiplerinizden sıyrılmak için maruz kalmanızı iyileştirmektir, çünkü neredeyse kesinlikle bol miktarda olacaktır. eBay listelerinizi pazarlamanın beş iyi yolu:

1. Bir Payoneer Hesabı Alın

eBay, Payoneer kullanan hem alıcılara hem de satıcılara koruma sağlar. Ayrıca, bir alıcının satın alma işlemleri için ödeme yapmasının güvenli ve kullanışlı bir yoludur. Çoğu eBay alıcısının bu ödeme seçeneğini sunan satıcıları tercih etmesine şaşmamalı . 

2. Rekabetçi Fiyat

Elbette, gözünüz alt satırınızda olmalı, ancak aynı veya benzer ürünlerin diğer satıcıları tarafından sunulan fiyatlandırma ile olumlu bir şekilde karşılaştırdığınızdan da emin olmalısınız. Birçok alıcı, aramalarını en düşük fiyattan en yüksek fiyata doğru sıralar. Herhangi bir İnternet aramasında olduğu gibi, en iyi sonuçlar en çok dikkati çeker.

3. Ücretsiz Nakliye Teklifi

Bedava ürünler alıcılar için her zaman çekicidir ve yapabileceğiniz en cazip tekliflerden biri ücretsiz kargodur . Alıcı davranışının analizi , satıcı ücretsiz kargo teklif ederse, alıcıların yüzde 90 kadarının bir satın alma işlemini tamamlama olasılığının daha yüksek olduğunu gösterir. Birçoğu, yalnızca ücretsiz gönderimi olan ürünler için bir aramayı bile filtreleyecektir.

Kar marjlarınız konusunda endişeli misiniz? Sorun yok! Gönderim maliyetlerini azaltmak için ürün fiyatına gönderim maliyetini veya öğeleri paketleyin.

4. Kaliteli Başlıklar ve Açıklamalar Üretin

Dikkat çekici bir başlık ve kapsamlı bir ürün açıklaması yazmak için biraz düşünmelisiniz ve sadece büyük harfle yazmaktan bahsetmiyorum. Kaliteli başlıklar ve açıklamalar, birçok satıcının ciddiye almadığı eBay’de para kazanmada kilit faktörlerdir.

Başlığınız aranabilir olmalıdır, bu nedenle alıcıların belirli ürünleri nasıl aradığını bulmaya çalışın. Bunu, öğenizi arama paneline yazıp hangi önerilerin geldiğini görerek yapabilirsiniz. Başlığa mümkün olduğunca çok sayıda alakalı ayrıntı eklemeye çalışın ve gereksiz sıfatlardan ve moda sözcüklerden kaçının.

Başlamak için, tedarikçinizin istediğiniz ürünleri bulmanıza yardımcı olmak için hangi anahtar kelimeleri ve kelime öbeklerini kullandığını görün. Google’da hangi alakalı anahtar kelimelerin ve kelime öbeklerinin cızırdadığını görmek için Google AdWords’e de bakabilirsiniz . Oh, ve başlığınızda yazım hatası yapmadığınızdan emin olun; alıcıların sizi bulmasını zorlaştırır.

5. En Çok Oy Alan Satıcı Olun

eBay’in En Çok Oy Alan Satıcıları, tutarlı bir şekilde birinci sınıf müşteri hizmetleri sağlamalarıyla tanınan satıcılardır. Kriterleri karşıladığınızda, bir En Çok Oylanan Artı mührü ve hak kazanan listelemelerinizde nihai değer ücretlerinde %10 indirim alacaksınız.

Tasarruflar rakipsiz bir avantajdır, ancak bu mührün değerini hafife almayın. Bu statüye sahip olmak, rakiplerinizden öne çıkmanıza ve potansiyel müşterilere güvenilir bir satıcı olduğunuzu göstermenize yardımcı olacaktır.

ABD’de eBay’de En Çok Oy Alan Satıcı olmaya hak kazanmak için, en son 12 aylık dönemde ABD merkezli alıcılarınızla şu kriterleri karşılamanız gerekir:

  • En az 100 işlem ve 1000$ satış
  • Geçerli gönderi takibine sahip işlemlerin en az %95’i, taahhüt edilen sevkiyata hazırlık süresi içinde yüklenir
  • Geç gönderimli işlemlerin %3’ünden azı

Eğitim Serilerimiz İçin: http://digitalmarketmentoring.com/?aff=213

Bizi Youtube’dan takip ederek ayrıcalıklardan yararlanın: https://www.youtube.com/channel/UCAqk72WWxsIezQqJxEgMf1w

İnstagram Sayfalarımız:

https://www.instagram.com/ebayturkiyedropshipping/

https://www.instagram.com/fbturkiyedropshipping/

BU VİDEOLARA GÖZ ATIN:

İngiltere Cambridge’de Bir Gün Geçirme | ingiltere vlog #4

Yeni Açılan Ebay Business Hesap Kapandı Mi ? Eski Haline Getirmek İçin Yaptığım Sey

Gelen Ebay Dropshipping Siparişini Beraber Gönderiyoruz | Ebay İle İnternetten Para Kazanma

Bir yanıt yazın