eBay’de Nasıl Satış Yapılacağını Öğrenin: Adım Adım Kılavuz

Bir eBay mağazası nasıl açılır ve pazarda nasıl satılır

Gibi sorularınız olabilir: 

  • Bir eBay hesabı nasıl kurulur?
  • eBay’de bir şeyler nasıl satılır?
  • eBay’de satış yapmanın maliyeti nedir?

Tüm bu soruların cevabı aşağıda verilecektir. Bu ayrıntılı adımlara bir göz atın ve eBay’de nasıl satış yapacağınızı öğrenin.

1. Ne satacağınıza ve nasıl yapacağınıza karar verin

Bir eBay mağazasının nasıl kurulacağına ve eBay’de nasıl ürün satılacağına dair mekaniklere dalmadan önce, tam olarak ne satacağınızı değerlendirmek için hızlı bir adım atmaya değer. Kullanılmış ürünler mi yoksa yepyeni ürünler mi satacaksınız? Envanter taşımayı mı yoksa talep üzerine basılan bir damla nakliye şirketiyle ortak olmayı mı planlıyorsunuz? Bu soruların yanıtları, ne tür bir eBay hesabı oluşturacağınız ve ürünlerinizi nasıl listeleyeceğiniz konusunda kararlarınızı bilgilendirecektir.

Belki dolabınızı boşaltmayı ve artık kullanmadığınız birkaç şeyi satmayı planlıyorsunuz ya da zaten başka kanallarda ürün satan ve mevcut ürünlerinizi eBay’de listeleyen bir işletme sahibisiniz. Eğer öyleyse, eBay’de ne satacağınızı zaten biliyorsunuz.

Ancak, sıfırdan başlıyorsanız, gelecekteki müşterilerinizin kim olduğunu ve eBay’de ne satın aldıklarını öğrenmek için biraz araştırma yapmanız gerekir.

eBay’de satılacak ürünleri nasıl bulacağınızı merak ediyorsanız şunları yapabilirsiniz:

  • Pinterest gibi sitelerde trend olan konulara ve ürünlere dikkat edin
  • En çok izlenen eBay listelerini bulmak için WatchCount gibi bir araç kullanın
  • Üyelerin düzenli olarak ipuçlarını paylaştığı Facebook’ta satıcı topluluklarına katılın

Bir karşılama yöntemi seçin

eBay’de satış yaparken, envanteri kendiniz taşıyabilir veya isteğe bağlı baskı damla nakliye hizmetiyle ortak olabilirsiniz. 

Envanterinizi kendiniz yönetmeyi seçerseniz, ürünleri satın aldıktan sonra müşterilerinize göndermek sizin sorumluluğunuzda olacaktır.

Bir talep üzerine baskı işiyle ortak olduğunuzda, ortağınız siz bir sipariş aldıktan sonra her bir ürünü yazdırır ve müşterinize gönderir. Ürünlerinizi depolamak için toplu sipariş vermeniz veya fazladan alan kiralamanız gerekmediği için başlangıç ​​maliyeti düşüktür.

İsteğe bağlı baskı veya dropshipping iş ortağınızın, sipariş karşılama ve nakliye için sizden ücret alacağını unutmayın. eBay’in talep üzerine baskı yapan satıcılar ve stoksuz göndericiler için belirli politikalar uyguladığını bilmek de önemlidir. Örneğin, eBay, doğrudan müşteriye gönderilen başka bir satıcıdan satın aldığınız ürünleri listelemenize izin vermez. Başka bir deyişle, bir ürünü eBay’de listeleyip ardından Amazon veya Alibaba gibi pazar yerleri aracılığıyla yerine getiremezsiniz. 

eBay’e göre , politikalarına uymamak, “bunlarla sınırlı olmamak üzere bir dizi eylemle sonuçlanabilir: listeleri idari olarak sonlandırmak veya iptal etmek, tüm listeleri arama sonuçlarından gizlemek veya sıralamasını düşürmek, satıcı puanını düşürmek, satın alma veya satma kısıtlamaları, alıcı veya satıcı korumaları ve hesabın askıya alınması.”

eBay’de talep üzerine baskı ürünleri satmayı planlıyorsanız, doğrudan ürün tedarikçileriyle (pazar yerleri veya perakendeciler değil) çalışmanız ve satıcılarınızın ürünleri yerleştirdikten sonra müşterilerinize göndermeleri için bir yol ayarlamanız gerekir. Bir sipariş.

Printful gibi bir şirketle ortak olduğunuzda, doğrudan eBay ile entegre olabilirsiniz . Printful ve eBay hesaplarınızı bağlayın, ürünlerinizi senkronize edin, ardından gönderim ve vergi bilgilerinizi girin. Entegrasyon kurulduğunda, ürünlerinizi pazarlamaya başlayabilir ve baskı ve gönderimi Printful’a bırakabilirsiniz.

2. Hesabınızı ve profilinizi ayarlayın

eBay’de ne satacağınıza ve bunu nasıl yapacağınıza karar verdikten sonra sitede hesabınızı oluşturabilirsiniz. 

İki tür eBay hesabı vardır: kişisel ve ticari. Kişisel hesaplar, sıradan satıcılar veya çok küçük işletmeler içindir, işletme hesapları ise sitede düzenli olarak satış yapmayı planlayanlar içindir. eBay Topluluğu’ndaki bir konuya göre , işletme hesapları “vergi avantajlarından yararlanmaya ve eBay ücretlerinde indirim almaya hak kazanabilir.”

Size en uygun hesap türünü seçin ve kurun. 

İlk önce, eBay.com’daki Kayıt düğmesine basın. Kişisel bir hesap seçerseniz, adınızı, e-posta adresinizi ve şifrenizi girin. Ayrıca mevcut bir Google, Facebook veya Apple hesabı aracılığıyla da kaydolabilirsiniz. Bir işletme hesabı oluşturmak biraz daha fazla bilgi gerektirir. Yasal işletme adınızı, işletme e-postanızı ve telefon numaranızı girmeniz gerekir. 

eBay kayıt sayfası

Kaydolduktan sonra, eBay profilinizi oluşturmak için birkaç dakikanızı ayırın. Profilinize gitmek için sayfanın sol üst köşesindeki kullanıcı adınıza tıklayın. Buradan , kendiniz veya işletmeniz hakkında hızlı bir açıklama eklemenizi sağlayan Profili düzenle düğmesini tıklayın. Ayrıca bir kapak fotoğrafı ve profil resmi de ekleyebilirsiniz. 

eBay profili düzenle

Müşterilerinizle güven oluşturmaya ve güvenilirliğini iletmeye yardımcı olmak için profilinize mümkün olduğunca fazla bilgi ekleyin, böylece mağazanıza güvenirler ve sizden satın almak isterler.

3. Ürünlerinizi listeleyin

Öğelerinizi listelemeye hazır olduğunuzda , sayfanın sol üst tarafındaki Sat bağlantısını tıkladığınızda Satıcı Merkezine yönlendirilirsiniz. 

Buradan, İlan oluştur düğmesini tıklayın ve kaç tane ilan oluşturmak istediğinize bağlı olarak Tek liste veya Çoklu liste seçeneğini tıklayın. Tek listeleme , tek tek ürün listeleme eklemenize olanak tanır. Çoklu listeleme Eğer benzer bilgileri içeren ürünler için birden çok giriş oluşturmak izin verdiğinden eBay’de birden fazla öğe satmak için nasıl içine arayanlar için harika. Aynı kategoriye, listeleme biçimine, süreye veya diğer benzerliklere sahip olabilirler. 

Seçiminizi yaptıktan sonra, ürün listelemenizi oluşturmaya devam etme zamanı.

eBay’e ne sattığınızı söyleyin

Tek listeleme veya Çoklu listeleme ‘yi seçtikten sonra , bir UPC, ISBN, parça numarası veya ürün başlığı girmenizin isteneceği Kaydınızı Oluşturun sayfasına yönlendirileceksiniz.

eBay, öğenizi kategorilere ayırmak için girdiğiniz bilgileri kullanacaktır. Örneğin, bir kitap satıyorsanız, ISBN’yi yazdığınızda, eBay kataloğunda benzer ürünler önerir ve size listeleme ayrıntılarını otomatik olarak doldurma seçeneği sunar. 

Tasarımınız ile t-shirt gibi orijinal bir ürün satıyorsanız, ürün başlığını girin ve uygun kategoriyi seçin. Aşağıdaki örnekte “V-Yaka T-Shirt” girdik ve eBay’in önerilerinden bir kategori seçtik.

eBay bize ne sattığınızı söyleyin

Temel ürün ayrıntılarını girin

Bir sonraki adım, listeleme ayrıntılarınızı girmektir. Bu sayfada, aşağıdaki alanları doldurmanız istenecektir:

  • Başlık 
  • Alt yazı 
  • Özel etiket (SKU) 
  • İkinci kategori 
  • Varyasyonlar 
  • UPC
  • Şart
eBay listenizi oluşturun

Fotoğrafları yükle

Ardından, öğenizin fotoğraflarını yükleyin. eBay, 12 adede kadar resim eklemenize izin verir. Bunları yükleyebilir veya bir web adresinden kopyalayabilirsiniz. Site, fazladan kenarlık, metin veya resim içeren fotoğraflara izin vermez.

eBay fotoğraf yükle

Öğe özellikleri ekle

eBay ayrıca ürününüzle ilgili belirli ayrıntıları eklemenizi önerir. Bu, marka, boyut, tür, renk ve daha fazlasını içerebilir. Bu ayrıntılar SEO’nuzu geliştirir ve alıcıların öğelerinizi bulmasına yardımcı olur.

eBay ürün özellikleri

Öğe açıklamasını girin

Bir sonraki adım, bir ürün açıklaması eklemektir. Bu, sattığınız ürünü tanımlayabileceğiniz ve eksiksiz ve doğru bilgiler sunabileceğiniz yerdir. En iyi sonuçlar için: 

  • özlü ol
  • Kısa paragraflar kullanın
  • Sitenizin tüm alışveriş yapanlarınız için harika görünmesini sağlamak için eBay’in mobil uyumlu denetleyicisini kullanın
eBay'de nasıl satış yapılır

Listeleme biçiminizi belirleyin

Ürünlerinizi nasıl listeleyip satacağınıza karar verin. Burada iki seçeneğiniz var: müzayede tarzı veya sabit fiyat. 

Bir açık artırma oluşturmayı seçtiğinizde, bir başlangıç ​​fiyatı ve süre (yani 3, 5, 7 veya 10 gün) belirlersiniz. Açık artırma sonunda en yüksek teklifi veren ürünü kazanacaktır. Sabit bir fiyatla satış yapmak çok daha basittir. Maliyetlerinize göre ürünleriniz için bir fiyat belirler ve o fiyatı alana eklersiniz. 

eBay satış detayları

Doğru fiyatı bulun

Daha sonra, kar edebilmek için ürünlerinizi iyi fiyatlandırdığınızdan emin olmanız gerekir. Her ürün için herkese uyan tek bir fiyatlandırma formülü yoktur, ancak burada dikkate alınması gereken birkaç faktör vardır:

Pazar ve rakipleriniz — ürünlerinizi nasıl fiyatlandıracağınız konusunda fikir edinmenin kolay bir yolu, diğer satıcıların ne yaptığına bakmaktır. Sizinkine benzer ürünler için bir eBay araması yapın ve fiyatlarını not edin. 

Maliyetleriniz ve marjlarınız — eğer bir işiniz varsa, o zaman kar etmek için eBay’desiniz . Bu, perakende fiyatınızın maliyetlerinizi karşılaması gerektiği anlamına gelir. Örneğin, bir ürün yapmak size 10 dolara mal oluyorsa, fiyat noktanız bunu aşmalıdır.

eBay ücretleri—eBay’de satış yaptığınızda yalnızca kaynak bulma ve üretim giderlerinin katlandığınız maliyetler olmadığını hatırlamak önemlidir. Pazar ücretleri ücretleri listelemek ve satmak ürünleri. 

eBay ücretleri ne kadar? Kısa cevap, “duruma göre değişir”. eBay, platformdaki satıcılardan iki ana ücret alır: ekleme ücretleri ve nihai değer ücretleri. 

Ekleme ücretleri, eBay’de ürün listeleme maliyetleridir. Her ay, eBay size 200’e kadar ücretsiz liste verir ( eBay Store’lara aboneyseniz daha fazlası ). Ekleme ücreti ödeneğinizi kullandıktan sonra, eBay sizden listeleme ve kategori başına ücret alacaktır. Çoğu kategori için kayıt başına ücret 0,35 ABD dolarıdır. Bu, öğeniz iki kategoride listeleniyorsa, ikinci kategori için bir ekleme ücreti ödeyeceğiniz anlamına gelir. Ekleme ücretleri iade edilmez, bu nedenle öğeniz satmasa bile bunları telafi edemezsiniz. 

Ürününüz satıldığında nihai değer ücreti alınır. Ürün fiyatı, nakliye ve taşıma maliyetleri dahil toplam satışın yüzdesi olarak hesaplanır. Nihai değer ücreti kategoriye göre değişir. eBay’e göre, çoğu kategori, ürün başına maksimum 750$ olmak üzere %10 nihai değer ücretine sahiptir. 

eBay fiyatı

Sonuç olarak: Fiyatlarınızı belirlemeden önce, “eBay ne kadar ücret alıyor?” eBay’in sizden ne kadar ücret alacağını iki kez kontrol edin ve bu maliyetleri fiyatlandırmanıza dahil etmeyi unutmayın.

Ödeme seçeneklerini, satış vergisini ve iadeleri ayarlayın

Fiyatlandırmanızı ayarlamayı tamamladığınızda, ödeme almanız için gereken bilgileri girme zamanı. Bunu, Ödeme seçenekleri bölümündeki sayfanın ilerisinde yapabilirsiniz . 

eBay, PayPal’a aittir, bu nedenle sitede ödeme almanın varsayılan yolu budur. Ödemeleri almak için PayPal kutusunu işaretleyin ve e-posta adresinizi girin. 

Ardından, eyaletinizi ve vergi oranınızı girerek satış verginizi ayarlayın. Yükümlülükleriniz hakkında bilgi edinmek için bir vergi uzmanına danışmanızı öneririz.

Ardından, iade seçeneklerinizi ayarlayacaksınız. Buradan yurt içi ve yurt dışı iade kabul edip etmeyeceğinizi belirtebilirsiniz.

eBay ödeme seçenekleri

Gönderim ayrıntılarınızı tamamlayın

Bu bölümde, gönderim ayrıntılarınızı ve liste kaydınızla ilişkili gönderim ücretlerini gireceksiniz. eBay size tüm alıcılardan sabit bir ücret talep etme veya alıcının konumuna göre nakliye masraflarını hesaplama seçeneği sunar. 

Aynı iş gününden 30 iş gününe kadar değişebilen sevkiyata hazırlık sürenizi de belirtmeniz gerekir. Bunun altında paketinizin türünü, ağırlığını ve boyutlarını gireceksiniz. 

Stoksuz sevkiyat yapıyorsanız veya talep üzerine baskı kullanıyorsanız, sevkiyatı işlemenin en iyi yolunu belirlemek için satıcınız tarafından sağlanan kaynakları incelediğinizden emin olun.

eBay nakliye

Kaydınızı tamamlayıp önizledikten sonra, siteye gönderebilirsiniz. eBay’in arama sonuçlarındaki listenize dikkat edin ve listenizin görünmesinin 24 saate kadar sürebileceğini unutmayın.

4. Satış yapın

Kaydınız yayınlandıktan sonra, eBay’deki alışveriş yapanlar onu görüntüleyebilir ve – her şey yolunda giderse – ürünlerinizi satın alabilir. Bu olduğunda, eBay size öğenizin satıldığını bildiren bir uyarı gönderir. 

Bir sonraki adım, öğenin ödeme durumunu kontrol etmektir. eBay’e göre , bu adım için zamanlama ve alıcının ödeme yöntemine bağlıdır. Müşteriniz PayPal kullanıyorsa, para doğrudan PayPal hesabınıza gönderilir. Alıcı bir kredi kartı kullandıysa, para PayPal hesabınıza eklenmeden önce işlem ilk olarak PayPal’ın ödeme ağ geçidi üzerinden işlenecektir. 

Her durumda, satışlarınızı ve siparişlerinizi Satıcı Merkezi’nde yönetebileceksiniz. Siparişler’e gidin ve “Ödeme bekleniyor”u seçin. Ödeme alındığında, sipariş, eBay satış sürecinin bir sonraki adımı olan “Sevkiyat Bekleniyor” olarak işaretlenir. 

eBay, sevkiyatı bekleyen siparişleri yönetir

5. Eşyaları gönder

Bu aşamada ürününüz satıldı ve ödemesi yapıldı – harika! Bir sonraki adım, envanterinizi kendiniz mi idare ettiğinize veya bir POD şirketiyle ortaklık kurduğunuza bağlıdır. 

Ürünleri kendiniz gönderiyorsanız, eBay, gönderi etiketlerini doğrudan Satıcı Merkezinden yazdırmanıza izin verdiği için bu adımı oldukça basitleştirir.

Göndermeniz gereken siparişi bulun ve “Kargo etiketi yazdır”ı tıklayın.

eBay durum mesajı

eBay, barkod ve izleme bilgileriyle birlikte bir gönderi etiketi oluşturur. Site ayrıca izleme ayrıntılarını alıcıya göndererek size zaman kazandırır. Tek yapmanız gereken etiketi yazdırmak, ürününüzü paketlemek ve belirtilen son tarihe kadar kargoya vermek. 

İsteğe bağlı baskılı ürünler gönderiyorsanız veya satıyorsanız , bu adım tedarikçiniz tarafından gerçekleştirilir. Satıcınıza bağlı olarak, satış tamamlandıktan sonra siparişlerin yerine getirilmesi için eBay’inizi sistemlerine bağlayabilirsiniz. Printful, Printful ve eBay hesaplarınızı senkronize etmenize olanak tanır, böylece tüm siparişleriniz otomatik olarak senkronize edilir ve gönderilir.

Eğitim Serilerimiz İçin: http://digitalmarketmentoring.com/?aff=213

Bizi Youtube’dan takip ederek ayrıcalıklardan yararlanın: https://www.youtube.com/channel/UCAqk72WWxsIezQqJxEgMf1w

İnstagram Sayfalarımız:

https://www.instagram.com/ebayturkiyedropshipping/

https://www.instagram.com/fbturkiyedropshipping/

BU VİDEOLARA GÖZ ATIN:

EBAY EN ÇOK SATAN ÜRÜNÜ BULMA 🤑 / E-ticaret Nasıl kolay para kazanılır ebay dropshipping

Bir yanıt yazın