Etsy Mağaza Adınız İçin Fikirler Nasıl Alınır?

Doğru Etsy mağaza adını seçmek neden önemlidir?

Özellikle yeni markalar için doğru işletme adını seçmek çok önemlidir. Marka kimliğinizin özünü yakalarken akılda kalıcı, benzersiz ve açıklayıcı arasındaki mükemmel dengeyi kurmak istiyorsunuz . Mükemmel işletme adı:

  • Kısa ve basit
  • Yaratıcı
  • orijinal
  • çevrimiçi kullanılabilir

Aynısı Etsy tabanlı işletme adları için de geçerlidir.

Etsy’yi önceden var olan bir çevrimiçi işletmeye ek bir kanal olarak ekleyen satıcılar için doğru Etsy adını seçmek önemlidir, çünkü onu bir şekilde ana markanıza bağlamak istersiniz.

Etsy mağaza adınız, insanların pazarda markanızı aramasının bir yoludur, bu nedenle yeterince öne çıkmak, böylece aramaların en üstünde görünmek ve aynı zamanda insanların kolayca hatırlayacağı kadar tanıdık olmak istersiniz.

Etsy mağazanızın adını nasıl seçersiniz?

Etsy’nin bir ad için ne gerektirdiğini düşünmek ilk önce yararlıdır:

  • 20 karakterden fazla değil
  • Boşluksuz
  • noktalama işareti yok

Ardından, Etsy mağaza adınızın nasıl görüneceğini ve nerede kullanılacağını düşünün. URL’leriniz aşağıdaki gibi olacaktır:

  • https://www.etsy.com/shop/shopname
  • shopname.etsy.com

Ve JewelleryGBShop’tan bu örneği görebileceğiniz gibi, Etsy mağaza adınız Etsy mağaza sayfanızın en üstünde ana başlık resminizin hemen altında görünecektir :

MücevheratGBShop Etsy

Bu nedenle, tüm bu bağlamlarda telaffuz edilmesi, hecelenmesi ve hatırlanması kolay bir şey seçmek önemlidir. Bu nedenle, alışveriş yapanların Etsy mağaza adınızdaki kelimeleri ayırt etmesine yardımcı olmak için her kelimenin ilk harfini büyük harf kullanmak iyi bir fikirdir. Bu taktik aynı zamanda erişilebilirliğe de yardımcı olur. Yukarıdaki örnekte Etsy mağaza adı olarak “jewellerygbshop” kullanılmış olsa da, “JewelleryGBShop”un okunması ve anlaşılması daha kolaydır.

Etsy mağaza adınız alındığında ne yapmalısınız?

Etsy mağaza adı fikriniz olabilir veya mevcut marka adı zaten başka biri tarafından alınmış olabilir. Etsy’ye göre , mağaza adınız için fikri mülkiyet haklarınız varsa buna itiraz edebilirsiniz. Adını değiştirmelerini istemek için doğrudan mağaza sahibiyle iletişime geçmenizi önerirler. Bu başarısız olursa, Etsy’ye fikri mülkiyet ihlali bildirimi gönderebilirsiniz .

Etsy USA mağaza adlarına örnekler

Pazar yerinde ve kendi web siteleri aracılığıyla satış yapan tüccarlar için aşağıdaki Etsy mağaza adları örnekleri, sizin için fikirlere ilham verebilir.

Old World Kitchen

Etsy mağaza adı : OldWorldKitchenUSA

Eski Dünya Mutfağı Etsy

Old World Kitchen , kendi Shopify sitesine genişlemeden önce Etsy’de faaliyete başladı . “Eski Dünya” tipik olarak Avrupa’yı ifade ettiğinden, mağazalarını farklılaştırmak ve Amerikan yapımı ürünlerle ilgilenen tüketicilere hitap etmek için sonuna “ABD”yi eklediler.

Popülaritesini artırıp kendi web sitelerini açtıktan sonra—Polder’s Old World Market’ten Old World Kitchen—sondaki “ABD”yi bıraktılar. Artık “ABD’de Üretildi” avantajını iletmek için mesajlarına güveniyorlar.

Yeni başlıyorsanız, Etsy mağaza adınıza tek bir kelime eklemek, temel bir değeri veya farklılaştırıcıyı hızlı bir şekilde iletmenize yardımcı olabilir.

HaldeCraft

Etsy mağaza adı : haldecraft

Haldecraft Etsy

Old World Kitchen gibi, HaldeCraft da Lorena Haldeman 2010 yılında mağazasını açtığında yalnızca Etsy’ye özel bir işletme olarak faaliyete geçti. El işi seramik markası o zamandan beri büyüyüp kendi markasına dönüşerek, doğrudan müşterilere satış yaptığı özel bir Shopify mağazasıyla kendi markasına dönüştü. HaldeCraft, sorunsuz bir şekilde aktarılan benzersiz bir adla Etsy satıcısına dönüşen bağımsız çevrimiçi işletmeye mükemmel bir örnektir.

Brooklyn Candle Studio

Etsy mağaza adı : brooklynandlestudio

Brooklyn Mum Stüdyosu Etsy

Brooklyn Candle Studio, sahip oldukları çevrimiçi satış kanallarına öncelik vermeyi seçen başka bir Shopify satıcısı ve Etsy satıcısıdır. HaldeCraft gibi, Brooklyn Candle Studio da büyüme fırsatlarından yararlanmak için bir Shopify mağazası açmadan önce Etsy’de başladı .

İşletmeniz belirli bir alana bağlıysa veya yerel olarak satın almak isteyen tüketicilere hitap etmek istiyorsanız, marka adınızda şehrinizi, eyaletinizi veya bölgenizi belirtmek bu mesajı öne ve merkeze koyabilir.

FloralNeverland

Etsy mağaza adı : FloralNeverland

Çiçekli Neverland Etsy

Floral Neverland’in kurucusu Olivia Wang, üniversiteden mezun olmadan önce Etsy’ye başladı. Etsy mağazasına FloralNeverland adını verdi ve daha okunabilir ve erişilebilir hale getirmek için her kelimenin ilk harfini kapattı.

Mezun olduktan sonra, yan işini ciddi bir işe dönüştürmeye karar verdi ve Floral Neverland (boşluklu) Shopify sitesi açıldı. Şimdi hem Etsy’de hem de Shopify’da satış yapıyor .

ConquestMaps

Etsy mağaza adı : ConquestMaps

ConquestMaps Etsy.png

Conquest Maps ayrıca Etsy mağaza adları için erişilebilirlik ve okunabilirliğe yardımcı olmak için ilk sınırlamayı kullanır. Conquestmaps veya fetih haritaları olarak açılmak yerine, Etsy’de ConquestMaps olarak piyasaya sürüldü. Marka, gezginlerin evlerinde dekor olarak bulundurmaları ve bulundukları yerleri sabitlemeleri için benzersiz haritalar satıyor. “Fetih Haritaları” adı bunu yansıtıyor.

Eğitim Serilerimiz İçin: http://digitalmarketmentoring.com/?aff=213

Bizi Youtube’dan takip ederek ayrıcalıklardan yararlanın: https://www.youtube.com/channel/UCAqk72WWxsIezQqJxEgMf1w

İnstagram Sayfalarımız:

https://www.instagram.com/ebayturkiyedropshipping/

https://www.instagram.com/fbturkiyedropshipping/

BU VİDEOLARA GÖZ ATIN:

Dropshipping’de Yeni Yöntem | Etsy Dropshipping -Print on Demand CJDROPSHIPPING İle Print on Demand

Bir yanıt yazın