Facebook’ta Nasıl Reklam Verilir: Yeni Başlayanlar İçin Facebook Reklamları Rehberi

Facebook’u reklam için neden kullanmalısınız?

1. Aktif ve etkileşimli bir kullanıcı tabanından trafik çekebilirsiniz.

2. Demografik özelliklere, ilgi alanlarına ve davranışlara göre müşterileri hedefleyebilirsiniz.

3. Marka bilinirliği yaratabilirsiniz.

Facebook’ta adım adım nasıl reklam yapılır?

Daha kolay bir şekilde Facebook Marketplace’de ilerlemek ve reklamları detaylı öğrenmek istiyorsanız eğitimlerimizi inceleyiniz.

1. Adım: Facebook İşletme Yöneticinizi kurma

Facebook reklamcılık çabalarından vazgeçen insanların çoğu, hesaplarını yanlış kurdukları veya Facebook’un sayısız reklam seçeneğinden öylesine bunaldıkları için bunu yapıyorlar ki, hiçbir zaman aslında bir kampanya yürütme noktasına gelemiyorlar.

Bu nedenle, doğru bir başlangıç ​​yapmak için, önce Business Manager hesabınızı doğru şekilde oluşturduğunuzdan emin olunuz.

Adım 2: Facebook pikselini yükleme

Yeni Facebook reklamcıları arasındaki en yaygın hayal kırıklıklarından biri, reklamlarının gerçekten işe yarayıp yaramadığını anlamaktır. Reklam Yöneticisi’nde bir gönderiyi güçlendirmek veya hatta bir reklam kampanyası oluşturmak mümkündür, ancak Facebook pikselini yüklemeden bir reklamın web sitenizde herhangi bir satış getirip getirmediğini bilemezsiniz.

Facebook pikseli, Facebook reklamlarınız ile web siteniz arasındaki bağlantı noktasıdır. Piksel, Business Manager hesabınızda oluşturmanız ve ardından reklamlar için ödeme yapmaya başlamadan önce web sitenize eklemeniz gereken bir izleme kodudur. Facebook reklamlarınız aracılığıyla web sitenize gelen ziyaretçilerin yaptığı tüm eylemleri size gösterir. Esasen, Facebook pikseli size yalnızca reklamlarınızın sonuç getirip getirmediğini değil, aynı zamanda bu dönüşümlerin hangi belirli kitlelerden ve yaratıcı parçalardan geldiğini de söyler.

3. Adım: Facebook kitleleri oluşturma

Reklamlarınızla doğru kişileri hedeflemek, Facebook reklamcılığında başarılı olmanın anahtarlarından biridir. Facebook’un dünya çapında milyarlarca kullanıcısı vardır, bu nedenle markanız veya ürününüzle ilgilenme olasılığı en yüksek olanları bulmak, Facebook’un kitle özelliğini kullanmayı gerektirir.

Bir kitle belirleyin ve kitlenize uygun bir ürün satın.

4. Adım: Bir Facebook reklam kampanyası oluşturma

Facebook anasayfanızda gördüğünüz reklamlar aslında reklamverenler tarafından oluşturulan, kampanya adı verilen daha büyük bir kurulumun parçasıdır.

5. Adım: İlk reklam kümelerinizi oluşturma

Kampanya hedefinizi seçtikten sonra, Facebook sizi aşağıdakileri seçme fırsatına sahip olacağınız reklam seti düzeyine yönlendirir:

  1. Hangi kitleyi hedeflemek istiyorsunuz
  2. Harcamak istediğiniz bütçe
  3. Reklamlarınızın Facebook’un ürün ağına yerleştirilmesi.

Hedefiniz olarak neyi seçtiğinize bağlı olarak, Facebook’un optimize etmesini istediğiniz etkinlik türü hakkında daha fazla bilgi sağlamanız istenebilir.

6. Adım: Reklamınızı seçme

Facebook reklamınızı oluşturmanın son adımı, reklam öğesiyle – reklamın kendisini bulmaktır.

Facebook reklamcılığı, geleneksel reklamcılıktan oldukça farklıdır ve gerçekten dönüşen Facebook reklamı için kendi en iyi uygulamalarına sahiptir.

7. Adım: Facebook kampanyalarınızı optimize etme

Facebook reklamlarının optimize edilmesi için zamana ihtiyacı vardır, böylece algoritma sattığınız ürünle kimin en çok ilgilendiğini öğrenebilir. Reklamınızı kapatmanız gerekip gerekmediğinden emin değilseniz, daha fazla yatırım yapmadan veya yeni bir şeyi test etmek için kapatmadan önce en az 1.000 gösterim alana kadar beklemeyi deneyin .

MENTORLARIMIZIN EŞLİĞİNDE SİZ DE FACEBOOK MARKETPLACE’DE BAŞARIYA ULAŞIP, HAYATINIZI DEĞİŞTİRMEK İSTİYORSANIZ, EĞİTİMLERİMİZE GÖZ ATMAYA NE DERSİNİZ?

2 thoughts on “Facebook’ta Nasıl Reklam Verilir: Yeni Başlayanlar İçin Facebook Reklamları Rehberi

Bir yanıt yazın