Görmeniz Gereken 7 Şaşırtıcı TikTok Pazarlama Örneği | 2022’de TikTok Pazarlama

Belli ki TikTok’u zaten duymuşsunuzdur.

Uygulamanın yakın zamanda bir milyar kullanıcıya ulaşmasıyla birlikte, üye olma ihtimaliniz kabaca sekizde bir.

TikTok’un Ocak 2018’e kadar yalnızca 55 milyon kullanıcısı olduğu göz önüne alındığında , bu etkileyici bir büyüme.

Bu büyüme, ana şirketi ByteDance’in Nisan 2021 itibarıyla 140 milyar dolarlık değerlemeyle dünyanın ikinci en büyük “tek boynuzlu at” şirketi olmasına yardımcı oldu.

Buna rağmen, markalar TikTok pazarlamasının potansiyelinin daha yeni farkına varıyor.

1. Duolingo

Kurumsal maskotunuz saf kötülük için bir itibar geliştirirse ne yaparsınız?

Çoğu marka sessizce onu bir kenara bırakırdı. McDonald’s’ın 2016’da bir dizi ürkütücü palyaço olayının ardından Ronald’ı alt etmesi gibi. Duolingo farklı bir yol seçti.

Dil öğrenme platformunun kuş maskotu Duo the Owl , biraz ısrarcı yaklaşımı nedeniyle bir meme haline geldi . Konsept temelde şuydu: derslerine ayak uydurmazsan bu baykuş seni öldürecek.

Duo’nun TikTok kişiliği kesinlikle sizi İspanyolca öğrenmeye zorlamaya kararlı, kana susamış bir katil değil; insanları kovalayabilir, ama asla bıçak kullanmaz veya kimseye fiziksel olarak zarar vermez.

O sadece eğlenceli ve komik .

Açıkçası, yeni yaklaşım işe yarıyor. #duolingo hashtag’i TikTok’ta hızla 280 milyon izlenmeye yaklaşırken, #duolingobird altı milyon izlenme sayısına sahip.

2. GYMShark

Fitness ile ilgili herhangi bir şey için pazarlama yapmak kolay değildir.

Herkes düzenli egzersiz yapmaları gerektiğini bilse de , hiç kimse eliptik makine yerine kanepeyi seçtiği için egzersiz yapmakla suçlanmak veya kötü hissettirilmek istemez.

Açıkçası, fitness markaları egzersizin faydalarından bahsetmek isterler, ancak aynı zamanda bu mesajı insanların boğazlarına tıkmak da istemezler. Kendini berbat, tembel bir serseri gibi hissettiren bir hesabı neden takip edersin?

Saygısız, eğlenceli, iyi hissettiren içeriğe odaklanan TikTok, İngiliz fitness giyim ve aksesuar şirketi Gymshark’ın gösterdiği gibi, sağlık ve fitness markaları için ideal bir pazarlama platformudur .

Mizah , TikTok içerik stratejisinin merkezinde yer alır ve kendisini fazla ciddiye almadığını gösterir: 

Bununla birlikte, komik şeyler markanın 3.4 milyonu takip eden bir TikTok oluşturmasına yardımcı olurken, onu viral başarıya gerçekten iten düzenli zorluklar.

Bunun için mükemmel bir örnek, takipçilerin bir fitness hedefi belirleyerek (5 km koşmak veya her gün spor salonuna gitmek gibi) ve 66 gün boyunca buna bağlı kalarak olumlu, yaşam boyu alışkanlıklar oluşturmaya teşvik edildiği yıllık bir etkinlik olan Gymshark 66’dır .

3. cips

TikTok pazarlaması, platformdaki çoğu marka için nispeten yeni bir taktiktir.

Ancak bazıları, uygulamanın büyümesi hızla yükselmeye başlamadan çok önce bunu yapıyor. Chipotle böyle bir şirkettir.

2019’da TikTok’u bir pazarlama kanalı olarak benimseyen ilk büyük restoran zinciri oldu ve hesabını TikTok pazarlama açısından olumlu bir şekilde geriatrik hale getirdi.

Gymshark’a çok benzer şekilde, meydan okumaya dayalı içerik sayesinde bir ton başarı görüldü.

İlk viral başarısı, temelde kulağa benzeyen Kapak Çevirme Yarışmasıydı. Marka, Cinco de Mayo’yu kutlamak için dijital siparişlerde ücretsiz teslimatı teşvik etmek amacıyla kampanyayı YouTuber ve kendini itiraf eden Chipotle standı David Dobrik’in desteğiyle başlattı:

4. NBA

Spor dünyası kendini bazen biraz ciddiye alabilir.

Elbette, hepimiz insanların tekme atmasını veya top atmasını izlemeyi severiz, ancak bu pek de ölüm kalım sayılmaz.

Ancak, büyük bir oyun sırasında Reddit veya Twitter’da trol avlamak için zaman harcadıysanız, bunun şimdiye kadar olan en önemli şey olduğunu düşünürdünüz.

Ve istatistikler… oh, sonsuz istatistikler.

Neyse ki NBA , sporun aslında eğlenceli olabileceğini fark etti. Bu, istatistiklere açık ancak heyecan verici ve genellikle komik videolara ağırlık veren TikTok pazarlamasının büyük bir odak noktası.

Basketbol ligi, bugüne kadar TikTok’ta 13,8 milyon takipçi ve 330 milyondan fazla beğeni topladı.

Chipotle’a çok benzeyen NBA, son büyüme artışından çok önce TikTok’a büyük bahse giren birkaç markadan biriydi. Aslında, ilk olarak 2016’da platformun öncülü Musical.ly’yi kullanmaya başladı.

5. Fenty Güzellik

TikTok’ta zorlukların ne kadar büyük, uzun süredir devam eden bir trend olduğundan daha önce bahsetmiştim. Ancak platformda büyük viral potansiyeli olan tek içerik türü değiller.

Tutarlı bir şekilde sonuç veren başka bir format, markaların ve etkileyicilerin bize bir şeyi nasıl yapacağımızı gösterdiği mütevazı video eğitimidir.

Doğal olarak, bu tür içerik bazı markalar (ve endüstriler) için diğerlerinden daha iyi sonuç verir.

TikTok’ta sırasıyla 2,6 milyar ve 10,7 milyar görüntülemeye ulaşan #makyaj ipuçları ve #beautyhacks gibi hashtag’lerin popülaritesinin gösterdiği gibi, makyaj endüstrisinde kesinlikle iyi oynuyor.

Fenty Beauty , kanatlı eyelinerın nasıl düzeltileceği veya yuvarlak bir yüzün nasıl konturlanacağı gibi konularda pratik öneriler sunarak eğitim içeriğini TikTok pazarlama stratejisinin ana odak noktası haline getirdi.

Eğitim Serilerimiz İçin: http://digitalmarketmentoring.com/?aff=213

Bizi Youtube’dan takip ederek ayrıcalıklardan yararlanın: https://www.youtube.com/channel/UCAqk72WWxsIezQqJxEgMf1w

İnstagram Sayfalarımız:

https://www.instagram.com/ebayturkiyedropshipping/

https://www.instagram.com/fbturkiyedropshipping/

BU VİDEOLARA GÖZ ATIN:

Ebay Dropshipping 2022 Turkiyede Nasil yapilir ?

Bir yanıt yazın