Müşterileri Memnun Etmenin Yolları

Müşteri hizmetleri, müşterileri memnun etmenin yolları,

Bu yazımızda müşterilerinize katabileceğiniz en iyi değer yolunda sorulan soruların cevabını bulacaksınız:

Müşterileri ikna etme yolları? Müşterileri tanımlamak için yapılması gerekenler nedir? Müşterilerinize nasıl değer katabilirsiniz? Müşteri hizmetleri nasıl yapılır? Müşterileri yakalamanın yolları?

Bir stoksuz satış işini yönetmenin en önemli yönü  müşteri deneyiminizdir .
Müşterilerinizin mağazanızdan bir ürün satın alırken yaşadıkları deneyim,  başarılı olup olmayacağınızı belirleyecektir.

Zamanı geldi…

eBay mağazanız için olumlu geri bildirimler ürettiğinizde, satıcı hesabınızın performansını artırırsınız. Bu, eBay’in arama sonuçlarının ilk sayfasında listelemelerinize daha fazla yer vermesini sağlar. Arama Motoru Optimizasyonuna (SEO) dayalı olduğu için eBay stoksuz satış kuralını hepimiz zaten biliyoruz: İlk sayfaya çıkmak daha fazla satış demektir.

Müşterilerime nasıl harika bir deneyim yaşatırım?

eBay’de yüz binlerce geri bildirim ile en çok puan alan satıcıların en büyük sırrının ne olduğunu bilmek ister misiniz? Müşterilerine sadece kendilerinin bildiği mükemmel bir deneyimi nasıl sunacaklarına dair benzersiz bilgi nedir? Öyleyse tahmin et? Orada böyle bir şey . Müşterilerinize mükemmel bir deneyim sunmak basittir, herhangi bir yerde herhangi bir hizmet alan herkes tarafından bilinir ve sonuç alınmasını sağlar.

Bilinen gerçek hayat kuralını düşünün, bir üründen memnun kaldığınızda ve onu tavsiye etmeyi seçtiğinizde, o ürünün satıcısının daha fazla maruz kalmasına yardımcı olursunuz. Daha fazla maruz kalma genellikle doğrudan satışlara çevrilir. Olumlu geri bildirim aldığınızda eBay’de tam olarak olan budur.

Bir müşterinin olumlu geri bildirim vermesine neden olan nedir?

Müşteriler, deneyimleri beklentilerini karşıladığında olumlu geri bildirim verme eğilimindedir. Mükemmel müşteri deneyimi sağlamak istiyorsanız, mağazanız aşağıdaki alıcıların beklentilerini karşılamalıdır.

Yüksek kaliteli ürünler

Olumlu geri bildirim almanın en önemli yönü kaliteli bir ürün sunmaktır. Bu nedenle ürünlerinizi güvenilir bir tedarikçiden tedarik etmeniz şiddetle tavsiye edilir. Home Depot veya Overstock gibi büyük perakendecilerden eBay stoksuz satış için ürünler tedarik ettiğinizde, tedarikçinizin (perakendeci) güvenilir olduğunu bilirsiniz. Ancak AliExpress veya Iherb gibi bir pazar yerinden ürün tedarik ettiğinizde daha da dikkatli olmalısınız.

AliExpress’te satıcı puanını ürün resimlerinin altında sol üst köşede bulabilirsiniz.

Her iki durumda da, neyi satacağınızı seçerken kontrol etmek istediğiniz şey, ürünün aldığı geri bildirimler ve incelemelerdir, bir pazardan kaynak alırken satıcının aldığı incelemeleri de kontrol edin. Yeni başlayanlar için en az 4,7 yıldız ve en az birkaç yüz geri bildirim içeren ürünler seçmenizi öneririm. Ve en az %97 olumlu eleştiriye sahip satıcı.

Aliexpress’te ürün başlığı altında sunulan inceleme sayısı, sipariş sayısı ve ortalama inceleme oranı.

Net nakliye ve iade politikaları sağlayın

Alıcıların bir ürünü satın almaya karar verdiklerinde kendilerine sordukları ilk sorulardan bazıları “bana ne zaman ulaşacak?” ve “Bir sorun olursa iade edebilir miyim?”. eBay stoksuz satış işiniz için en iyi stoksuz satış tedarikçisini seçtiğinizde bu soruların yanıtlarını öğrenebilirsiniz .

Teslimatı zamanında halledin

Sattığınız ürüne göre ayarlanan nakliye politikasında “elde tutma süresi” adı verilen önemli bir parametre vardır. Bu parametre, malları teslim etmeniz için geçen süreyi ifade eder. Bunların hepsi elektronik olarak yapıldığından, eBay, güncellediğiniz takip bilgilerini paketi “ele aldığınız” an olarak sayar.

Bu nedenle, işleme için belirlediğiniz süre, taahhüt ettiğiniz zamandır. Bu süre içerisinde takip bilgilerini girmeniz gerekmektedir. Sadece başlarken en az 3 gün ayarlamanızı öneririm.

Peki kızgın müşterilerle çevrimiçi ortamda nasıl başa çıkıyorsunuz?

Ele almanız gereken en zorlu müşteri türleri, hüsrana uğramış, kızgın ve kızgın müşterilerdir. Bu müşterilerin çoğu ya sizinle doğrudan iletişim kurabilir ya da size hemen olumsuz bir geri bildirimde bulunabilir. Olumsuz geri bildirim, özellikle eBay’de stoksuz satış yapıyorsanız, hemen düzeltmek istediğiniz çok büyük bir faktördür.

Herhangi bir iletişim kanalınızdan bir müşteri şikayeti aldığınızda, %100 oranında yanıt vermeniz önemlidir. Müşteri şikayetlerine mümkün olan en kısa sürede yanıt vermek, sorunun düzeltilmesi için esastır.

Dinleyin ve Anlayın

Her şeyden önce müşterilerinizin size kızgın olmadığını bilin. Bu nedenle, kişisel olarak almayın. Bunun yerine, konunun sahipliğini ve kontrolünü kazanın, ancak süreçte asla duygusal olmayın.

Bu, müşterinizin hayal kırıklıklarıyla dolup taştığı aşamadır. Bu yüzden kelimelere kızmalarını bekleyin. Kesintisiz dışarı çıkmalarına izin verin. Dinleyin ve nereden geldiklerini anlayın.

Özür dilemek

Bir özür, müşterinin hayal kırıklığını anladığınızı bilmesini sağlar. Kızgın müşteriye duyulduğunu ve anlaşıldığını hissettirir. Bir şekilde öfkelerini dağıtır ve sakinleşmelerine yardımcı olur. Özür dilemeniz güveni yeniden tesis etmenizi sağlar. Hata ne olursa olsun müşterilerden özür dileyin.

Mağazanızı Ve Zamanınızı Yönetin

Doğru müşteri hizmetinin nasıl olacağınızı öğrendiniz ve artık ürünlerinizi bulup listelemeye hazırsınız, tebrikler! Peki ürünlerinizin kontrolünü nasıl sağlayacağınızı, zamanınızdan tassarruf ederek işinizi nasıl büyüteceğinizi biliyor musunuz? Bunu bilmiyorsanız durum sizler için pek de iyiye gitmeyebilir ancak merak etmeyin, size nasıl yapacağınızı anlatacağım:

Vakit Kazan

Siparişlerinizin durumunu bilmek stok takibi yapmanıza, ürün fiyat artışlarına bakmanıza yardımcı olur. Çok sık yaşanan olası stok bitimi veya fiyat yükselişi durumlarında buna önceden hazırlıklı olduğunuz için hem yeni bir tedarikçi bulmaya uğraşmaz, hem de paranızı kaybetmezsiniz. Peki tüm bunları nasıl yapacaksınız ? Cevap basit : Akınbaba ile…

Okyanusi ve Digital Market Mentoring’in yaratıcılarından Dropshipping’in yenilikçi yüzü Akınbaba!

Akınbaba, reform ve yenilikle sizlere şunları sunar;

  • Tek bir tıklama ile istediğiniz bir ürünün tüm detaylarını kopyalayıp anında Facebook Marketplace ve eBay’e yapıştırabileceksiniz. Ve size en önemli kısımdan, zamandan tasarruf etmeyi ve minimum girdi ile maksimum kar elde etmeyi amaçladığımızdan bahsetmiyoruz bile.
  • Diğer bir nokta ise Web Sitemizden kopyaladığınız ürünleri PC, Tablet ve Mobil cihazlarda görüntüleyebilecek ve filtreleyebileceksiniz.
AKINBABA

Harika değil mi? Biz de senin gibi düşündük.

Amacımız yeni dünyada kendini ileriye taşıyan, kendini geliştiren, stoksuz satış yapan tüm bireylerin güvenliğini sağlamaktır.
Akınbaba‘ya şimdi kayıt ol, 2 gün ücretsiz dene…

Ne düşünüyorsun?

Müşterileri memnun etmenin yolları hakkındaki düşüncelerinizi, merak ettiğiniz soruları ve görüşlerinizi yorumlar bölümünden bize iletebilirsiniz. Başarılar dilerim…

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı 1-13.png

Eğitim Serilerimiz İçin: https://akademi.digitalmarketmentoring.com/courses/?ref=332

Bizi Youtube’dan takip ederek ayrıcalıklardan yararlanın: https://www.youtube.com/channel/UCAqk72WWxsIezQqJxEgMf1

Bizi Facebook, Telegram ve Forum kanallarımızdan takip ederek toplu yardımlaşma ağlarımızda istediğiniz soruları bulabilir, sorabilir ve görüşlerinizi bize iletebilirsiniz.

Bir yanıt yazın