SEO Nedir, Nasıl Yapılır? eBay SEO

seo, seo nedir, seo nasıl yapılır

eBay SEO açılımı Search Engine Optimization. eBay SEO’nun temel amacı, mağazanızın ürünlerini eBay’in arama motorunda düzgün bir şekilde indekslemektir, böylece arama sonuçlarının ilk sayfasında sıralanırlar.

Dropshipping iş modelini kullanarak eBay’de bir ürün sattığınızda, ürünlerinizin satılmasını sağlayan iki unsur vardır. İlki, eBay’de sıcak ürünler bulma ve daha sonra Amazon gibi başka bir web sitesinden daha ucuz bir fiyata tedarik etme konsepti olan Perakende Arbitraj (veya Online Arbitraj) olarak adlandırılır.

İkinci unsur, bu kılavuzun size yol göstereceği SEO sürecidir. Hem mağazanıza yeni bir ürün eklerken yapılması gerekenleri hem de devam eden bir optimizasyon süreci olarak sonrasında yapılması gerekenleri kapsayacaktır.

Yayınlamadan önce optimize edebileceğiniz parametreler şunlardır:

Devam eden optimizasyon şunları içerir:

Son olarak, eBay’de optimize edilebilecek işletme politikaları gibi genel hesap ayarları vardır.Listelerinizi arama sonuçlarının ilk sayfasında sıralamak için eBay SEO’yu kullanın

eBay SEO nasıl çalışır?

Listelerinizi optimize etmek, eBay’deki en önemli performans parametrelerini etkiler:

  • Gösterimler
  • Görüntülemeler (Tıklama oranı)
  • Satışlar (Satış oranı)

Gösterimler , listenizin rakiplerinizin listeleriyle birlikte arama sonuçlarında görünme sayısıdır.eBay’de “Köpek oyuncağı” terimini aradığımda, görünen her liste bir izlenim aldı

Görüntülemeler (Tıklama oranı ), potansiyel bir alıcı ilk sayfada elde ettikleri sonuçların listesinden girişinizi tıkladığında oluşturulur. Görüntüleme sayısını gösterim sayısına bölerek elde ettiğiniz yüzdeye tıklama oranı da denir.

Görüntüleme sayısı her zaman gösterim sayısından daha küçüktür , çünkü potansiyel alıcılardan bazıları arama sonuçlarında listenizi görebilir, ancak bir rakibin ürününe tıklamayı seçebilir.

Satışlar (satış oranı) , listelemenizin ürün sayfasının toplam görüntüleme sayısından yaptığınız satışların sayısıdır. Satışları görüntüleme sayısına bölerek elde ettiğiniz yüzdeye satış oranı denir.

Search Engine Optimization

eBay hunisi

Potansiyel alıcıların trafiğinin eBay’de nasıl davrandığını anlamak, optimizasyon sürecinin anahtarıdır. Potansiyel alıcılar, gösterim oluşturan bir şey arar, ardından bir ürüne tıklayıp bir görünüm oluşturur ve ardından bir satın alma işlemi gerçekleştirir ve bir satış oluşturur.

Bu sadece benim uydurduğum bir teori değil, eBay satıcı merkezindeki trafik raporlarının yapısı bu şekilde.

eBay’de organik trafiğin nasıl çalıştığıyla ilgili şaşırtıcı olan şey, listeleme performansınızın aslında ne kadar trafik aldığınızı etkilemesidir.

eBay’e yeni bir ürün eklediğinizde, hemen bazı gösterimler alır. Herhangi bir tıklama ve satış oluşturmazsa, eBay yakında arama sonuçlarında göstermeyi bırakacaktır. Öte yandan, eğer bir satış yaratırsa, giderek daha fazla teşhir almaya başlayacaktır .

eBay SEO çabalarınız ücretsiz trafiğe dönüşür.

Adım adım eBay SEO listeleri nasıl optimize edilir

Mağazanıza bir ürün listelerken sonraki yönergeleri adım adım izleyin. Satmayı planladığınız gerçek bir ürünü optimize ederken bu kılavuzu okumanız önerilir . bu pratik bir rehberdir ve onu uygulamak en önemli kısmıdır.

Fiyat Optimizasyonu

Sniping tekniğini kullanarak dropshipping ürünleri bulduğunuzda, genellikle eBay’de kanıtlanmış satış geçmişi olan ürünleri arar ve ardından bunları başka bir web sitesinde, örneğin dropshipping tedarikçisi Amazon’da daha ucuz bir fiyata tedarik edersiniz .

Fiyat optimizasyonu , ürününüz için rekabeti kazanacak rekabetçi bir fiyat seçme sürecidir. Örneğin, aşağıdaki resimde kıstırdığım ürün 61 defa 15.36 dolara satıldı. Ali Express’te 3,99$ + 4,74$ kargo ücreti – ne kadara satmalıyım?eBay’de 61 satış, satış başına 15,36$… Bu dropshipper bir üründen 936$ sattı!3,99 $ + 2,75 $ standart nakliye kesinlikle karlı

Optimal satış fiyatı , rekabeti kazanan ve beni karlı tutan fiyattır. Örneğimizde, ürünü 14,99$’a satmak, rakibimin 15,36$’ından daha düşük ve bu da tahmini 4,20$’lık bir kârla sonuçlanıyor.

Başlık optimizasyonu

eBay’de sattığınız ürünün başlığını optimize etmenin iki ana amacı vardır. Birincisi, gösterimlerden görüntülemelere dönüşüm oranını artırmak, ikincisi ise ürünü uzun kuyruklu anahtar kelimeler için sıralamak.

Bu kılavuzu okumadan önce eBay SEO optimizasyonunu duyduysanız, muhtemelen ürünlerin başlıklarını optimize etmenin arama motoru optimizasyonu sürecinin en önemli yönlerinden biri olduğunu duymuşsunuzdur. Bu birkaç yıl önce doğru olabilirdi, o zamanlar başlıkları ayarlayarak arama motorunu değiştirebiliyordunuz.

Bugün başlık optimizasyonu, ürününüzün eBay’deki sıralamasını hala etkileyebilir, ancak buna SEO sürecinin en önemli parçası demek zor. 1-2 dakika optimize etmeyi hedeflemenizi öneririm, eğer 10-20 dakika için başlıkları optimize ederken bulursanız, muhtemelen çoğunlukla zaman kaybıdır.

Tıklama oranını artırmak için başlıkları optimize etme

Tıklama oranı, ürününüzü arama sonuçlarında gördüklerinde tıklayan kişilerin yüzdesidir. Daha profesyonel terminolojide, gösterimlerden görüntülemelere dönüşüm oranıdır.

Potansiyel bir alıcının başkalarını değil de başlığınızı tıklamasına neyin neden olacağını tanımlayan teknik kurallar yoktur. Ancak en iyi uygulama, eBay’de sattığınız ürünü aramak ve başlığınızı ilk sayfada yer alan diğer ürünlerle eşleştirmektir.

Önemli: En üst sıradaki rakibinizin unvanını kullanırsanız, tam olarak ne sattığınızı açıkladığından emin olun. Yanıltıcı bir unvan, alıcınızın size karşı dava açmasına neden olabilir, bu davalar genellikle alıcının lehinde karara bağlanır ve iade etmek zorunda kalırsınız.

Öğe özellikleri ve kategori optimizasyonu

Listelerinizin ürün özelliklerini optimize etmek, ürün sıralamasını büyük ölçüde etkileyebilir. eBay SEO optimizasyonunun bir sonraki adımıdır. Geçtiğimiz birkaç yılda, eBay, eBay kataloğunu ve ürün özelliklerini daha iyi kategorize etme çabalarının bunu yapmanın yollarından biri olduğunu tekrar tekrar belirtiyor.

eBay’in daha iyi ürün özellikleri alması önemli olduğundan, bu talebi karşılayan listelemelerin eBay’den daha fazla trafik alması şaşırtıcı değildir.

Öğe özellikleri nasıl optimize edilir

Doğru kategoriyi seçtikten sonra, doldurmanız gereken ürün özelliklerinin bir listesini alırsınız. Ayrıca kendi özelliklerinizi de ekleyebilirsiniz ve gelişmiş damla nakliyeciler bunu yapma eğilimindedir.

Boş öğeye özel alanlara ne doldurulacağı konusunda bilgi edinmek için aşağıdaki kaynaklardan birini kullanabilirsiniz:

  • eBay’deki rakipleriniz , ürün özelliklerinin en azından bir kısmını zaten doldurdu. Ürünü satın aldığınız dropshipper ve eBay’de ürünün başlığını araştırırsanız bulabileceğiniz diğer satıcılar sizin için işin bir kısmını yaptı, onu kullanın.
  • Aliexpress’teki ürün sayfası, bazı durumlarda bir özellik listesi de dahil olmak üzere ürün hakkında birçok bilgi içerir.

Ürün özellikleri, eBay’deki her ürün sayfasında ürün açıklamasında ilk olarak görünür

Görüntüleri optimize etme

Listelerinizin görüntülerini optimize etmek, eBay dönüşüm hunisinin tüm aşamalarını etkileyebilir:

İzlenimler : Bu doğrulanmış bir teori değil, ancak bazı insanlar rakiplerinizden daha fazla görüntüye sahip olarak eBay’in listenizi daha üst sıralara çıkaracağını söylüyor.

Tıklama oranı (gösterimlerden görüntülemelere dönüşüm oranı): İnsanlar resimleri metinden daha iyi okuma eğilimindedir ve daha iyi bir başlığa sahip olandan daha iyi bir resme sahip bir tıklama alma şansı daha yüksektir.

Satış oranı (görüntülemelerin satışa dönüştürülmesi): Ürün sayfasında daha fazla görsel sunduğunuzda, özellikle görseller ürün hakkında daha fazla perspektif gösteriyorsa, potansiyel alıcılarınızın satın alma kararı vermesi daha kolay olur.

Listeye daha fazla resim ekleme

Ali Expres’teki ürün sayfasından görseller alarak başlayın. Çoğu durumda Ali Express’teki satıcılar, görsel bölümünde ve ürün açıklamasında farklı görseller kullanır.

Üstelik Ali Express’te ürünü satın alan ve görsel ile yorum bırakan alıcıların paylaştığı incelemeler bölümünde harika fotoğraflar bulabilirsiniz.Bu resim sadece Ali Express’teki ürün açıklamasının alt kısmında göründü.

Ardından, eBay’de rakiplerinizden görüntüler arayın ve bunları da kaynaklayın. Aslında, burada eBay’deki diğer satıcılardan fotoğraf çekmenin fikri mülkiyet haklarını ihlal edebileceğinden bahsetmek benim sorumluluğum. Birçok satıcı hala bunu yapıyor, ancak bu dikkate almanız gereken bir şey.

Son olarak, bazı stoksuz göndericiler , mevcut görüntülerin üzerine çizimler ekleyerek yeni görüntüler oluşturmak ve bunu yeni bir görüntü olarak eklemek için bir grafik tasarım aracı olan Canva’yı kullanır . Bence çok fazla zaman alıyor ama tasarım işinden hoşlanıyorsanız – bunun için gidin.

Ana resmin seçilmesi

Liste için resim toplamayı tamamladığınızda, arama sonuçlarında görünecek ana resmi seçmek size kalmış. Burada doğru ya da yanlış yoktur – arama sonuçlarında daha fazla kişinin girişinizi tıklamasına neden olacağına inandığınız görseli seçin

Ürün açıklamasını optimize etme

eBay’deki ürün açıklamasını , çoğunlukla, izlenmelerin satışa dönüşüm oranını artırmak amacıyla optimize edebilirsiniz.

Bazı insanlar ürün açıklamalarını okumaya ve yeniden yazmaya çok yatırım yapar. Ancak bu, genellikle en düşük maliyetli optimizasyonlardan biridir, bunu yapmak çok zaman alır ve satacak daha fazla ürün bulmak için daha fazla araştırma yapmak için aynı miktarda zaman harcamak, muhtemelen zamanınız için daha iyi bir yatırımdır. .

eBay listelemelerinizin ürün açıklaması için önceden tasarlanmış bir şablon edinmenin birkaç yolu vardır.

  • Ürün açıklaması yazma kılavuzu
  • Çevrim içi diğer şablon kitaplıkları hem ücretsiz hem de ücretli HTML şablonları sunar ve Google’da kolayca bulunabilir
  • Fiverr , serbest çalışanlar için bir pazar yeridir , birçoğu tek ürün şablonu tasarlamaktan tüm eBay mağazanızın görünümünü özelleştirmeye kadar hizmetler sunar.

SEO optimizasyonu işlemini tamamladığınızda ilanlarınız yayına hazır hale gelir. Mağazanızdaki aktif listelemelerle, çabanız listeleme öncesi optimizasyon aşamasından devam eden optimizasyon aşamasına ilerlemektedir.

eBay SEO’nun en önemli kuralı

Listeleri yayınlamadan önce optimize etmek, SEO sürecinin sadece bir kısmıdır, diğer kısım ise mağazaya sürekli yeni ürünler eklemeyi, düşük performans gösterenleri kaldırmayı ve olumlu geri bildirim üretmeyi içeren mağazanın devam eden optimizasyonudur .

eBay SEO’nun en önemli kuralı, daha fazla satış elde etmek için hem listeleme öncesi optimizasyonu hem de devam eden optimizasyonu yapmanız gerektiğidir .

Devam eden optimizasyon ipucu #1: Sürekli listeleme

Mağazanıza yeni bir ürün eklediğinizde, eBay arama motoru, gösterimleri görüntülemelere ve görüntülemeleri satışa ne kadar iyi dönüştüreceğini henüz bilmiyor. Bu nedenle, eBay gibi arama motorları, onları değerlendirmeyi bitirene kadar yeni listelere daha fazla trafik çekme eğilimindedir.

Mağazanıza sürekli olarak yeni ürünler listeleyerek, yeni ürünlerin viral hale gelmesi ve daha fazla satış yapması için fırsatlar yaratmaya devam edersiniz. Bir ürün viral hale geldiğinde, tüm mağazaya daha yüksek bir sıralama ve daha fazla trafik getirir. Bir ürünü günde en az bir kez listelemenizi öneririm.

Devam eden optimizasyon ipucu #2: Düşük performans gösteren listeleri kaldırma

eBay’deki her mağaza, Satış Oranından etkilenir ; bu, her ay yaptığı satış sayısının o mağazadaki aktif listeleme sayısına bölünmesiyle elde edilir. Tek bir ürün için aynı terimi kullandığımıza dikkat edin, ancak ürün düzeyinde satış oranı, satış sayısının görüntüleme sayısına bölümüdür.

Bu biraz kafa karıştırıcı gelebilir, ancak bunlar pazarlamacıların “yüzdesi” demek yerine kullandıkları süslü kelimelerdir. Mağaza satış oranınız, mağazanızda satış yapan listelemelerin yüzdesidir, ürün satış oranınız, ürününüzün aldığı görüntülemelerden yaptığı satışların yüzdesidir.

Satış getirmeyen ilanlar, diğer ilanların arama sonuçlarında daha alt sıralarda yer almasına neden olabilir ve bunların mağazadan kaldırılması önerilir.

Devam eden optimizasyon ipucu #3: Olumlu geri bildirim oluşturun

Olumlu geribildirim aldığınızda, satıcı sıralamanız yükselir ve eBay arama motoru ürünlerinizi daha üst sıralarda tutar. Bu, mükemmel müşteri hizmetinin eBay’de potansiyel alıcıların trafiğine dönüştüğü anlamına gelir.

Optimizasyon ipucu #4: rekabetçi iş politikaları

Alıcılarınıza ne kadar çok teklif etmeniz gerekiyorsa, o kadar rekabetçi olursunuz ve dolayısıyla o kadar fazla trafik ve satış yaratırsınız. Gönderim ve iade politikalarınızı eBay’deki diğer satıcıların sunmadığı gönderim ve iade seçeneklerini sunacak şekilde ayarlayarak rekabet avantajı elde edebilirsiniz.

Bunun en iyi yanı, eBay’de iş politikaları oluşturarak satış yapmaya başladığınızda yalnızca bir kez kurmanız gerektiğidir, bu kılavuzdaki diğer her şeye kıyasla en kolay SEO tekniğidir.

Aletlerin var, şimdi git satış yap

Umarım bu eBay SEO kılavuzunu okumaktan zevk almışsınızdır , mağazanızdaki listeleme optimizasyon sürecinde hangi teknikleri uygulamayı seçtiğinizi yorumlarda bana bildirin . Sözcük işlemine vurgu yapmak için sonuca vardım .

Bir iş kurmak sadece zaman ve çaba değil, aynı zamanda bir süreç oluşturma zihniyetini de gerektirir. Tekrar tekrar tekrarlamayı ve iyileştirmeyi gerektirir. Satacak ürünleri bulmak, optimize etmek ve her hafta planlamak her zaman eğlenceli değildir, ancak büyümenin en iyi yolu budur.

Sonunda, süreç çalıştığında sonuç getirir ve sizin yerinize bir sanal asistana veya bir çalışana bunu yapmasını öğretebileceksiniz. O zamana kadar pozitif kalın ve tutarlı kalmak için elinizden gelenin en iyisini yapın. İşinizi düzgün bir şekilde yürüttüğünüzden emin olmak için takviminizde buna zaman ayırın ve hatırlatıcılar ayarlayın.

Ne düşünüyorsun?

Ebay SEO hakkındaki düşüncelerinizi, merak ettiğiniz soruları ve görüşlerinizi yorumlar bölümünden bize iletebilirsiniz. İşinizi büyütmeniz için gerekecek mentaliteye sahip olmanız için yazdığımız makalelerin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı 1-13.png

Eğitim Serilerimiz İçin: Okyanusi Üniversitesi

Bir yanıt yazın