Sevdiğiniz İşi Yaparak Para Kazanın: 8 Adımda Hobiden İşe

Bir hobi nasıl işe dönüştürülür

Bir yapımcı, ahşap işleri yapan bir hobi işinde çalışıyor.

Para kazanabileceğiniz oldukça yaygın bazı hobiler vardır; örneğin el sanatları pazarında örgü yün eldivenler gibi bitmiş el yapımı ürünler satmak. Ancak çoğu hobinin pazarlanabilir bir açısı vardır. Müzisyenler örnek satabilir veya gitar dersleri verebilir. Oyuncular, içerik oluşturucu ekonomisine katılabilir ve akış etrafında bir iş kurabilir. Bahçıvanlar, yerel restoranlara tedarik etmek için reçel ve turta yapmak için meyve satmak veya hasat etmek için tohumları fidelere dönüştürebilir.

Bir hobiyi işe dönüştürmek için, motivasyonlarınız ve fikrinizin uygulanabilirliği hakkında kendinize sormanız gereken birkaç soru var . Ayrıca çalışma alanınızda değişiklikler yapmanız, bir iş öğrenme eğrisi sürmeniz ve finansman seçeneklerini değerlendirmeniz gerekebilir. Buna sonra geleceğiz. İlk olarak, bir hobi ile bir iş arasındaki farkı tanımlayalım.

Hobi vs iş: fark nedir?

Birden çok renkli iplik makarası bir rafı sıralar

Bazı durumlarda, bir hobi ve bir iş bir ve aynı olabilir. Hobiniz, mesai saatleri dışında ve boş zamanlarınızda uğraştığınız şeydir, ancak bu hobilerin sonuçlarını parayla da değiştirebilirsiniz.

1. İş modelinizi belirleyin

Bir iş seviyesine yükseltme aşamasındaysanız, muhtemelen hobinizde ustalaşmışsınızdır. Zanaatınızın doğasına bağlı olarak ne tür bir iş yürütebilirsiniz? İşinizi evden mi yürüteceğinizi, tek başınıza mı yoksa bir iş ortağıyla mı yürüteceğinizi ve sürecin herhangi bir bölümü için dış kaynak kullanımına mı yoksa kiralamaya mı ihtiyacınız olduğunu belirleyin. Bitmiş mal veya hizmet satacak mısınız? İnternetten mi yoksa şahsen mi satmayı planlıyorsun? Ya da belki yukarıdakilerin bir karışımı?

Bir iş planı yazmak yalnızca bu soruları yanıtlamakla kalmayacak, aynı zamanda gerekli finansman, lansman zaman çizelgesi ve ek ihtiyaçlar gibi konuların belirlenmesine de yardımcı olacaktır. Dış finansman aramayı seçerseniz, bir iş planı, yatırımcılara konuşmanızı çerçevelemenize yardımcı olur.

Büyüdükçe iş yapınızın değişebileceğini unutmayın. Ne zaman Kerry Butt ‘ın mum yapma hobi gelir onun ana kaynak daha onu daha sevinç getirdi, onu yukarı fırlattı. Şimdi işi, Red Sky, tek odak noktası.

2. Markanızı geliştirin

Nötr bir yüzeyde bir dizi markalı mum ve ambalaj düzenlenmiştir.

Diyelim ki takı tasarımıyla uğraşıyorsunuz, belki parçalarınızı arkadaşlarınıza hediye ediyor veya satıyorsunuz. Bu hobiyi bir işe dönüştürürken, işiniz bir markaya bağlı olmalıdır. Marka, neyi temsil ettiğiniz, marka sesiniz, görsel yönergeleriniz ve marka hikayeniz dahil olmak üzere ürününüz veya hizmetinizle ilgili her şeyi tanımlar .

Güçlü bir marka, web sitenizi, logo tasarımı , sosyal medya içeriği ve paketleme gibi marka varlıklarını bilgilendirecektir .

3. Finansman seçeneklerini değerlendirin

İşletmeniz bir hobiden doğduysa, muhtemelen ürününüzü üretmek için gereken ekipmanın çoğuna zaten sahipsiniz. Ancak geçiş yapmak için makineleri yükseltmeniz, malzemeleri toplu olarak satın almanız ve hatta evinizdeki odaları özel çalışma alanlarına geçirmeniz gerekebilir.

4. Süreçlerinizi ve çalışma alanınızı kolaylaştırın

Bir kişi endüstriyel bir dikiş makinesinde çalışıyor

Garajınızda hobi olarak mobilya yapımıyla uğraşmak bir şeydir, ancak alan ahşap işleme işine geçiş için en verimli şekilde kurulmuş mu? Uzayda bir hobi olarak yaptığınızdan daha fazla saat geçireceksiniz. 

Ergonomiyi (daha iyi bir sandalye, yorgunluk önleyici paspaslar), çalışma alanınızın akışını (montaj hattı stilini üretmek için işlerin nasıl düzenlendiğini) ve alanınızın ve süreçlerinizin havalandırma ve güvenlik için yasal gereklilikleri karşılayıp karşılamadığını düşünün. 

Melissa Butler mutfağında ruj yapmaya başladığında hala Wall Street’te tam zamanlı çalışıyordu. Finans sektöründen ayrılmaya ve küçük işletmesini gerçek anlamda kullanmaya karar verdiğinde, mutfak laboratuvarının artık sürdürülebilir olmadığını fark etti. Lip Bar operasyonları bir fabrikaya taşınarak Melissa’nın güzellik endüstrisi düzenlemelerini ölçeklendirmesine ve bunlara uymasına izin verdi.

5. Satış kanallarınızı seçin

Doğru satış kanalları, pazarlama bütçeniz düşük olsa bile doğru kitlelere ulaşmanıza yardımcı olabilir. El yapımı ürünler yapıyorsanız, markanız ve e-posta listeniz üzerinde sahiplik sahibi olmak için kendi web sitenizi kurun, ancak aynı zamanda el yapımı alıcıların sizi keşfedebileceği Etsy gibi bir pazaryerinde satış yapmayı deneyin . 

Bir komedyen gibi bir hobi olarak çevrimiçi içerik oluşturucuysanız veya kendin yap ev tadilatları için sanal sınıf abonelikleri satıyorsanız, kişiliğinizin parlayabileceği kanalları düşünün. TikTok, influencer’a dönüşen birkaç marka için bir sıçrama tahtası oldu ve artık Shopify’ın entegrasyonuyla TikTok’ta satış yapabilirsiniz .

6. Markanızı başlatın ve pazarlayın

Fırlatma zamanı! Uzun yıllardır hobinizle ilgileniyorsanız ve ailenizden ve arkadaşlarınızdan destek aldıysanız, yeni markanızı ağızdan ağza tanıtmaya yardımcı olmak için bu sadık hayranlarla başlayın. Bu insanlara ilk müşterileriniz gibi davranın ve ilişkiyi bu şekilde besleyin. Vızıltı oluşturmak ve e-posta listenizi ve takipçilerinizi büyütmek için resmi lansmanınızdan önce sosyal medya hesapları ve bir Çok Yakında sayfası oluşturun.

7. Sınırları belirleyin

Hobiler genellikle hayatla sorunsuz bir şekilde bütünleşir – TV karşısında örgü örmek, yatak odanızda oyun oynamak – ancak bir işletmeye geçmeyi düşünüyorsanız, bu alanlar artık sizin için çalışmayabilir. Çalışma alanlarınızı yaşam alanlarınızdan ayırmanız, sınırlar oluşturmanıza ve sağlıklı bir iş-yaşam dengesini korumanıza yardımcı olacaktır.

8. Kendinizi ölçeklendirmek için ayarlayın

İyimserliği ve mavi gökyüzü düşüncesini benimseyin: hobiye dönüşen işiniz, talebi karşılamak için çabalamanıza neden olabilir. Rüya bu! Sürprizlere kapılmayın ve yavaş müşteri hizmetleri ve tükenmiş ürünlerle yeni hayran kitlenizi rahatsız etme riskine girmeyin. Her bir satış dönüm noktasında nasıl ölçekleyeceğinizi düşünün: örneğin günde bir, 10 veya 50 satış. Büyük resme odaklanabilmeniz için en az sevdiğiniz görevleri bir VA veya yarı zamanlı çalışana dış kaynak sağlamak anlamına gelse bile, erken yardım alın.

Eğitim Serilerimiz İçin: http://digitalmarketmentoring.com/?aff=213

Bizi Youtube’dan takip ederek ayrıcalıklardan yararlanın: https://www.youtube.com/channel/UCAqk72WWxsIezQqJxEgMf1w

İnstagram Sayfalarımız:

https://www.instagram.com/ebayturkiyedropshipping/

https://www.instagram.com/fbturkiyedropshipping/

BU VİDEOLARA GÖZ ATIN:

Drop shipping – eBay UK Dropshipping İçin Eksiksiz Bir Kılavuz 2022

Bir yanıt yazın