Shopify Mağazalarınızı Pazarlamak İçin En İyi 5 Düşük Bütçeli Pazarlama Püf Noktası

1. E-posta ile Pazarlama

eposta pazarlama

E-posta ile pazarlama, müşterilerinizle uzun süreli ilişkiler kurmak için en güçlü pazarlama araçlarından biridir. Dahası, diğer reklam yöntemlerinin çoğundan nispeten daha ucuzdur.

Bunun nedeni, e-posta veritabanınızda zaten bulunduğunuz için hedef kitlenize ulaşmak için para harcamanıza gerek olmamasıdır.

İşin zor kısmı, hedef kitleye yetecek kadar büyük bir e-posta veritabanı oluşturmaktır. İzleyiciler neden size e-posta adreslerini göndermek ve bülteninize abone olmak istesinler?

Yaratıcı olduğun kısım budur. İzleyicilere e-posta adresleri karşılığında değer sunun.

Örneğin, Kişisel İndirim Shopify Uygulaması, mağazanızdaki tüm yeni aboneler için indirim ödülleri sunar. Bir izleyici e-posta adresini gönderdiğinde, indirim kodunu postasına alacaktır. Uygulama, ayda 50 ücretsiz e-posta abonesi sunar, bu nedenle yalnızca listeniz aşamalı olarak oluşmaya başladığında harcamaya başlamanız gerekir.

2. Kaliteli İçeriğe Sahip Aktif Bir Topluluk Oluşturun

mağazanızı pazarlamak için aktif bir topluluk oluşturun

Markanızın etrafında kaliteli bir kitle oluşturmanın en etkili yollarından biri, ürününüz veya markanızla ilgili bir insan topluluğu oluşturmaktır. En iyi yanı, size bir kuruşa mal olmamasıdır. Topluluğunuzu sıfırdan oluşturmaya çalışmanız yeterlidir.

Örneğin, bir Facebook Sayfası oluşturmak, ürününüz veya markanızla bağlantı kurmak için bir topluluk oluşturmanın mükemmel bir yoludur.

Topluluğun ilgisini canlı tutmak için kaliteli içerik, resimler, videolar ve gönderiler sağlayın.

Topluluğu olabildiğince çok değer ve içerikle beslemeye çalışın ve gönderilerine yanıt vermeye devam edin.

3. Etkileyenler Bulun, Bir Fiyat Pazarlığı Yapın

sosyal medya etkileyici

Etkileyici pazarlama, etkileyiciler ve marka sahipleri arasındaki işbirliğini içeren bir sosyal medya pazarlama tekniğidir. Influencer’lar Facebook, Instagram, Youtube vb. Sosyal medya platformlarında ‘internet ünlüleridir’. 

Binlerce sadık takipçi ve birçok farklı popüler niş ile, nişinize doğru kitleye sahip bir influencer bulmak çok faydalı olabilir. Onlarla bir shoutout kampanyası yürütün ve ürününüzü veya markanızı hedef kitlelerine önermelerini sağlayın.

Doğru influencer ve iyi bir kampanya, mağazanıza binlerce ziyaretçi ve satış getirebilir. Nişinize uyan bir etkileyiciyi bulun ve bir shoutout için bir fiyat için pazarlık yapın. Birbirinizi tanımak için düşük bir başlangıç ​​fiyatı için pazarlık yapmaya çalışın. 

Bir etkileyiciyle anlaşmaya vardığınızda, en az iki tane daha etkileyiciyi işe almaya çalışın. Üç farklı etkileyiciyle en az üç kampanya yürütmek, hangi etkileyicilerin işi bildiği ve seçtiğiniz nişin ne kadar popüler ve talep gören olduğu konusunda size en iyi sonuçları verecektir.

4. Uluslararası Pazarı Hedefleyin

uluslararası e-ticaret pazarlaması

Çoğu reklamveren, reklam paralarını ABD ve Kanada pazarlarında harcıyor çünkü bunlar en büyük pazarlar. Ama ne kadar büyüklerse, rekabet o kadar şiddetli olur. 

Bu nedenle, ürünün herhangi bir talebi olup olmadığını görmek için yalnızca ürün testi aşamasındaysanız, ABD ve Kanada kitlelerini hedeflemek ucuz veya etkili olmayacaktır.

Bunun yerine, ürün reklamlarınızı Avrupa ülkeleri ve ABD dışındaki ülkelerde daha iyi test etmelisiniz. Çok daha yüksek ve daha ucuz bir katılım oranı yaşayacaksınız.

Ardından, reklamınız yeterince ilgi ve etkileşim aldıktan sonra, daha pahalı pazarlar için aynı reklam kopyasını oluşturun. Facebook reklam yayınınız zaten daha ucuz uluslararası izleyicilerden beğeniler, yorumlar ve paylaşımlar alacağından, zaten sosyal kanıtınız var.

Yani sıfırdan başlamanıza gerek yok. Bu yöntemle, ürününüzün herhangi bir talebi olup olmadığını bilmeden önce reklam bütçenizi pahalı pazarlarda harcamak zorunda kalmazsınız. 

5. Daha Ucuz Ürünler Daha Ucuz Reklamcılığa Yol Açıyor

pazar ucuz ürünler

Ucuz ürünler satmak, izleyicinin satın alma dürtüsünü tetiklemek için çok fazla ikna etmeyi gerektirmez. Oysa pahalı ürünler satmak çok daha fazla güven ve reklamlara daha inandırıcı çaba gerektirir.

Pahalı ürünler satmak daha karlı olsa da, özellikle işinizin ilk aşamalarında bunlara yapılan reklam harcaması çok daha yüksektir.

Bu nedenle, başlarken daha ucuz ürünler, 50 $ ‘a kadar veya daha düşük ürünlerle gidin. Reklamlar daha ucuz olacak ve aynı anda birden fazla ürünü test edebilirsiniz.

Reklamcılıkta başarının anahtarı test etmek, test etmek ve daha fazla test etmektir. Birden fazla açıyı test etmek için kendinize yeterince pazarlama bütçesi bırakmazsanız, kendinizi oyunun dışında bulacaksınız. Düşükten başlayın ve yavaşça merdiveni tırmanın.

Eğitim Serilerimiz İçin: https://digitalmarketmentoring.com/?aff=213

Bizi Youtube’dan takip ederek ayrıcalıklardan yararlanın: https://www.youtube.com/channel/UCAqk72WWxsIezQqJxEgMf1w

İnstagram Sayfalarımız:

https://www.instagram.com/ebayturkiyedropshipping/

https://www.instagram.com/fbturkiyedropshipping/

Bir yanıt yazın