TikTok’ta Nasıl Para Kazanılır: Para Kazanmak için 7 Fikir

TikTok’ta en çok parayı kim kazanıyor?

Geçen yaz Forbes , en yüksek ücretli TikTok yıldızlarının açılış listesini yayınladı:

  1. Addison Rae Easterling , 5 milyon dolar (84.3 milyon takipçi)
  2. Charli D’Amelio , 4 milyon dolar, (124.3 milyon takipçi)
  3. Dixie D’Amelio , 2,9 milyon dolar, (55 milyon takipçi)
  4. Loren Gray , 2,6 milyon dolar, (54 milyon takipçi)
  5. Josh Richards , 1,5 milyon dolar, (25.5 milyon takipçi)
  6. Michael Le , 1,2 milyon dolar, (50.1 milyon takipçi)
  7. Spencer X , 1,2 milyon dolar, (54.7 milyon takipçi)

Bu kullanıcıların her biri 12 ayda bir milyon dolardan fazla kazandı ama bunu nasıl yaptılar? En çok kazanan kullanıcıların TikTok’ta para kazanma yollarından bazılarını gözden geçirelim.

TikTok’tan nasıl para kazanılır?

TikTok’ta marka sponsorlukları, mal satma ve feed içi reklamlar oluşturma dahil para kazanmanın birçok yolu vardır. Çoklu gelir akışları daha fazla güvenlik sağlar, ancak nasıl karar verirken sen edeceğiz TikTok gerçek para kazanmak, en büyük faktör ise izleyici .

1. TikTok Yaratıcı Fonuna Katılın

Daha önce de değindiğimiz gibi, önemli bir takipçi kitlesi edinmiş kullanıcılar TikTok Creator Fund aracılığıyla para kazanmayı düşünebilir .

İçerik Oluşturucu Fonu’ndan elde edilen gelir, kullanıcıdan kullanıcıya değişiklik gösterebilir ve hedef kitlenizin boyutu, kullanıcı etkileşiminizin kalitesi ve gönderilerinizin sıklığı gibi faktörlere göre hesaplanır.

TikTok Creator Fund’a katılmak için aşağıdaki kriterleri karşılamanız gerekir:

  • En az 18 yaşında olmalısınız.
  • ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, İspanya veya İtalya’da ikamet ediyor olmalısınız.
  • Minimum 10.000 takipçiniz olmalıdır.
  • Videolarınız son 30 gün içinde 100.000 video görüntülenmesine sahip olmalıdır.
  • Hesabınız TikTok Topluluk Kurallarına ve hizmet şartlarına uymalıdır .
tik-tok-yaratıcı-fonu

2. Hayranlarınıza ürün satın

Kendi ürünlerinizi satmak, neredeyse her tür içerikten para kazanmak için harikadır. Herhangi bir içerik oluşturucu (dansçı, şarkıcı veya komedyen) en sadık hayranlarına ürün üretip satabilir .

Ve çok çeşitli talep üzerine baskı şirketleri ile aralarından seçim yapabileceğiniz bir ton ürün var. Tişörtler , bez çantalar, yastık kılıfları, şapkalar, kahve kupaları, çıkartmalar, defterler veya herhangi bir ürün kombinasyonunu satabilirsiniz .

Satış baskı-on-demand ürünleri bile gelir ötesinde faydalar vardır. Markalı ürünlere sahip olmak, hayranlarınıza işinizle daha kişisel bir bağ kurmanızı sağlar ve herkesin içinde sizin teçhizatınızı giyen her takipçi, gittikleri her yerde markanızla ilgili haberleri yaymak için yeni fırsatlar yaratır.

beklenmedik-mağaza-koleksiyon-sayfası

3. Canlı yayına geçin ve sanal hediyeler toplayın

Canlı hediye , içeriklerinden canlı yayın yoluyla para kazanmak isteyen içerik oluşturucular için TikTok’un en kullanışlı özelliklerinden biridir. Çoğu sosyal ağın canlı yayın özelliği vardır, ancak TikTok’u benzersiz kılan şey, takipçilerin ödeme için kullanılabilecek sanal hediyeler göndererek gerçek zamanlı olarak takdirlerini göstermelerine izin vermesidir .

TikTok’ta canlı yayından en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olacak birkaç ipucu:

  • Doğru zamanı seçin. Takipçilerinizin çoğu çevrimiçi olduğunda canlı yayına geçmek isteyeceksiniz. Hedef kitlenizin en aktif olduğu zamanı görmek için profil ayarlarınıza gidip Analytics sekmesini seçerek kitle analizlerinizi kontrol edin. 
  • Daha uzun yaşa. Her kullanıcı, canlı yayınınızın tamamı boyunca bağlı kalamaz, ancak daha uzun süre canlı kalmak, daha fazla kullanıcıya oturum açma ve yayınınıza bir göz atma şansı verir. 
  • Canlı yayınınız sırasında yayınlayın. Canlı yayında kısa bir video yayınladığınızda, TikTok, videoyu akışlarında gören kullanıcılara canlı yayınınızın bağlantısını vererek canlı kitlenizi büyütmeye yardımcı olur. 
  • TikTok hashtag’lerini kullanın . Diğer sosyal medya ağlarında olduğu gibi, kullanıcılar sıklıkla takip edecekleri yeni hesaplar arayan hashtag sayfalarına göz atarlar. Videolarınızın erişimini artırmak için TikTok’un hashtag’lerini kullanın. 
  • İnternet bağlantınızı ve diğer ekipmanlarınızı test edin. Canlı yayına geçmenin teknik yönlerini gözden kaçırmayın. İnternet bağlantınızın, aydınlatmanızın ve ses donanımınızın uzun süre kullanılabilecek durumda olduğundan emin olun. 
  • Güvende kal. TikTok’un size yorumları filtreleme, kullanıcıları sessize alma ve izleyicileri engelleme yeteneği verdiğini unutmayın. Sohbete iyi niyetle katkıda bulunmayan kullanıcılar için bu özellikleri kullanmaktan çekinmeyin. Hiç kimse zorbalığa veya tacize katlanmak zorunda kalmamalıdır.

4. TikTok içerik oluşturucu pazarındaki etkileyiciler veya diğer markalarla ortak olun

TikTok’un yaratıcılarının para kazanmasına izin verdiği en yenilikçi yollardan biri, yaratıcı pazar yeridir . İçerik oluşturucu pazarı, doğru markaları doğru etkileyicilere bağlamaya yardımcı olur ve her iki taraf için de hızlı ve kolay bir şekilde ortaklıkları kolaylaştırır.

Etkileyici bir kampanya yürütmek isteyen markalar, pazara göz atabilir ve markalarla ortak olmaya açık olduklarından emin olabilecekleri içerik oluşturucular tarafından oluşturulan içerikleri hızla karıştırabilir.

İçerik oluşturucu pazar yeri, etkileyici bir ajans olarak hareket ederek, her iki tarafın da birbirleriyle çalışmaya istekli olduklarını belirtmelerine izin vererek, pazarlamacıların diğer platformlarda etkileyici pazarlamayla karşılaşabilecekleri etkileyicilere yaklaşmanın garipliğini hafifletir .

barış-out-cilt bakımı-kapak-fotoğrafı-onarım-nemlendirici

5. TikTok reklam yöneticisi ile feed içi reklamlar oluşturun

TikTok’un bir sürü harika organik pazarlama fırsatı var, ancak içeriğinizin erişimini genişletmek için biraz harcamaya hazırsanız , TikTok reklam yöneticisi ile kendi feed içi reklamlarınızı oluşturmayı düşünebilirsiniz .

TikTok reklamları, kullanıcıların “Sizin için” yayınlarında görünür ve diğer TikTok videoları gibi otomatik olarak oynatılır. Ücretli reklamlarla, videolarınızın ürünlerinizle en çok ilgilenen kitlelere ulaştığından emin olabilirsiniz.

Ama en iyi kısmı? TikTok’un reklam yöneticisi , Shopify ile sorunsuz bir şekilde entegre olur . Bu, Shopify mağazanızdan TikTok reklamları oluşturabileceğiniz, bir hedef kitle seçebileceğiniz ve reklamınızın performansını artırabileceğiniz anlamına gelir. 

lüks-kollektif-tasarımcı-giyim-ürün-koleksiyon

6. Hayranlardan bağış toplayarak kitle fonu projeleri

Kitle fonlaması , gerçek para kazanmak isteyen içerik oluşturucular için en erişilebilir yollardan biridir. Hayranlarınız için içerik oluşturmak için çok zaman ve emek harcıyorsunuz, bu nedenle onlara geri vermeleri için kolay ve baskısız bir yol sunmak, düzenli bir gelir akışı sağlamak için harika.

Kitle fonlaması, aradığınız fon türüne bağlı olarak birçok şekilde olabilir. Belirli bir proje için başlangıç ​​fonu arıyorsanız, bir fon hedefi belirleyerek ve canlı bağış toplama etkinliklerine ev sahipliği yaparak takipçilerinizi toplayabilirsiniz .

7. Hedef kitlenizden “ipuçları” toplayın

Aklınızda belirli bir proje yoksa veya yatırımcılara sermaye sunmaya hazır değilseniz, kitle fonlaması platformları ideal bir yol olmayabilir. Bağışları kabul etmenin hızlı ve kolay bir yolu için bir bahşiş platformu kullanmayı düşünün.

Bahşiş platformları daha kişisel bir finans seçeneğidir. Tıpkı gerçek bir bahşiş kavanozu gibi çalışırlar. Bu seçenek hayranlara açıktır, ancak zorunlu değildir ve istedikleri zaman istedikleri miktarda bağışta bulunabilirler.

Eğitim Serilerimiz İçin: http://digitalmarketmentoring.com/?aff=213

Bizi Youtube’dan takip ederek ayrıcalıklardan yararlanın: https://www.youtube.com/channel/UCAqk72WWxsIezQqJxEgMf1w

İnstagram Sayfalarımız:

https://www.instagram.com/ebayturkiyedropshipping/

https://www.instagram.com/fbturkiyedropshipping/

BU VİDEOLARA GÖZ ATIN:

Evden Yapabileceğiniz En İyi 5 Ek Gelir 2021 (Günde 300-500£) Ebay Dropshipping Amazon Fba Shopify

Bir yanıt yazın