Yeni Başlayanlar İçin YouTube Reklamları: 2022’de YouTube’da Nasıl Başarılı Bir Şekilde Reklam Verilir

Ayda iki milyardan fazla ziyaretçisi olan YouTube, arama motoru popülerlik yarışmasında ikinci sırada yer alıyor. Platform genelinde ilgi çekici video reklamlar yayınlamak , marka bilinirliğini artırabilir ve tıklamaları artırabilir; güçlü hedefleme yetenekleri ve çeşitli reklam biçimleri, farklı bütçeler ve hedefler için bol seçenek sunar. 

5 farklı YouTube reklamı türü

1. Video olmayan reklamlar

YouTube, genellikle ilgili içeriğin yanında, arama sonuçlarında veya başka bir video sırasında gösterilen video olmayan reklamlar sunar (ancak bazen platform yanlış anlar ve videonuz alakalı içeriğin yanında yer almaz – genellikle isabet alabilir veya kaçırılabilir) . Keşif reklamlarına benzer şekilde, yalnızca biri reklamınızı tıkladığında ödeme yaparsınız. YouTube’da iki tür video olmayan reklam vardır:

  • Reklamları görüntüleyin. Bunlar, insanlar video izlerken sağ kenar çubuğunda görünür ve bir resim, metin ve harekete geçirici mesaj (CTA) içerir.
YouTube görüntülü reklam örneği
  • Video içi yer paylaşımlı reklamlar. Bunlar, para kazanılan YouTube kanallarındaki mevcut video içeriğinin üzerinde görüntülenir. 

Yer paylaşımlı reklam örneği
Şunlar için idealdir: Video olmayan reklamlar, hem oluşturma hem de sunma açısından video reklamlara göre çok daha ucuza çalışır, bu nedenle daha düşük bütçeli ve YouTube’da video reklamcılığının avantajlarından yararlanmak isteyen markalar için idealdir. 

2. Keşif reklamları

Keşif reklamları, videoda gösterilen YouTube reklamlarından biraz farklıdır. Diğer videoların başında veya ortasında oynatılmak yerine, organik YouTube arama sonuçlarının yanında görünürler ve üç satır metin ve bir küçük resim içerirler. Bir izleyici reklamı tıkladığında, video sayfanıza veya YouTube kanalınıza yönlendirilebilir. Yalnızca biri reklamınızı tıkladığında ödeme yaparsınız. 

YouTube keşif reklamı

Şunlar için idealdir: Benzer içeriklerle rekabet etmek ve niş konularda alakalı, yüksek kaliteli videolar paylaşmak. 

3. Atlanabilir yayın içi video reklamlar

Bu reklamlar bir videodan önce veya video sırasında (videodan önce veya videonun ortasında) oynatılır ve izleyicilere beş saniye sonra “atlama” şansı verir. Kullanıcılar yalnızca ilk 30 saniyeyi, tamamını izlediğinde veya reklamınızla tıklayarak etkileşime girdiklerinde ödeme yaparsınız; temel olarak, yalnızca Atla düğmesine basmazlarsa ödeme yaparsınız. Atlanabilir video içi reklamların en az 12 saniye uzunluğunda olması gerekir, ancak gerçekten önemli olan ilk birkaç saniyedir. İzleyicilerin dikkatini çekmek ve onları daha fazlasını izlemeye ikna etmek için yalnızca beş saniyeniz var.

YouTube atlanabilir reklamları

Şunlar için idealdir : Özellikle ilgi çekici bir başlangıçla güçlü bir videonuz varsa, erişiminizi artırmak. Hedef kitlenizin dikkatini en başından çekmek için reklamınızın içeriğine özgü olmanıza yardımcı olur . Bu reklamlar, yalnızca bir izleyici tıkladığında ödeme yaptığınız için trafik ve dönüşüm sağlamak isteyen markalar için de iyidir. 

4. Atlanamayan yayın içi video reklamlar

Reklam engelleme kültürü yaygındır ve insanların %76’sı , ilgilenseler bile reklamları otomatik olarak atlar. Atlanamayan yayın içi video reklamlar, görüntüleyenlerin atlayamayacağı, videodan önce veya videonun ortasında gösterilen reklamları sunmanıza izin vererek bu sorunu giderir. Kullanıcılar atlayamadığından, gösterim başına (reklamı gören kişi başına) 1.000 görüntüleme başına (BGBM) ücret ödersiniz. Tutsak bir kitleyi çekmek için bu reklamların 15 saniye uzunluğunda ve gerçekten etkileyici olması gerekir. 

Atlanamayan tampon reklam örneği

Şunlar için idealdir: Özellikle 15 saniye boyunca izleyicinin dikkatini çekebilecek gerçekten güçlü bir reklam öğeniz veya mesajınız varsa, marka bilinirliğini artırmak. 

5. Tampon reklamlar

Atlanamayan video reklamlar gibi, bumper reklamlar da videodan önce veya videonun ortasında sunulabilir ve atlanamaz. Tek fark, bu reklamların pop başına altı saniyede çok daha kısa yayınlanmasıdır. Yine, gösterimler için BGBM’de ödeme yaparsınız. 

Youtube tampon reklam örneği

Şunlar için idealdir: Kısa, hızlı mesajlarla marka bilinirliğini artırmak. Google, 300 tampon reklamı analiz ettiğinde , %90’ının reklam hatırlanabilirliğinde büyük bir artış sağladığını tespit etti. 

YouTube’da nasıl reklam verilir 

YouTube reklamcılığını nasıl kurabileceğinize dair kısa bir özet aşağıda verilmiştir: 

1. Bir Google Ads hesabı oluşturun

Google reklamları hesabı
Markanıza bağlı bir Google Ads hesabınız yoksa, bunu yaparak başlayın. İşte başlamak için sayfa. 

2. Yeni bir video reklam veya reklam kampanyası oluşturun

  • Kampanya türünüz olarak Video seçeneğini tıklayın. 
  • Kampanya hedefinizi seçin (potansiyeller, web sitesi trafiği, ürün ve marka üzerinde düşünme veya marka bilinirliği ve erişim). 
  • Videonuzu yükleyin (Google, seçtiğiniz kampanya hedefi için en iyi çalışma süresi hakkında ipuçları sağlayacaktır). 

YouTube reklamı oluşturun

3. Hedef kitlenizi seçin 

Google, YouTube reklamlarına kadar uzanan güçlü hedefleme seçeneklerine sahiptir. Bu, bağlantı kurmak istediğiniz insanlara gerçekten odaklanabileceğiniz anlamına gelir. Kime göre hedefleyeceğinizi seçin: 

  • Demografi: yaş, cinsiyet, konum, hane geliri, iş unvanı dahil
  • Yaşam evresi: ev sahipleri, üniversite öğrencileri, yeni ebeveynler dahil
  • İlgi alanları: İnsanların ilgilendikleri şeyleri aramak için kullandıkları konular ve anahtar kelimeler (Google, ilgilenen izleyicileri bulmak için geçmişteki göz atma davranışını kullanır)
  • Yeniden pazarlama: Daha önce başka videolarla etkileşime girmiş, web sitenizde belirli bir işlem gerçekleştirmiş veya e-posta listenize abone olan kişileri hedefleyin 

Kitle seçin
4. Bütçenizi belirleyin

  • Teklif stratejinizi seçin. Bu genellikle kampanya türünüze, hedeflerinize ve daha fazla dönüşüm, tıklama veya gösterim isteyip istemediğinize göre belirlenir (örneğin, gösterimlerin maliyeti tıklamalardan ve dönüşümlerden daha düşüktür).
  • Bütçenizi seçin. Bir günlük bütçe veya kampanyanın ömrü boyunca harcamak istediğiniz toplam tutarı seçin. 
  • Kampanya tarihlerinizi seçin . Reklamlarınızın ne zaman yayınlanmaya başlamasını ve ne zaman durdurulmasını istediğinize karar verin. 

YouTube reklamlarının yayınlanmasının maliyeti nedir? 

YouTube reklamlarının ortalama görüntüleme başına maliyeti 10¢ ile 3¢ arasında olup , oluşturulan görüntülemeler toplam izleyici sayılarınıza dahil edilir. Bunu bir perspektife oturtmak gerekirse, 100.000 izleyiciye ulaşmanın maliyeti yaklaşık 2.000 dolar.  

Başarılı YouTube reklamları oluşturmak ve yayınlamak için hızlı ipuçları 

  • Bir CTA ekleyin. Bir rapor indirmek, web sitenizi ziyaret etmek veya ücretsiz bir demoya kaydolmak gibi net ve özlü bir harekete geçirici mesajla izleyicilere ne yapmalarını istediğinizi söyleyin.
  • Kitlenizi tanıyın. Kimi hedeflemek istediğiniz konusunda çok net bir fikre ve onların ilgi alanları, zorlukları ve hedefleri hakkında ayrıntılı bilgilere sahip olun. Kitlenizin her segmenti için müşteri kişilikleri oluşturun ve bu segmentlerin her birine reklam yayınlayın.
  • Yüksek kaliteli altyazılar ekleyin. YouTube’u herkes sesi açık olarak izlemez; reklamlarınızın üzerine herkesin erişebilmesini sağlamak için yüksek kaliteli altyazılara yatırım yapmaya değer.
  • Göz alıcı görseller oluşturun. YouTube görsel bir kanaldır ve videolarınızın kaliteli ve dikkat çekici olması önemlidir. Çekimlerinizi sıkılaştırmak ve reklamlarınızın harika görünmesini sağlamak için  bir düzenleme yazılımı veya düzenleme uygulaması kullanın.
  • Hızlı bir şekilde bağlanmayı hedefleyin. İzleyicilerin ilgisini çekmek ve ilgisini çekmek için birkaç saniyeniz var, bu nedenle her saniye önemlidir. Reklamlarınızı ilişkilendirilebilir, eğlenceli veya eğitici hale getirmek için reklam sürenizi akıllıca kullanın. 
  • YouTube analizlerine çok dikkat edin. Reklamlarınızdan ve Google Analytics’ten elde edilen veriler, size neyin iyi performans gösterdiğini ve neyin kötü olduğunu söyleyecektir. Örneğin, izlenme süresi özellikle düşükse, daha ilgi çekici hale getirmek için reklamınızın başlangıcını yeniden düzenlemeniz gerekebilir. 
  • Reklam türlerini karıştırın ve eşleştirin. Tek bir reklam türüne bağlı kalmanız gerektiğini düşünmeyin. Hangilerinin potansiyel müşterilerinizde en iyi yankı bulduğunu görmek için kampanyanızda birkaç farklı çeşidi deneyin. 
  • Akılda kalmak için yeniden pazarlamayı kullanın. Mevcut müşterilerle veya kim olduğunuzu zaten bilenlerle alakalı kalmak için edinme kampanyalarının yanı sıra yeniden pazarlama kampanyaları yayınlayın. 

Eğitim Serilerimiz İçin: http://digitalmarketmentoring.com/?aff=213

Bizi Youtube’dan takip ederek ayrıcalıklardan yararlanın: https://www.youtube.com/channel/UCAqk72WWxsIezQqJxEgMf1w

İnstagram Sayfalarımız:

https://www.instagram.com/ebayturkiyedropshipping/

https://www.instagram.com/fbturkiyedropshipping/

BU VİDEOLARA GÖZ ATIN:

Akın Yılmaz Dropshipping Canlı Serisi #8

Bir yanıt yazın