Kendi İşine Nasıl Başlanır | İş Kurmak için 9 Adım

1. Bir iş fikrini belirleyin:

Kişisel çıkarlarınız gözetmeyin: Boş zamanlarınızda neler yaparsınız? Hobilerinizle ilgili veya sahip olduğunuz yaygın bir hayal kırıklığını çözecek, satabileceğiniz ürünler var mı?

Mevcut ürünleri araştırın: Popüler ürünlerle ilgili yaygın şikayetler olup olmadığını ve pazardaki boşlukları tespit edip edemeyeceğinizi görmek için ürün incelemelerini inceleyin.

Trendlerden yararlanın: Belirli bir ürünün her yerde ortaya çıktığını fark ederseniz veya popüler bir öğeden en iyi şekilde yararlanmaya yardımcı olacak harika bir fikriniz varsa, harika çevrimiçi iş fikirlerine sahip olabilirsiniz.

Unutmayın, ihtiyacınız olan tek şey başlamak için bir fikir.

2. Pazar araştırması yapın:

İşletmenizi doğrulamak zor gelebilir, ancak asıl mesele, siz çok fazla zaman ve para harcamadan önce müşterilerin ürününüz için ödeme yapmaya istekli olup olmadıklarını test etmektir.

Müşterilere geri dönüt yapmak, ürünlerinizin arz- talep ilişkisine göre değerlendirip, satış talebi olup olmamasına bakabilirsiniz.

3. Bir işletme adı bulun:

İşletmeniz için kısa ve akılda kalıcı ve bu sektörünüzde halihazırda kullanılmayan bir isim bulmaya çalışın. Bu kolay bir iş değil, ancak biraz çaba ve hayal gücü ile elde edilebilecek bir iş.

4. İş planınızı yazın:

Bir iş planı yazmak fikrinizi doğrulamanıza ve resmileştirmenize yardımcı olur ve sizi oturup metodik olarak düşünmenizi sağlayarak iş yaratma sürecini kolaylaştırabilir.

Unutmayın; yapacağınız her bir plan sizi rakiplerinizden bir adım ileriye götürecektir.

5. İşletmenin finansmanını anlayın:

Herhangi bir işletmenin ortak amacı para kazanmaktır, bu da nakit akışı yönetiminin bir işletmeye nasıl başlayacağını öğrenmenin ayrılmaz bir parçası olduğu anlamına gelir . Başlamak ve büyüdükçe bu bilgiyi ölçeklendirmek için bazı temel bilgileri anlamanız gerekecek. Toplam başlangıç ​​maliyetlerinizi net bir şekilde görmek, bir kuruş harcamadan önce bir zorunluluktur.

6. Ürün veya hizmetinizi geliştirin:

Ayak işlerini yaptınız ve bir işe nasıl başlayacağınızın arkasındaki mali durumları anlıyorsunuz. Şimdi, sunmak istediğiniz ürün veya hizmeti derinlemesine inceleme zamanı.  Bunu 3 temel başlıkla inceleyebiliriz.

Kendi ürününüzü yaratabilirsiniz.

Mevcut bir ürünü özelleştirebilirsiniz.

Stoksuz satış yapabilirsiniz.

7. Bir işletme yapısı seçin:

İşletme yapınız, vergilerden operasyonlara ve kişisel sorumluluğunuza kadar işletmenizin önemli kısımlarını etkiler. Doğru yapıyı seçmek, ihtiyacınız olan yasal ve finansal korumaları, farklı seçeneklerin sunduğu esneklikle dengelemekle ilgilidir. Bu önemli bir karardır ve işinizi kurmadan önce dikkatlice düşünmeniz gerekir. Şu sorulara cevap vermeniz işletme yapınızı olumlu yönde ileriye götürecektir.

İşletmeniz nerede bulunuyor?

Ne tür bir iş yürütüyorsunuz?

Kaç kişi katılıyor?

8.Yazılım sistemlerinizi seçin:

Kendi işinizi nasıl kuracağınızı öğrenirken, iyi bir yazılımın değerini anlamak önemlidir. Bir işi yürütmenin ağır yükünü azaltmanın ve kendinizi gelecekteki başarıya hazırlamanın en iyi yollarından biri, yapmanız gereken şeyleri otomatikleştirmenize veya düzene koymanıza yardımcı olabilecek yazılımları seçmektir.

Çoğu zaman, doğru yazılım sistemlerini seçtiğinizde, onları bir kez kurabilir ve devam eden çok az işle verimli bir şekilde çalıştırabilirsiniz. 

9.. Bir işletme yeri bulun:

İş planınız, işiniz için ne tür bir alana ihtiyacınız olduğuna rehberlik edecektir. İsteğe bağlı baskılı tişörtler satıyorsanız , evinizde yalnızca küçük bir çalışma alanı, bir masa ve bir dizüstü bilgisayar için yer bulmanız gerekebilir. Öte yandan, işletmeniz şahsen perakende alanı gerektiriyorsa, kiralayacak bir yer bulmanız gerekir. 

ARTIK HAZIRSINIZ.

UNUTMAYIN; En zor olan kısım başlamaktır. Eğer bir işe kafayı koyar başlamak isterseniz, sizi ancak beyniniz engelleyebilir.

Bir yanıt yazın