Nasıl Reklam Yapılır: Adım Adım Kılavuz
1. Hedef Kitlenizi Seçin
Bir reklam yaparken, öncelikle reklamı yapıyoruz kitleyi karar vermeniz gerekir için . Doğru pazarı hedefleyin ve doğal olarak markanız ve ürününüzle etkileşime girmeye meyilli müşteriler bulacaksınız. Çok geniş bir ağ atarsanız, kendinizi dijital gürültüde kaybolmuş halde bulabilirsiniz.
Reklamınızın doğru hedef kitleyi bulmasına yardımcı olmanın bir yolu, mesajınızla kimi hedeflemek istediğinizi ayrıntılı olarak ele almaktır; bu, en iyi mesajlaşmayı dahil etmenize ve en iyi reklam platformunu seçmenize yardımcı olacaktır. Bu, alıcı kişiliklerinize dayanmalıdır – ideal müşterinizin pazar araştırmasına ve mevcut müşterilerinizle ilgili gerçek verilere dayalı yarı kurgusal temsilleri.
2. Pazarlama Araştırması Yürütün
Pazar araştırması , kampanya tanıtımının önemli bir parçasıdır. Alıcı kişiliklerinizi besleyen pazar araştırması, hedef pazarınızla ilgili aşağıdakiler gibi önemli soruları yanıtlayabilir:
- Kaç yaşındalar?
- Zamanlarının çoğunu ne yaparak geçiriyorlar?
- Varsa hangi sosyal medya platformlarını kullanıyorlar?
- Banliyö, kentsel veya kırsal alanlarda mı yaşıyorlar?
Hedef kitleniz hakkında yukarıdaki bilgileri bilmek, TV veya YouTube gibi soruları yanıtlamanıza yardımcı olabilir. Instagram mı LinkedIn mi? Reklam panosu mu, otobüs mü? Çünkü doğru insanlara nasıl hitap edeceğinizi daha iyi anlayacaksınız.
3. Platformunuzu Seçin
Pazar araştırmanız, hedef kitlenize ulaşmak için en etkili platformu seçmeniz için ihtiyacınız olan bilgiyi ve güveni size vermelidir. Ayrıca belirli reklam platformlarının ve yöntemlerinin maliyetleri, yatırım getirisi ve faydaları hakkında bazı ek araştırmalar yapmalısınız.
Sosyal medya ve arama motoru reklamları gibi birden fazla reklam platformu ve yöntemi kullanmanın kampanyanız için doğru hareket olacağının farkına varabilirsiniz . Bu aslında harika bir strateji çünkü daha geniş bir ağ oluşturuyor ve halihazırda bulundukları yerde daha da fazla potansiyele ulaşma olasılığını açıyor.
4. Bütçeye Karar Verin
Reklam için para kazanmak için para harcamanız gerekir.
Bütçenizi onaylamak zor olabilir, bu nedenle aşağıdakileri açıkça belirterek ihtiyacınız olanı almayı kolaylaştırın:
- İhtiyacınız olan toplam bütçe
- Maliyetler nasıl bölünür
- Öngörülen bir yatırım getirisi (veya iş etkisi)
Size sorulabilecek her türlü soruyu yanıtlamak ve ayrıntıları savunmak için hazırlanan herhangi bir bütçe toplantısına geldiğinizden emin olun.
Örneğin, “Bir Google Ads kampanyası yürütmek için 10.000 TL’ye ihtiyacımız var” demek kulağa “Google’da bir dizi reklam yayınlamak istiyoruz. Anahtar kelimelerimizin ve negatif anahtar kelimelerimizin bir listesi, bunların aylık aramaları” kadar çekici gelmiyor. hacmi ve her biri için ön tekliflerimiz. Bu projeksiyonlarla, önümüzdeki ay toplam 10.000 TL maliyetle 400 yeni bağlantı kurmayı bekliyoruz.”
5. Bir Mesaj Oluşturun
Bu noktada hedef kitlenizi ve tercih ettiğiniz platformu biliyorsunuz ama yine de ne söylediğinizden emin değilsiniz. Reklamınıza ilham vermek için kampanyanızın geniş amacı hakkında düşünmek isteyeceğiniz yer burasıdır.
İnsanların mağazanıza gelmesini veya web sitenizi ziyaret etmesini mi istiyorsunuz? İlk hedefiniz yazılımınız için ücretsiz kayıtlar mı yoksa e-kitap indirmeleri mi? Mesajı ve bunun reklam kampanyanızın nihai hedeflerini nasıl besleyebileceğini düşünün.
6. İnsanları Konuşturun
Mesajınızın marka amacınızı içermesi ve uzun vadeli pazarlama hedefleriyle bağlantılı olması gerekirken, aynı zamanda insanların hatırladığı bir şey olması gerekir.
İşte nedeni: Daha fazla reklam Facebook, Instagram ve hatta Twitter gibi sosyal medya sitelerine kaydığından, marka pazarlamasının müşteri ilgisini ve sosyal paylaşımını artırmak için bir an önce bu noktaya gelmesi gerekiyor. Mesajınız (metin, resim veya video olsun) kullanıcıları durdurabilir, bakabilir ve bağlantılarıyla paylaşabilirse, organik etkileşim oluşturma ve sitenize daha fazla trafik çekme şansınız çok daha yüksektir.
7. Ne İnşa Ettiğinize Karar Verin
Reklamlar, marka bilinirliği ve ürün bilinirliği oluşturabilir, ancak aynı anda değil. Sonuç olarak, yeni pazarlama kampanyaları için reklamcılık hedeflerinizi düşünmek için zaman ayırmaya değer.
Örneğin, hedef marka bilinirliğiyse, bir hikaye anlatan veya müşterilerin markanızı benzersiz kılan şeyler hakkında daha fazla bilgi edinmesine yardımcı olan bir dizi reklamı düşünmek isteyebilirsiniz. Burada amaç, reklamınızı ilk gördükleri andan nihai dönüşüme kadar markanızla etkileşim kurmalarına yardımcı olmak için müşterilerle daha uzun bir süre etkileşimde bulunmaktır. İdeal olarak, marka hikayeniz uzun vadeli, karşılıklı bir müşteri ilişkisi yaratmanıza yardımcı olacaktır.
Bu arada ürün bilinirliği reklamları, yeni ürünleri veya hizmetleri öne çıkarmak, sezona özel ürünleri öne çıkarmak veya müşterilerden belirli eylemlerin alınmasına yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Genellikle tek seferlik veya kısa bir süre boyunca yayınlanan kısa bir dizi reklamdır.
8. Ayrıntıları Unutmayın
Bunlar küçük şeylerdir – bazı durumlarda en küçüğüdür – ancak reklam kampanyanız için önemli etkileri olabilir: Ayrıntılar.
Şirketinizin ev sahipliği yaptığı bir konser veya etkinlik için bir reklam düşünün. İşi yaptınız: Doğru pazarı belirlediniz, harika bir mesaj hazırladınız ve müşteri eylemini yönlendirecek bir CTA oluşturdunuz.
Fakat…
Detayları unutmuşsun. Reklamınız, etkinliğin nerede veya ne zaman gerçekleştiğinden bahsetmiyor. Elbette, müşteriler tıklayıp web sitenizdeki ayrıntıları görebilir, ancak bu adımı atacaklarının garantisi yoktur. Basitçe söylemek gerekirse, harika bir reklam oluşturmaya gelince, ormanı ve ağaçları hesaba katmanız gerekir: Görsel olarak çekici, zengin içerikli ve ilgi çekici büyük resim reklamlarına ihtiyacınız var, ancak bunu iki kez kontrol etmek de aynı derecede önemlidir. detayları kaçırmıyorsunuz.
9. Test Reklamları Oluşturun
Reklam kampanyanızı başlatmadan önce, markanız için bir reklam yapmak için elinizi denemeye değer. İşte nedeni: Tüm reklam tasarımları ekranda kafanızdaki kadar harika görünmez. Temel maketler oluşturarak nelerin işe yaradığını, nelerin yaramadığını ve nelerin iyileştirilmesi gerektiğini görebilirsiniz.
10. Yaratıcı Varlıklar Geliştirin
İster bir Google Reklamının kopyası, ister kurum içi tasarımcılarınızın gösterişli bir açılış sayfası olsun, tüm reklamların yaratıcı varlıklara ihtiyacı vardır. Muhtemelen, yayınladığınız reklamların çoğu aşağıdakilerden birine veya birkaçına ihtiyaç duyacaktır:
- Kısa, promosyon kopyası (resim reklamlar ve çevrimiçi reklamlar için)
- Uzun biçimli kopya (video komut dosyaları için)
- Fotoğraflar (çevrimiçi reklamlar için)
- Özel tasarlanmış görseller ve/veya animasyonlar (çevrimiçi reklamlar ve video reklamlar için)
- Video (… video reklamlar için)
- GIF’ler (çevrimiçi reklamlar için)
Tüm bu varlıklar bunaltıcı olabilir ve “Ben bir kameraman/yazar/tasarımcı/fotoğrafçı değilim!” diye düşünüyorsanız, bu tamamen sorun değil. Bu kaynaklar, reklamınızı oluşturmanıza yardımcı olacak şirket içinde mevcut değilse, bu çıktıları üretmenize ve olağanüstü bir reklam yapmanıza yardımcı olması için bir serbest çalışan ekibi veya bir ajans tutmayı düşünün veya yardımcı olması için Canva gibi bir çevrimiçi pazarlama tasarım aracı kullanın . süreci düzene sokun.
11. Başarı Ölçümlerini Belirleyin ve İzlemeyi Ayarlayın
Nihai hedefiniz Sayfa Beğenileri, çevrimiçi satın almalar veya promosyon kodu kullanımları olsa da, iki soru hakkında net bir şekilde konuşmadan asla bir reklam yayınlamamalısınız:
- Bu reklamı başarılı olarak adlandırmak için ne görmek istiyoruz?
- Başarıyı nasıl ölçüyoruz?
Adım 7’de reklamınızın hedefini zaten düşündünüz, bu nedenle şimdi uygun reklam izlemeyi ayarlayarak kampanyanızın beklentilerini bildirin.
Çevrimiçi reklam veriyorsanız, kullandığınız platformun (Facebook, Google veya LinkedIn gibi) bir reklam yönetimi ve izleme platformuna sahip olması, reklamlarınızın kaç etkileşime sahip olduğunu ve ne kadara mal olduğunu görmenize olanak tanır.
12. Reklamınızı Başlatın
Sahne hazır ve sonunda tüm dünyanın görmesi için reklamınızı yayınlayabilirsiniz.
Google’da bir reklam başlatma sürecinin Bing’dekinden farklı olduğunu söylemeye gerek yok. Aynı şey her sosyal medya kanalı, TV reklamı veya ulaşım reklamı için de söylenebilir.
13. Performansı İzleyin ve Analiz Edin
Belirli bir çalışma süresi olan kampanyalar için (ulaşım, televizyon vb.), reklam sonuçlarının beklentilere göre nasıl performans gösterdiğini belirleyin. Bu reklam türleri için bire bir karşılaştırma yapmak zor olduğundan, başarıyı ölçmek için genel iş trendlerine, gelirdeki değişime ve hatta sosyal medya/basın sözlerine bakmak isteyebilirsiniz.
Çevrimiçi reklamlar için bu işlem biraz daha kolaydır. Sonuçlar hemen gelmeye başlar, böylece reklamlarınızın anında ve zaman içinde ne kadar iyi performans gösterdiğini görebilirsiniz. Düşük maliyetlerle yüksek rakamlar getiren reklamları ve aynı derecede önemli olan, çok maliyetli olan ancak o kadar iyi performans göstermeyen reklamları not edin.
14. Değişiklik Yapın, Durulayın ve Tekrar Edin
Reklam kampanyanız sona erdiğinde (veya devam eden bir çevrimiçi kampanyaysa), öğrendiklerinizi alın ve bir sonraki reklamınıza uygulayın.
Örneğin, çevrimiçi reklamlarınızın daha özlü olan reklamlardan daha kötü performans gösterdiğini veya YouTube’un bu sefer işe yaramadığını fark etmiş olabilirsiniz. Neyin işe yaradığına (veya işe yaradığına) yaslanın ve şirketinizin reklam programını güçlendirmeye devam etmek için neyin işe yaramadığını bırakın.
Eğitim Serilerimiz İçin: http://digitalmarketmentoring.com/?aff=213
Bizi Youtube’dan takip ederek ayrıcalıklardan yararlanın: https://www.youtube.com/channel/UCAqk72WWxsIezQqJxEgMf1w
İnstagram Sayfalarımız:
https://www.instagram.com/ebayturkiyedropshipping/
https://www.instagram.com/fbturkiyedropshipping/
BU VİDEOLARA GÖZ ATIN:
Sanal Sunucu ile Ebay Dropshipping – Hesap Ayarlari ve Kurulum Nasil Yapilir ? #techzencloud