Unutmayı Durdurmak İçin En İyi Yapılacaklar Listesi Uygulamaları
İşte veya günlük yaşamda yapılacak çok şey olduğunda her şeyi hatırlamak zor. Bazıları hâlâ yapılacakları ve fikirleri kağıda dökmeyi tercih ediyor, ancak teknolojiler unutkanlıkla baş etmenin daha iyi bir yolunu sunuyor. Mobil cihazlar, PC’ler ve Web için uygulamalar, bir şeyin yapılması gerektiğinde size hatırlatır, fikirlerinizi paylaşmanıza ve görevleri daha kısa sürede tamamlamak için başkalarıyla işbirliği yapmanıza yardımcı olur.
İşte önemli şeyleri unutmanızı engelleyecek ve günlük rutininize eğlence katacak en iyi yapılacaklar listesi uygulamaları listemiz. Hadi bir bakalım!
1. Wunderlist
(Ücretsiz + UİSA)
En popüler yapılacaklar listesi uygulamalarından biri olan Wunderlist, iş görevleri, ev rutini, izlenecek filmler – kelimenin tam anlamıyla unutabileceğiniz her şey için kolay bir günlük planlama sağlar. Hatırlatıcılar ve son tarihler, son teslim tarihlerini kaçırmaktan ve önemli görevleri yerine getirmekte başarısız olmaktan kaçınmanıza yardımcı olacaktır. Hashtag’ler ve klasörler, bir iş sürecinin organizasyonunu basitleştirir. Yapılacak işlerinizi iş arkadaşlarınız, arkadaşlarınız veya ailenizle paylaşın; öğeleri yorumlayın ve fikirlerinizi yakalamak için notlar ekleyin. Uygulama en geniş cihaz yelpazesi için kullanılabilir: iPhone, iPad, Mac, Android, Windows, Kindle Fire ve Web.
2. Any.do
(Ücretsiz + UİSA)
Her görevi hatırlamanıza yardımcı olan başka bir basit araç. Diğer birçok benzer uygulamada olduğu gibi hatırlatıcılar, sistemleştirme ve sohbetler mevcuttur. Spesifik özellik, görevlerinizi otomatik olarak gözden geçiren ve sizin için yapabileceklerini öneren Any.do Assistant’dır. Yazarlar, “akıllı robotların ve çalışkan insanların görevlerinizi gerçekleştirmenize yardımcı olacağını” beyan ediyorlar. Ücretli sürümde ek olarak işbirliği, konuma dayalı hatırlatıcılar ve sınırsız ekler sunulmaktadır. Uygulamaya iPhone, iPad, Android telefonlar ve tabletler, Web, Chrome ve Mac üzerinden erişilebilir.
3. Todoist
(Ücretsiz + UİSA)
Hemen hemen her platform için mevcut olan Todoist, iş ve günlük yaşam için en iyi yapılacaklar listesi uygulamalarından biri olarak kabul edilir. Görev listelerinize her yerden erişim sağlar. Daha fazlasını yapmak için görevlerinizi arkadaşlarınız, aileniz veya iş arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Alt görevler, hatırlatıcılar, yorumlar ve ekler ayrımı, diğer birçok uygulamada olduğu gibi mevcuttur. Eğlenceli özellik, üretkenliği izlemenizi ve başarılarınızın dinamiklerini görselleştirmenizi sağlayan Karma’dır.
4. TickTick
(Ücretsiz + UİSA)
Uygulama, alt görevler, son tarihler, hatırlatıcılar ve ekler içeren görev listeleri sunar. Ücretsiz temel sürümde sınırlı sayıda liste, görev ve kullanıcı vardır. Sınırsız görev ve daha fazla kullanıcı sayısının yanı sıra, Pro sürümü takvim görünümü, görev filtreleri, Siri entegrasyonu ve diğer bazı gelişmiş seçenekleri içerir. Bu araç, listeleri paylaşmaya ve meslektaşlara görev atamaya izin verdiği için ekipler için en iyi yapılacaklar listesi uygulamalarından biri olabilir.
5. Tasks.org
(Ücretsiz + UİSA)
O zamanlar, satın alınan ve ardından Yahoo tarafından kapatılan Astrid adlı açık kaynaklı bir yapılacaklar listesi uygulaması vardı. Kaynak kodu hala mevcuttu, bu yüzden kullanıcı Alex eski aracı, onu kaçıranlar için klonlamaya karar verdi ve Görevler’i oluşturdu. Uygulama başlıca Astrid özelliklerine ve daha fazlasına sahiptir: görev öncelikleri, kategoriler ve etiketler, süresi geçmiş ve süresi geçmiş görevler için hatırlatıcılar, Google Görevler ile senkronizasyon ve özelleştirilebilir renk şemaları. Ek eklentiler ve uzantılar, uygulama içi satın alma olarak mevcuttur.
ÜretkenlikBir Zaman Takibi Uygulamasıyla Nasıl Mutlu ve Üretken Kalınır?Mayıs 20193 dk okuma
6. Bir Liste
(Bedava)
Çoğu yapılacaklar listesinin minimalist (bazıları depresif demeyi tercih eder) renk şemalarından nefret edenler muhtemelen Clear iOS uygulamasını hatırlıyor. Çarpıcı renkli arayüzlere sahipti, ancak şimdi geliştirici tarafından terk edilmiş görünüyor. İOS için Bir Liste, olası değiştirmelerden biridir: özelleştirilebilir temalara sahip parlak görev listelerine sahiptir ve renk kodlu önceliklendirmeye, son tarihleri ayarlamaya ve hatırlatıcıları yapılandırmaya izin verir. Geliştiricinin vaat ettiği gibi “hepsine hükmedecek tek bir liste”.
7. Suru
(Bedava)
Çoğumuz için yapılacaklar listesi çekici olmalı, yoksa onu asla açmayacağız. Suru’nun yazarları Esoteric Development’daki insanlar bunu kesinlikle biliyorlar. Yedi renk paletli güzel arayüz tek avantaj değil: Bu iOS uygulaması görevleri alt görevlere ayırmanıza, projelerinizi önceliklendirmenize, yapılandırmanıza ve paylaşmanıza ve görev listelerini PDF’ye aktarmanıza olanak tanır. Yapılacak işlerinize açıklamalar ve fotoğraflar ekleyebilirsiniz, böylece aklınızdan hiçbir şey kaçmaz.
8. Google Keep
(Bedava)
Android ve iOS için bu not ve yapılacaklar listesi aracı, görevleri ve fikirleri yakalamanın, başkalarıyla işbirliği yapmanın, proje veya etkinlik planlamanın uygun bir yoludur. Uygulama hemen hemen her cihazdan kullanılabilir ve görev listeleri, etiketleme ve hatırlatıcılar (konuma dayalı olanlar dahil) sunar. Uzun sözlü açıklamalardan kaçınmak için notlarınıza fotoğraf ekleyin. Dahası, notlarınızı yazmak yerine yalnızca bir sesli not kaydedebilirsiniz ve Google Keep bunu metne dönüştürür.
9. Google Görevleri
(Bedava)
İOS ve Android için kullanılabilen basit bir Google Görevler yöneticisi. Önemli görevleri yedeklemenize ve yapılacaklar listelerinize her yerden erişmenize yardımcı olan Google Takvim ve Gmail ile kolayca senkronize olur. Görevleri alt görevlere ayırın, yinelenen görevler ayarlayın ve listeler oluşturun. Örneğin “eve gittiğimde çöpü atmamı hatırlat” gibi coğrafi hatırlatıcılar ayarlayarak doğru zamanda ve yerde hatırlatma alın.
Bonus Uygulaması: actiTIME
(Ücretsiz + UİSA)
Bu yüksek kaliteli zaman izleme uygulaması, görev planlamasına gelişmiş bir yaklaşım sunar. Farklı yapılacak işler oluşturun, bunları diğer kullanıcılara atayın ve actiTIME’ın proje yönetimi özelliği ile son tarihler belirleyin. Ardından, Kanban panosunda oluşturulan görevleri kategorilere ayırın ve çalışma başladıktan sonra ilerleme durumlarını değiştirin. Bu şekilde, gerçekleştirmeyi amaçladığınız tüm faaliyetlerin net bir resmine her zaman sahip olacaksınız, hangilerinin daha önce tamamlandığını ve hala yapılacağını göreceksiniz.
Ayrıca, actiTIME’ı Google Takvim ve Gmail gibi birçok başka araçla entegre edebilirsiniz, bu da daha verimli bir görev planlamasına olanak tanır. Son olarak, uygulamaya hem masaüstü hem de mobil olmak üzere herhangi bir platform ve cihaz üzerinden erişilebilir. Basitleştirilmiş ücretsiz bir sürüme ve genişletilmiş değerli özelliklerin bulunduğu ücretli bir plana sahiptir.