Amazon’da nasıl satış yapılır | Amazon Satış Hakkında Her Şey!!!

Hesap kurulumu

Amazon’da bir hesap oluşturmak pasta kadar kolaydır. Ancak, Amazon hesabınızdan tam olarak ihtiyacınız olanı aldığınızdan emin olmak için izlemeniz gereken kurallar vardır.

Önce iki farklı hesap türünden bahsedelim: Bireysel ve Profesyonel .

Bireysel Amazon Hesapları

Bireysel Amazon hesapları, aynı anda yalnızca birkaç ürün sunan daha küçük satıcılar için harikadır. Hemen bir e-ticaret mağazası açmayı düşünmüyorsanız, öncelikle bu hesap planını seçmenizi tavsiye ederim.

Peki, Bireysel hesap nasıl çalışır? Bu hesap türüyle ilişkili ücretler var mı? Bireysel hesapta yapmak istediğiniz her şeyi yapabilir misiniz?

İlk şey ilk, ücretlerden bahsedelim. Bireysel Amazon hesabı için aylık abonelik ücreti alınmazken, yaptığınız her satıştan sonra 0,99 ABD doları ücretlendirilirsiniz.

Bu sizi başlangıçta rahatsız etmese de bir süre sonra kumbaranıza zarar verecektir. Özellikle eşyalarınız satmıyorsa ve onları satışa çıkarmak istiyorsanız! Başlangıçta düşük bir fiyata listelediğiniz ürünlerden bahsetmiyorum bile.

Gönderi ücretlerinizi düşünmeyi unutmayın! Gönderim ücretlerini ve denklemden 0,99 ABD dolarını aldıktan sonra kazanacağınız para miktarını hesaplamak iyi bir fikirdir.

İkincisi, Bireysel Amazon hesabıyla ne yapabilirsiniz? İstediğin kadar resim yükleyebiliyor musun? Yıllık raporlarınıza tek tuşla erişebilir misiniz?

Ne yazık ki hayır.

Bireysel Amazon hesabıyla, size yalnızca işinizi başlatmanıza yardımcı olacak temel araçlar verilir. Örneğin, onayların gerekli olduğu kategorilerde satış yapmak için başvuramazsınız .

Bu kategorilerden bazıları şunlardır:

  • Çantalar
  • Ayakkabı
  • Güneş gözlüğü
  • Takı
  • Giyim

Açıkçası, bu oldukça kısıtlayıcı. Profesyonel hesapların girdiği yer burasıdır.

Profesyonel Amazon Hesapları

Profesyonel Amazon hesapları, kısa sürede çok sayıda envanter satan deneyimli e-ticaret mağazaları için mükemmeldir. Sesin gibi mi? Profesyonel bir Amazon hesabının e-ticaret mağazanız için uygun olup olmadığını öğrenmek için okumaya devam edin!

Profesyonel bir hesabın aylık maliyeti 39,99 ABD dolarıdır. Ancak, Profesyonel hesabı olan satıcılar, satılan ürün başına 0,99 ABD doları ücretten muaf tutulur. 39,99 ABD Doları, 0,99 ABD Doları’ndan biraz yüksek olsa da, bunu bir dakikalığına perspektife koyun:

Bireysel Amazon hesabınız varsa ve bir ayda 40 ürün satıyorsanız, 40 X 0,99 $ = 39,60 $. Bu noktada, temelde bir Profesyonel Amazon hesabı için ödeme yaparsınız!

İşte bu, en başından itibaren bir Profesyonel hesap kullanmak için kesin bir neden var. Ancak, sizi satmaya yetmezse, Profesyonel hesapla birlikte gelen diğer bazı avantajlar şunlardır:

  • Çoklu Liste Oluşturma. Tek bir liste kaydıyla sınırlı olmak yerine, elektronik tabloları ve yüklemeleri kullanırken birden fazla liste oluşturabilirsiniz (bu özellik, Bireysel hesabı olan satıcılar tarafından kullanılamaz).
  • Envanter ve Sipariş Yönetimi. Profesyonel bir Amazon hesabıyla, neyin satıldığını (nelerin satılmadığını) görmek için raporları ve Amazon özet akışlarını kullanabilir ve kaç öğeniz olduğunu görmek için envanterinize hızlıca göz atabilirsiniz. ayrıldı! Bireysel Amazon hesabıyla, yalnızca çevrimiçi listeleme ve sipariş yönetimine erişebilirsiniz (bu, sizin için herhangi bir rapor veya besleme olmadığı anlamına gelir).
  • Erişim Yükleri. Akışları yüklemek, raporlar almak ve API işlevlerini gerçekleştirmek için Amazon Marketplace Web Hizmetlerine gitmek ister misiniz? Profesyonel bir hesap size bunu sağlayacaktır.

Şimdi, Amazon’un Profesyonel hesabını hiçbir şekilde satmaya çalışmıyorum, ancak e-ticaret mağazanızın hit olacağına inanıyorsanız, bu seviyeden başlamak akıllıca bir hareket olabilir.

Öte yandan, sadece birkaç dolar kazanmaya çalışıyorsanız ve mağazanızın çok ileri gittiğini görmüyorsanız, Bireysel hesap daha iyi bir seçimdir. Her zaman olduğu gibi, seçim size kalmış!

Bonus: Amazon Hesabınızı Nasıl Yükseltebilirsiniz (veya Düşürebilirsiniz)

Diyelim ki, nasıl beğendiğinizi (ve öğelerinizin ne kadar iyi sattığını) görmek için Bireysel bir hesapla başlamaya karar verdiniz. Harika haber! Satıyorlar! Aniden, hareket halindeyken Profesyonel bir hesap almadığınız için kendinizi tekmeliyor buluyorsunuz.

Endişelenme! Birkaç düğmeyi tıklayarak hesabınızı yükseltebilirsiniz.

Sadece şu adımları izleyin:

  1. Satıcı Hesabınıza gidin .
  2. Ayarlar başlığı altındaki “Hesap Bilgileri” bağlantısını tıklayın.
  3. Satıcı Hesap Bilgileri sayfasında, “Satış Planı” bölümüne gidin ve “Planı Değiştir”e tıklayın.
  4. Bu sizi bir sonraki sayfaya getirdiğinde, “Planı Yükselt” düğmesine basın.
  5. Sağlanan bilgileri dikkatlice gözden geçirin ve ardından “Yükseltmeye Devam Et” düğmesine tıklayın.
  6. Yeni şartlarınızı kabul edin.

İşte aldın! Artık Profesyonel bir Amazon hesabınız var. Ne kadar heyecan verici!

Satılan her ürün için sizden hala 0,99 ABD doları ücret alındığını fark edebilirsiniz. Bir Amazon hesabı değişikliği gelecek ayın başına kadar etkinleştirilmediği için bu ücret yine de sizden alınacaktır .

Ancak ay dolduğunda, feragat edildiğini düşünün! Kendinizi Profesyonel planın yanı sıra 0,99 ABD doları ücreti ödüyorsanız, hemen Amazon’un destek merkeziyle iletişime geçin.

Pekala, şimdi diyelim ki önce Profesyonel hesap kullanmaya karar verdiniz. Sadece, beraberinde gelen özellikleri kullanmıyorsunuz ve istediğiniz satışları alamıyorsunuz. Bireysel plan almak için Profesyonel planınızı iptal etmenin bir yolu var mı?

Kesinlikle! Planınızı eski sürüme geçirmek için şu çok benzer adımları izleyin:

  1. Satıcı Hesabınıza gidin .
  2. Ayarlar başlığı altındaki “Hesap Bilgileri” bağlantısını tıklayın.
  3. Satıcı Hesap Bilgileri sayfasında, “Satış Planı” bölümüne gidin ve “Planı Değiştir”e tıklayın.
  4. “Satış Planınızı Değiştirin” yazan düğmeyi tıklayın.
  5. Sağlanan bilgileri dikkatlice inceleyin, ardından planınızı değiştirmek için “Aboneliği İptal Et” düğmesini tıklayın.

Artık Bireysel bir hesabınız var!

Unutmayın: Profesyonel planınız ay sonuna kadar devre dışı bırakılmayacaktır. Bu nedenle, bir sonraki ayın ilk gününe kadar satış başına 0,99 ABD doları ücretlendirilmezsiniz. Her zaman olduğu gibi, yardıma ihtiyacınız olursa Amazon destek ekibiyle iletişime geçebilirsiniz!

İşletme Bilgisi Doğrulaması

Bir Amazon hesabına kaydolurken, bilgilerinizin doğru olup olmadığını iki kez kontrol etmek isteyeceksiniz. Özellikle, şuna bakın:

  • İş adı
  • İş adresi
  • fatura bilgisi

Bunlardan herhangi biri yanlışsa, kolayca önlenebilecek gecikmelere ve baş ağrılarına neden olabilir. Tekrar bakmaktan asla zarar gelmez!

Ürünleri Listeleme

Amazon'da ürün listeleme

Vay! Vergiler hakkında konuştuğumuza göre, biraz daha eğlenceli bir şeyden bahsetmenin zamanı geldi: öğeleri listelemek! Hadi dalalım!

Amazon’da Mevcut Bir Ürün Nasıl Eklenir?

Harika haber! İlgilendiğiniz ürün Amazon kataloğunda listeleniyorsa, bir düğmeye tıklayarak ürünü e-ticaret mağazanıza ekleyebilirsiniz.

Bunu yapmak için Seller Central’a gidin ve “Envanter” sekmesine gidin. Satmak istediğiniz ürünü yazın ve “Ürün ekle”yi tıklayın.

Ardından, ürünü mağazanızda listelemeden önce üç önemli bilgiyi eklemeniz istenecektir: durum, fiyat ve ürün miktarı. Ayrıca satış tarihlerini ve fiyatlarını, stok tarihlerini belirtebilir ve ürünlerin gönderilmesini istediğiniz tarihleri ​​seçebilirsiniz.

Son olarak, ürünlerinizi yönetmek için gereken benzersiz bir tanımlayıcı olan ürününüz için bir SKU oluşturabilirsiniz. Kendinizden birini belirtmezseniz Amazon sizin için bir tane oluşturacaktır.

Amazon’da Var Olmayan Bir Ürün Nasıl Eklenir

Amazon kataloğunda satmak istediğiniz ürünü bulamıyor musunuz? Stres yapmayın – şu adımları izleyin ve yeni ürününüzü hemen listeleyebileceksiniz:

  1. “Seller Central”a gidin ve “Yeni Ürün Aracı Oluştur” seçeneğine tıklayın.
  2. Bir kez orada, öğenizin altına en uygun olacağı kategorilere göz atın.
  3. Gerekli bilgileri girin ve yeni ürününüzü Amazon’a gönderin.

Yeni bir ürün oluşturduktan sonra ürününüzün Amazon kataloğunda görünmesinin yaklaşık 3-5 gün sürebileceğini unutmayın.

Önemli: Araba parçaları veya mücevher satmaya çalışıyorsanız , Amazon’un bu ürünleri kataloğa girmeden önce onaylaması gerekir. Bazen Amazon bu öğeleri reddeder (üreticiye, ürün adına ve ürünün UPC’sine bağlı olarak).

Listeleme Sınırlamaları

Amazon çok katı değildir, ancak her şey gibi, web sitelerinde satabileceklerinizin sınırları vardır.

Suç mahalli fotoğrafları ve yasa dışı uyuşturucular gibi şeylerin yayınlanmasına veya satılmasına açıkça izin verilmez ve bu gibi öğeleri satmaya çalışmak hesabın devre dışı bırakılmasına neden olur.

Satıcıların ayrıca mağazalarında satılmasını istedikleri belirli ürünler için ek onay almaları gerekir. Bu öğelerin ayrıntılı bir listesi için Amazon tarafından sağlanan bu listeye göz atın .

Amazon’un Satış Kanalını Kullanarak Ürünler Nasıl Listelenir?

Satış

İdeal ürününüzü buldunuz mu? Harika! Bu sadece bir anlama gelebilir: Bu ürünleri Amazon’da listelemenin ve satmanın zamanı geldi!

Ürünlerinizin listelendikten hemen sonra satılacağını söylemek isteriz, ancak dişlerimizin arasından yalan söylemiş oluruz. Eşyalarınız kendi kendine havalanmadan önce yapacak çok şey var!

Neyse ki, bu süreçten geçtik ve başarılı olmanıza yardımcı olmak için buradayız! Kaleminizi ve biraz kağıt alın, bu notları yazmak isteyeceksiniz.

Ürününüzün Satılmasını Bekliyoruz

Ürünlerinizin satılmasını beklemek belki de karşılaşacağınız en yorucu şeylerden biridir ( müşteri şikayetleri ve iadeleri ile uğraşmak dışında).

Kendinizi mağlup hissetmenize izin vermeyin! Ürünlerinizi Amazon’da kalıcı gözbebeklerinin önüne çıkarmanın birçok yolu var.

Ürünleriniz satmadığında yapabileceğiniz birkaç şey:

  • Fiyatlarınızı değiştirin . Diyelim ki 50,99$’a bir çift kulaklık satıyorsunuz ve rakipleriniz aynı kulaklığı 40$’a satıyor. Çoğu müşteri aynı şey için daha az ödemeye meyillidir. Bu , rakiplerinizle bir “fiyat savaşına” gireceğiniz anlamına gelse de, ürünlerinizin satılmamasının ana nedenlerinden biri olabilir.
  • Ürünlerinizin talep gördüğünden emin olun. İyi satacağını düşündüğünüz için bir ürün eklemeyin. Halihazırda iyi satan ürünleri ekleyin !
  • Resimlerinizi değiştirin. Bulanık stok fotoğraflar , eşyalarınızı sergilemenin iyi bir yolu değildir. Ürün gönderiyorsanız, iki nedenden dolayı kendiniz için bir tane almanızı öneririz. 1.) Düzgün çalıştığından emin olmak için ürünü test edebilirsiniz. 2.) Ürünün birden fazla fotoğrafını farklı açılardan çekebilirsiniz.
  • Başlıklarınızı gözden geçirin. Kulaklık örneğine geri dönelim. Diyelim ki Beats kulaklık satıyorsunuz, ancak ürününüzü “İyi Kulaklık” olarak listeleyin. Ürün listelemeniz “Beats Headphones – Harika Durum!” gibi bir şey söylemelidir. Müşterilerinize ne tür kulaklık aldıklarını söylemekle kalmaz, aynı zamanda kulağa daha hoş gelir.

Ayrıca Amazon pazarında reklamlar oluşturabilirsiniz! Amazon’da reklam oluşturma hakkında daha fazla bilgi edinmek için burayı tıklayın .

Satış Sonrası Bildirim Alma

Amazon’da satış yaptıktan sonra anında haberdar olmak ister misiniz? Tabii ki! Ancak, bunu nasıl yapacaksınız?

Şu adımları izleyin ve birkaç saniye içinde bildirim alacaksınız:

  1. “Ayarlar” sekmenizi bulun ve “Bildirim Tercihleri”ni açın.
  2. “Bildirim Seçenekleri” sayfasına gidin ve e-posta ayarlarınızı gözden geçirin.
  3. E-postanızı güncelleyin ve etkinleştirmek istediğiniz bildirim türüne tıklayın.
  4. “Güncelle” ye tıklayın.

işte! Hemen şimdi bildirimler alacaksınız! Alabileceğiniz bildirimlerin listesi için Amazon tarafından sağlanan bu sayfaya göz atın .

Nakliye

Amazon Nakliye

E-Ticaret mağazanızı çalışır durumda tutmak için ürün satmak önemlidir. Ancak nakliye öğeleri, karşılaşacağınız en önemli şeydir.

Satılan ürünleri kendiniz mi yoksa dropshipping mi yapacağınız tamamen size kalmış. Hangi yöntemin sizin için daha iyi olacağından emin değilseniz, sizi koruduk!

Ürünleri Kendiniz Gönderin

Satılan ürünleri göndermek daha az popüler bir alternatif olsa da, bunu yapan (ve iyi yapan) insanlar var!

Satın alınan bir ürünün nasıl gönderileceğini daha iyi anlamak için şu adımları izleyin:

  1. Satıcı Hesabınıza gidin. “Siparişlerinizi Yönetin” başlığı altında, siparişi bulmak için “Son Pazar Yeri Siparişlerinizi” tıklayın.
  2. Siparişin durumunun tamamlandığını doğrulayın.
  3. “Sipariş Detayı” sayfasına erişmek için sipariş numarasına tıklayın. Oradayken, sevkiyat yöntemini doğrulayabilir ve sevk irsaliyesini ve adres etiketini yazdırabilirsiniz.
  4. Siparişinizi dikkatlice paketleyin. Kolayca kırılabilir bir şeyse, kutuyu “Kırılgan” olarak etiketleyin. Belirtilen nakliye yöntemine göre göndermek için posta ücreti satın alın.
  5. “Sipariş Ayrıntısı” sayfasındaki bağlantıyı kullanarak siparişin gönderildiğini bildirmek için alıcıyla iletişime geçin.

Ve işin bitti! Tebrikler, siparişinizi başarıyla gönderdiniz!

Başarılı demişken, müşterilerin e-Ticaret mağazanıza geri gelmesini sağlayacak birkaç ipucu:

  • El yazısı notlar yazın. Bu, müşteriye siparişlerine dikkatle dikkat ettiğinizi gösterir ve anında memnuniyet sağlar.
  • Siparişleri dekoratif malzemeye sarın. Yapabiliyorsan, yani. Bu, kendinizi diğer Amazon satıcılarından ayırmak için siparişleri kişiselleştirmenin başka bir yoludur.
  • Alıcıyla her zaman iletişim kurun. İster bir siparişi yerine getiremiyor olun, ister müşterinizi neler olup bittiği konusunda güncel tutmak istiyorsunuz. Müşterilerinizle iletişim kurmak, sizden bir ürün satın alırken kendilerini güvende hissetmelerine yardımcı olur!

Şimdi daha yaygın bir nakliye yönteminden bahsedelim…

Direk nakliye

Amazon’un günlük yaklaşık 300 milyon aktif kullanıcısı olduğunu biliyor muydunuz ? Arz ve talep hakkında konuşun, değil mi?

Bu pazar payının çoğunu yakalarsanız, siparişleri paketlemek ve göndermekle oldukça meşgul olacaksınız. İşte burada damla alışveriş devreye giriyor.

Drop Shipping, bir satış yapıldığında tedarikçinizin ürünleri doğrudan müşterilerinize gönderdiği bir nakliye yöntemidir. Ürünlere dokunmanız veya herhangi bir şey paketlemeniz gerekmez!

O halde, satılan ürünleri kendiniz göndermek yerine neden gemiye bırakasınız ki? Eh, esas olarak çünkü…

  • Envanteriniz yok. Bunun anlamı…
  • Depo maliyeti yok. Bol miktarda eşya depolamak bir süre sonra biraz fazla oluyor. Ama, hey, eşyaları depolayıp kendiniz göndermeyi tercih ediyorsanız, çekinmeyin!
  • Satış yapmak için geniş bir kitle. Size az önce gösterdiğimiz 300 milyon aktif kullanıcı istatistiğini hatırlıyor musunuz? Bu sayı her gün artıyor! Ürünlerinizden biri “popüler bir ürün” haline geldiyse ve bir günde 100’den fazla kişi onu satın aldıysa, 100’den fazla paket taşımak ister miydiniz? Numara? Biz öyle düşünmedik!

Seçim yapmak için nihayetinde sizindir. Ancak ben olsam damla nakliye ile giderdim. Her şeyi basitleştirir ve mağazanızın itibarını oluşturmak için çalışmanıza olanak tanır.

Ürünlerinizi göndermeniz için gereken süre içinde, ürünlerinizi ve e-ticaret mağazanızı tanıtmak için hedefli reklamlar oluşturabilirsiniz.

FBA

Ürünlerinizi göndermenin başka bir yolu da Amazon’un FBA (Amazon Lojistik) merkezini kullanmaktır. Bu işlem pasta kadar kolaydır, ancak biraz çalışma gerektirir.

İşte FBA merkezinde hızlı bir özet:

  1. Ürünlerinizi toplu olarak, birer birer veya envanter yönetimi yazılımınızı Amazon’un API’si ile entegre ederek Amazon’un kataloğuna ekleyin.
  2. Ürünlerinizi nakliye için hazırlayın. Amazon’dan ürün göndermek için gereken malzemeleri de alabilirsiniz !
  3. Ardından, kargo planlarınızı oluşturun, indirimli ortak taşıyıcılarla bağlantı kurun ve ürünlerinizi Amazon’un sipariş karşılama merkezlerinden birine gönderin.
  4. Amazon, gelişmiş, web’den depoya, yüksek hızlı toplama ve sıralama sistemini kullanarak siparişlerinizi hızlı ve verimli bir şekilde doldurur. Müşteriler, takip bilgilerini Amazon’dan alır.
  5. Amazon daha sonra müşteri sorgularını, para iadelerini ve Amazon pazaryerlerindeki siparişler için haftanın yedi günü, günün 24 saati yönetecek.

Ürünlerinizi bir Amazon lojistik merkezine göndermek size zaman kazandıracak (ve başınızı ağrıtacaktır).

Sonuçta her sipariş mükemmel değil! Şikayetler ve dönüşler olacaktır. FBA’yı kullanarak artık bu sorunlarla uğraşmak zorunda değilsiniz. Teşekkürler, Amazon!

Yine de büyük bir dezavantaj var…

FBA, ürün ağırlığına ve mevsimsel trendlere göre ücretlendirdiği için maliyetli olabilir. Ancak işinizi büyütmek için zaman kazanmaya değer!

Amazon’un Ücretleri

Son olarak, Amazon ile ilgili tüm ücretleri karşılayacağız. Öğe başına sabit ücretlerden değişken kapanış ücretlerine kadar, sizi güvence altına aldık!

Temel bilgilerle başlayalım, olur mu?

Ürün Başına Sabit Ücretler

Kendinize bir Profesyonel Amazon hesabınız varsa, ürün başına sabit bir ücret ödemeniz gerekmez! Seni şanslı!

Ürün başına sabit ücretler Bireysel Amazon hesap sahipleri tarafından ödenir ve satılan ürün başına 0,99 ABD dolarıdır.

Ücretler biraz can sıkıcı olsa da, hızlı bir şekilde satış yapmıyorsanız ve bir e-Ticaret mağazasında satış yapmaya devam etmek istemiyorsanız Amazon hesabınızı yükseltmenizi önermiyoruz.

Aksi takdirde, plana ekli avantajlardan yararlanmadan ayda 39,99 $ ödersiniz!

Nakliye ücretleri

Nakliye ücretleri eyaletten ülkeye değişir, ancak çoğunlukla Amazon satıcıları satış için kendilerini ödemek zorunda değildir.

Nakliye ücreti, müşteri bir ürünü satın alır almaz hesaplanır. Ancak, ürün “Prime” olarak etiketlenmişse, ek bir nakliye ücreti yoktur.

Kargo ücretlerinin nasıl çalıştığı hakkında genel bir fikir için Amazon tarafından sağlanan bu listeye göz atın .

Sevk ücretleri

Tavsiye ücreti, bir ürünü her sattığınızda Amazon’un ücretlendirdiği bir ücrettir. Özetlemek gerekirse, sevk ücretleri toplam satış fiyatının bir yüzdesidir ve genellikle %15 civarında ücretlendirilir.

Bununla birlikte, yüzdenin satılan ürünlerin kategorisine göre değiştiğini unutmayın! Yönlendirme ücreti %6 kadar düşük (kişisel bilgisayarlar için) ve %45 kadar yüksek (Amazon Cihaz Aksesuarları için) olabilir.

Referans ücretlerinin nasıl hesaplandığına buradan göz atın !

Bu arada…

Daha önce Bireysel ve Profesyonel hesaplar hakkında konuştuğumuzu hatırlıyor musunuz? Bireysel Amazon hesabıyla, tavsiye ücretinin yanı sıra satılan ürün başına 0,99 ABD doları ödersiniz.

Profesyonel Amazon hesabıyla aylık 39.99 dolar ödersiniz ve ücretlerinizden feragat edersiniz. Bu, sizin için herhangi bir sevk ücreti olmadığı anlamına gelir!

Eğitim Serilerimiz İçin: http://digitalmarketmentoring.com/?aff=213

Bizi Youtube’dan takip ederek ayrıcalıklardan yararlanın: https://www.youtube.com/channel/UCAqk72WWxsIezQqJxEgMf1w

İnstagram Sayfalarımız:

https://www.instagram.com/ebayturkiyedropshipping/

https://www.instagram.com/fbturkiyedropshipping/

BU VİDEOLARA GÖZ ATIN:

Yeni Başlayanlar Olarak Ebay’de ADIM ADIM (Kopyala ve Yapıştır İşi) Nasıl Dropshipping

Bir yanıt yazın