E-Ticaret SEO ve İçeriğinin Önemi | SEO İle Satışlarınızı Arttırın!!!

Herhangi bir web sitesinin başarılı olması için Google arama sonuçlarının ön sayfasında olması gerektiğini hepimiz duyduk. Başka bir deyişle, sıralamaya girmeli ve sıralaması için yüksek kaliteli içeriğe ve iyi organize edilmiş bir arama motoru optimizasyonu (SEO) stratejisine ihtiyacı var. Bu özellikle e-ticaret siteleri için geçerlidir.

Bazıları, içeriğin e-ticaret SEO kontrol listesindeki yalnızca bir öğe olduğunu ve haklı olduklarını iddia edebilir, ancak bu BÜYÜK bir öğedir. Her şeyden önce, iyi içerik Google’da sıralamak için en önemli hususlardan biri haline geldi; bu, metin ve içerik kalıplarını tanımlamanın yanı sıra, Google’ın arama algoritmalarının etkinliğini artırmak için içeriği yakından inceleyen kalite puanlayıcılarına da sahip.

Sıkı gereksinimlere rağmen, Google’da sıralama roket bilimi değildir. E-ticaret için etkili SEO, insanların yalnızca okuyup zevk almayacağı, aynı zamanda öğreneceği ve umarız paylaşacağı benzersiz içerik (çok önemli!) sağlamanızı gerektirir. Bunların hepsini yönetin ve bu, Sayfa Yetkilisi sıralamanızı çok iyi yapacak! Ne de olsa markanız için görünürlükten daha önemli bir şey yoktur. Adınızı herkesin görebileceği bir yere koyun ve e-ticaret işinizde başarılı olma yolunda ilerleyin.

Bununla birlikte, büyük vurmadan önce, ayak işlerini yapmalısın. Google’ın neyin “kaliteli içerik” oluşturduğuna nasıl karar verdiğine ve etiketi yansıtacak şekilde nasıl sıralandığına bir göz atalım.

Google Sayfaları Nasıl Sıralıyor?

Kabul edelim; Google’da üst sıralarda yer aldığınızda, yapılırsınız. Bağlantılar ve meta etiketler hala son analizde sayılır, ancak harika içeriğin yapacağı gibi değildir.

Bu bölümün başlığı ne yazık ki biraz yanıltıcı, çünkü Google’ın sayfaları nasıl sıraladığını gerçekten bilmiyoruz. Kesin süreç yakından korunan bir sırdır ve dünya çapında SEO uzmanları arasında birçok keskin tartışmanın konusudur. Bununla birlikte, uzmanların tespit ettiği kalıplara ve neyin işe yaradığına dair bir sürü anekdot kanıtına dayalı olarak neyin önemli olduğu ve neyin olmadığı konusunda oldukça iyi bir fikrimiz var. Google’ın bir web sitesine başarıyla içerdiği her kriter için puan veren karmaşık bir algoritma (PageRank) kullandığını biliyoruz. Bir web sitesi ne kadar çok puan alırsa, sıralama o kadar iyi olur.

Göz önünde bulundurulan yüzlerce öğe var, ancak Google (görünüşe göre) güven, yetki ve kalite oluşturmakla ilgili faktörlere daha fazla ağırlık veriyor. Bil bakalım bu nereden geliyor? Tahmin ettin. Bu senin içeriğin.

Herkes web sitesini wazoo’ya kadar anahtar kelimeler ve bağlantılarla zenginleştirebilir, ancak kötü içeriğe gömülürlerse, her yerde bulunmaları nedeniyle puan kaybedersiniz. İçerik iyi olsa da, esasen aynı tür materyal üreten benzer sitelerle eşit veya karşılaştırılamaz olsa bile, sıralamanız oldukça düşük kalır.

Google, alakalı bilgiler sağlamadığınız sürece ürünlerinizin gerçekten başka bir web sitesininkinden daha iyi olup olmadığını söyleyemez. İnsanlar sayfalarınızda bir makaleyi veya girişi okuyacak ve umarız paylaşacak kadar uzun süre kalmazlarsa, Büyük G size fazla hareket alanı bırakmaya istekli olmayacaktır.

Yukarıdaki grafiğin gösterdiği gibi, sayfa içeriği ve ilgili faktörler (optimizasyon, bağlantı metni, trafik), Google’ın sayfayı sıralamada dikkate aldığının yüzde 67’sini oluşturur . Google, PageRank’i kullanıcılar için yetkili bir ölçü olarak tutmak istediği için, sıralama toplayıcılarının algoritmayı aşmasını engellemek için çok çalışıyor. Bir web sitesi gizlice Google’ın korumasını geçmeyi başarırsa, güvenilirliği zarar görür.

Ve bir kullanıcının gördüğü ilk şey nedir? Özünde, güvenilirliğin nihai göstergesi olan içerik.

Tıklama Oranları

Google tarafından PageRank’i belirlemek için kullanılan metriklerden biri tıklama oranıdır (TO). TO, burada bizimle ilgili olan iki bağlamda kullanılır. İlk olarak, tıklama oranı genellikle gördükleri bir bağlantıya tıklayan kullanıcıların yüzdesini ifade eder. Bu bir e-postada, Facebook’ta veya Google SERP’lerinde olabilir. Ayrıca, reklamcılıkta bir etkinlik ölçüsü olarak kullanılır. Reklamverenler (birçok site için iyi bir gelir kaynağı) genellikle çok fazla trafiğe sahip olan web sitelerini seçerler ve bu da Google’ın onları ne kadar yüksek sıraladığına ve/veya sitelerin halihazırda ne kadar popüler olduğuna bağlıdır.

Bu biraz dairesel bir mantık, değil mi?

TO’nun tamamı , web sitesinin içeriğini ne kadar iyi optimize ettiğine bağlıdır . Kissmetrics’e göre, Google’da ilk üç sırada yer almak, genellikle bu sırayla yüzde 36,4, yüzde 12,5 ve yüzde 9,5 TO elde ettikleri anlamına gelir.

Diyelim ki sitenize ek bir gelir kaynağı olarak reklam yerleştiriyorsunuz (hey, Amazon ve eBay bile yapıyor). İnsanların bu reklamlara tıklamalarını sağlamak için önce sitenize tıklamaları gerekir. Bir kullanıcının bir Noel hediyesi için fikirler aradığını ve web sitenizin çok sayıda alakalı bağlantı içeren bazı harika önerileri olduğunu hayal edin. Her şeyi doğru yaptığınızı varsayarsak, bu ziyaretçinin sitenize gitme ve sitenizdeki reklamları tıklama olasılığı, meta içeriği olmayan, belirli olmayan sayfa ve site başlıkları ve anahtar kelime içermeyen, ortalamanın altında bir web sitesine göre daha olasıdır. . Daha da önemlisi, sitenizdeki reklamları tıklama olasılıkları daha yüksektir. Bunun nedeni, içeriğinizin alakalı olması ve aradıkları bilgileri sağlamasıdır.

Bu da bizi bir sonraki noktamıza getiriyor.

Bilgi (İçerik Değil) Kraldır

İçerikten çok bilgi önemlidir. İçerik, web sitenizde yer kaplayan bir grup kelimeye sahip olmaktır; standart Lorem ipsum metniniz içerik olarak kalır. Ancak soru şu ki, içeriğiniz aranabilir hale getirecek şekilde alakalı bilgiler içeriyor mu?

Pek çok SEO stratejisi, popüler olan anahtar kelimelere odaklanır (yani, insanlar onları arama motorlarına giriyor). Hatta bazıları yanlış yazılmış sözcükleri dahil edecek kadar ileri gidiyor çünkü birçok insan böyle yazıyor. Ancak tekil anahtar kelimeler, başarılı bir SEO içerik stratejisinin tamamı değildir. Uzun kuyruklu anahtar kelimeler (daha spesifik bir arama için bir arada kullanılan birden fazla anahtar kelime), daha odaklı oldukları için büyük kazançlar sağlar.

Bir arama teriminin uzun kuyruğu, herhangi bir siteye yapılan benzersiz ziyaretlerin üçte ikisinden fazlasını oluşturur, bu nedenle belirli bir uzun kuyruklu anahtar kelimeyi (“anahtar kelime öbeği” daha uygun terim olabilir) içeren içerik daha kolay sıralanır.

Örneğin, web sitenizde makyaj malzemesi sattığınızı düşünelim. “Temel” anahtar kelimesi milyonlarca sonuç verir ve bu kadar kalabalık bir alanda birinci sayfada yer almak için iyi şanslar. Bununla birlikte, “kek olmayacak en ucuz fondöten” arayışında şansınız daha yüksek olabilir.

Ancak, böyle uzun kuyruklu anahtar kelimeler düşünmeye nasıl başlar?

Bütün mesele insanların ne aradığını anlamak meselesi. Pazarınızı bilmek zorundasınız ve kadınların paraları için en iyi kaliteyi istediklerini çıkarmalısınız. Kaliteyi simgeleyen tek bir özelliğe odaklanacaklarını biliyorsunuz. Bu durumda, “kek olmayacak” üründür.

Eğitim Serilerimiz İçin: http://digitalmarketmentoring.com/?aff=213

Bizi Youtube’dan takip ederek ayrıcalıklardan yararlanın: https://www.youtube.com/channel/UCAqk72WWxsIezQqJxEgMf1w

İnstagram Sayfalarımız:

https://www.instagram.com/ebayturkiyedropshipping/

https://www.instagram.com/fbturkiyedropshipping/

BU VİDEOLARA GÖZ ATIN:

How to Earn Money Online Fba Wholesale Dropshipping How Make Money Ebay 2022 How long does it take?

Milyonerlerin Yazdiği Hayat Değiştiren 10 Kitap – Mutlaka izle #shorts

Bir yanıt yazın