Sosyal Medya Profillerinizin Takipçi Kaybetmesinin Üç Nedeni

Neden 1: Eksik Bir Profil

Çoğumuz işletme sahibi ve pazarlamacı olmanın yanı sıra çeşitli ürün ve hizmetlerin tüketicisiyiz. Muhtemelen, tercih ettiğiniz sosyal medya kanallarında bir dizi markayı da takip ediyorsunuz.

Bunu yaparsanız, tercih ettiğiniz sosyal medya uygulamasını açın ve kişisel olarak takip ettiğiniz marka profillerine göz atın. Tüm bu profillerde, bir web sitesi, estetik açıdan hoş bir profil ve kapak fotoğrafları ve tutarlı gönderilerinin her birinde tanımlanmış bir tema da dahil olmak üzere, hepsinin marka hakkında ağzına kadar dolu olduğu yönünde bir eğilim fark edebilirsiniz.

Her başarılı markanın sosyal medya profilinin ‘tamamlanmış’ olmasının bir nedeni vardır ve oldukça basittir; profesyonelliği iletir.

Öte yandan, örneğin eksik bir profil fotoğrafı veya kötü kırpılmış bir kapak resmi olan ‘eksik’ bir profil, profesyonellikten uzaktır.

Bir tüketici olarak, kendi profiline iki fotoğraf yükleyip iyi düşünülmüş bir biyografi yazmaya bile özen göstermeyen bir markayla etkileşime girer miydiniz veya satın alır mıydınız?

Çözüm: Buradaki çözüm açıktır. Marka profilleriniz için mükemmel bir biyografi yazın ve profesyonel bir profil fotoğrafı ve kapak resmi yükleyin. Web sitenizi biyografinize koyun, ilgili hesapları takip edin ve markanızla ilgili her türlü bilgiyi eklemeyi unutmayın.

Hem görüntülerin (sizin için) tatmin edici olduğundan hem de profesyonel olduğundan emin olmak, daha sonraki bir aşamada profil fotoğrafınızı değiştirmeniz gerekmediğinde uzun vadede karşılığını verecektir. Bunu yapmak takipçilerinizin kafasını karıştıracak ve hatta bazıları profil fotoğrafınızı değiştirdiğiniz için ‘takip etmeyi bırak’ düğmesini tıklatabilir.

 

Sebep #2: Kitleniz Markanızla Uyumlu Değil

Normal bir takipçi akışı bekleyebilirsiniz – bu sayı genel olarak arttığı sürece, hedef kitleniz hala markanıza bağlı. Ancak bu sayının düştüğünü görürseniz, markanızın misyon ve değerleriyle uyumlu daha fazla insanı şubelere ayırmanız ve çekmeniz için iyi bir şans var. Nitelikli takipçiler her zaman nicelikten daha değerlidir. Sonuçta, sahte takipçi satın almak sadece kurallara aykırı değildir, işinize tam anlamıyla hiçbir değer katmaz.

Yeni başlayanlar, özellikle de markalar için hızlı bir şekilde daha fazla takipçi kazanmanın bir diğer popüler yolu ise sosyal medya yarışmasıdır .

Best Coffee aracılığıyla Elle Demlendi , topluluğunu yeni bir makine ve özel kapsüller kazanma şansı için Instagram’da veya doğrudan bir yükleme yoluyla evdeki kahve kurulumlarını paylaşmaya teşvik etti.

Markanızın hesabında indirimler, hediye kartları veya ücretsiz yağma gibi ödüller ve hatta basit bir özellik sunun ve kullanıcılar girmeye teşvik edilecektir. Neredeyse her seferinde bir cazibe gibi çalışıyor ve bu stratejiyi kullanan çoğu marka, yarışma bittikten sonra sosyal medyalarında büyük bir destek görüyor.

Bazen kullanıcılar hesabınızı yalnızca yarışmanıza katılmak için takip eder ve yarışma sona erdikten sonra takibi bırakır. Yakın zamanda sosyal medya hesaplarınızda bir yarışma düzenlediyseniz ve şimdi birdenbire takipçi kaybediyorsanız, nedeni bu olabilir. Peki bununla nasıl mücadele edebilirsiniz?

Çözüm: Ne vereceğinizi dikkatlice seçin.

İster birkaç aylık üyelik ister indirim kodu olsun, niş topluluğunuz için ne tür ödüllerin en değerli olacağını belirleyin ve hedef kitlenizi gelecekteki sosyal yarışmalar için heyecanlandırın. Bu şekilde, yarışma sona erdikten sonra markanızı takip etmekten vazgeçmek yerine topluluğunuz gelecekteki yarışmalarla ilgilenmeye devam edecek ve bu arada paylaştığınız diğer içeriklerle etkileşime geçecektir.

 

Neden #3: Doğru İçeriği Göndermemek

Doğru içeriği paylaşmadığınız için takipçi kaybettiğinizi söylemek pek çok anlama gelebilir ve bu bölümde hepsini ele alacağız.

  • Çok fazla tanıtım içeriği

Goodfirms tarafından yapılan bir ankette , insanların bir markayı takip etmeyi bırakmasının ilk on nedeni arasında çok fazla tanıtım içeriği yer aldı.

Çözüm: Bir markayı ve hizmetlerini/ürünlerini sosyal medyada pazarlarken, 80:20 kuralına uymak iyi bir kuraldır. Bu kural, sosyal medyada yayınladığınız tüm içeriğin yalnızca %20’sinin hizmetlerinizi veya ürünlerinizi tanıtması gerektiğini belirtir. İçeriğinizin veya gönderilerinizin çoğunluğu (%80) sosyal olmayı ve hedef kitlenizin değer katmasını sağlamayı amaçlamalıdır. Bu değer, eyleme geçirilebilir bilgiler, ipuçları, püf noktaları, içgörüler veya sektör bilgisi ya da eğlenceli içerik biçiminde olabilir, ancak özgün etkileşim söz konusu olduğunda belki de en değerli içerik türü UGC’dir. Müşteriler, kendileri gibi diğer insanların markanızla etkileşime geçtiğini görmekten hoşlanır ve sosyal kanallarınız aracılığıyla gerçek deneyimleri güçlendirerek, hedef kitlenizin daha fazla duyulduğunu ve takdir edildiğini hissettirirsiniz.

Kozmetik markası Morphe , topluluk fotoğraflarını yeniden paylaşarak , çevrimiçi topluluğu içinde uyum ve sosyal kanıt oluşturmak için kullanıcıyı başlıkta gösteriyor.

  • alakasız içerik

80:20 kuralını veya tanıtım amaçlı olmayan içeriği paylaşmanın önemini zaten bilen markalar, genellikle alakasız içerik paylaşma hatasına düşer.

Goodfirms’e göre, alakasız içerik, kullanıcıların bir markayı takip etmeyi bırakmasının en önemli iki nedeninden biridir. Kullanıcıların %45’i , marka çok fazla alakasız veya tanıtım amaçlı içerik paylaştığı için bir markayı takip etmeyi bırakıyor .

“Alakasız içerik”in yalnızca nişinizle alakalı olmayan içerik anlamına gelmediğini unutmayın. Ayrıca, belirli bir sosyal medya platformu için ‘yanlış’ türde içerik yayınladığınız anlamına da gelebilir. Örneğin, kişisel anekdotları ve hikayeleri paylaşmak Facebook’ta işe yarayabilir, ancak strateji neredeyse kesinlikle LinkedIn gibi profesyonel bir ağda geri tepecektir.

Çözüm: Bu nedenle, sosyal medya pazarlamacılarının içeriklerini alaka düzeyi açısından sürekli olarak kontrol etmeleri önemlidir. Bu sadece takipçi sayınızı korumanıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda markanızın niş otorite ve güvenilirlik oluşturmasına da yardımcı olur. Topluluğunuzda hangi gönderilerin en başarılı olduğunu ve ne tür içeriklerin hedef kitlenizi markanızla çevrimiçi etkileşim kurma konusunda heyecanlandırdığını belirleyerek sosyal dinleme alıştırması yapın.

  • Çok sık gönderi atmak

Sosyal medyada içerik yayınlamadaki tutarsızlık, başarısız olmanın iyi bilinen bir yolu olsa da, çok fazla içerik yayınlamak da potansiyel olarak markanıza zarar verebilir. Sosyal medyada tüm yaş gruplarında, bir marka hesabını takip etmeyi bırakmanın en önemli nedenleri , “rahatsız edici” ve “spam” olarak görülen gönderilerden kaynaklanmaktadır.

Bir kullanıcı, sizden başka birinin gönderisini görmek için kendi akışındaki 10 gönderiyi kaydırmak zorunda kalırsa, içeriğinizin beslemelerini ‘tıkandığını’ hissedecek ve takibi bırakması istenecektir.

Çözüm: Kaç gönderi ‘ideal’ sorusunun doğru bir cevabı yoktur. Bununla birlikte, konuyla ilgili çok sayıda araştırma yapılmıştır ve ideal cevap, kullandığınız sosyal medya platformlarına ve elbette hedef kitlenizin tercihlerine bağlıdır. Bununla birlikte, bu konuda yapılan çok sayıda araştırma ve anket , başlangıç ​​noktası olarak kullanabileceğiniz ve ardından hedef kitlenizden aldığınız yanıta göre stratejinizi değiştirebileceğiniz bazı rakamları ortaya çıkardı .

Sonuç olarak, sosyal medya bir konuşma kanalıdır ve her zaman böyle ele alınmalıdır. Hızla takipçi kaybediyorsanız, sosyal medya pazarlama stratejiniz müşteri odaklı değildir.

Ne zaman yeni bir kampanya tasarlarsanız veya en son sosyal medya gönderinizi yazarsanız, kendinize hedef kitlenizin hayatlarına değer katıyor musunuz diye sorun. Müşteri odaklı olmak, sosyal medyada başarı şansınızı garanti etmez, ancak şansınızı büyük ölçüde artırır.

 

 

Eğitim Serilerimiz İçin: http://digitalmarketmentoring.com/?aff=213

 

Bizi Youtube’dan takip ederek ayrıcalıklardan yararlanın: https://www.youtube.com/channel/UCAqk72WWxsIezQqJxEgMf1w

 

İnstagram Sayfalarımız:

https://www.instagram.com/ebayturkiyedropshipping/

https://www.instagram.com/fbturkiyedropshipping/

Bir yanıt yazın